به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از المیادین، جنبش الاحرار فلسطین همزمان با صد و هفتمین سالگرد اعلامیه بالفور در بیانیهای تاکید کرد که با این اعلامیه شوم، ملت فلسطین حق مقاومت مشروع در دفاع از خاک و آبرو و مقدسات خود را دارد.
در این بیانیه آمده است که به عنوان ملت فلسطن که خاک و مقدساتش اشغال شده، «طوفان الاقصی» معاهده و اعلامیه و ابزار واقعی ما برای پاسخ است.
جنبش الاحرار تاکید کرد: اعلامیه شوم بالفور و نتایجی که به دنبال داشت لکه ننگی بر پیشانی جامعه بین المللی باقی خواهد ماند.
این جنبش افزود: ملت مقاوم و قهرمان فلسطین بارها تاکید کرده است که آنچه با زور گرفته شده است تنها با زور پس گرفته میشود.
کمیته های مقاومت فلسطین نیز امروز شنبه در بیانیهای با بیان این مطلب افزود: عملیات طوفان الاقصی، مقاومت ملت فلسطین و پایبندی به خاک خود و همچنین استواری و ثابت قدمی افسانه ای فلسطینیان پاسخی به تمام توطئه ها است.
کمیته های مقاومت فلسطین تصریح کرد: کشورهای جنایتکار غربی و در صدر آنها انگلیس، آلمان و آمریکا هستند که علیه ما جنگ به راه انداخته و خانه های ما را ویران می کنند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: تمام کینه توزی ها، ویرانی ها و کشتارهای صهیونیستها و آمریکایی ها، آفتاب آزادی ما را نخواهد پوشاند و ملت و مقاومت فلسطین و در پی آن تمام محور مقاومت پیروز خواهد شد. زمان آن رسیده است که ملت های اسلامی و آزادی خواهان آن ها در حمایت از فلسطین و لبنان به پا خاسته و انقلاب کنند.
به گزارش ایرنا، اعلامیه شوم بلفور که به موجب آن انگلیس ۱۰۷ سال پیش سرزمین فلسطین را به صهیونیست ها بخشید، پیامدی جز ظلم و ستم، اشغالگری و تجاوزگری در طول این سالها علیه ملت فلسطین نداشته است.
«آرتر جیمس بلفور» وزیر خارجه وقت انگلیس در ۱۱ آبان ۱۲۹۶ نامه ای برای «لیونل والتر ورتشیلد» یکی از سران جنبش صهیونیسم ارسال کرد که بعدها به اعلامیه بالفور شناخته شد و طی آن حمایت کشورش را از شکل گیری رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین اعلام کرد.
بلفور در نامه خود تاکید کرد که دولت انگلیس تمام تلاش خود را برای تحقق یافتن این امر بکار خواهد برد.
این اعلامیه در حالی صادر شد که شمار یهودیان مقیم فلسطین از ۵ درصد جمعیت این کشور فراتر نمی رفت. هواداران آرمان فلسطین در ارتباط با اعلامیه بلفور عبارت "وعده کسی که مالکیتی ندارد، به کسی که حقی ندارد " را بکار می برند؛ یعنی انگلیسی که بر فلسطین مالکیتی نداشت، این سرزمین را به صهیونیست هایی داد که هیچ حقی در این سرزمین ندارند. بدین ترتیب حق حاکمیت فلسطینیان که هزاران سال در سرزمین فلسطین ریشه داشته اند، از بین رفت.
این اعلامیه پس از سه سال مذاکره میان دولت انگلیس از یک سو و یهودیان این کشور به همراه جنبش جهانی صهیونیسم از سوی دیگر صادر شد.
صهیونیست ها طی مذاکرات یاد شده توانستند انگلیس را متقاعد کنند که می توانند به اهدافشان تحقق بخشیده و از منافع آنان در منطقه خاورمیانه محافظت به عمل آورند. آمریکا و کشورهای اروپا و در صدر آنها فرانسه و ایتالیا به محض صدور اعلامیه مزبور از آن اعلام حمایت کردند.
نهادهای رسمی و غیررسمی فلسطین طی چند دهه گذشته از دولت انگلیس خواسته اند تا بخاطر فاجعه ای که در اثر اعلامیه بلفور شکل گرفت، از فلسطینیان عذرخواهی کند اما لندن هیچ گاه زیر بار این امر نرفت. فلسطینی ها باوجود تمامی فجایع و کشتارها و بی خانمانی ها ثابت کردند که به سرزمین و حق خود پایبند هستند و حاضر نیستند اعلامیه بلفور و نتایج فاجعه آمیز آن را به رسمیت بشناسند.
رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر۲۰۲۳میلادی(۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است. طی این مدت هزاران شهروند فلسطینی شهید یا زخمی شده و ۷۰ درصد از منازل و زیر ساختهای نوار غزه به شدت آسیب دیدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.
با وجود همه این جنایتها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده که پس از بیش از یک سال جنگ و ارتکاب همه انواع جنایات، هنوز نتوانسته است به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه برسد.
نظر شما