ترویج فرهنگ کتابخوانی نیازمند بهره مندی از ظرفیت نهادهای مردمی است

ارومیه - ایرنا- معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی از ظرفیت نهادهای مردمی باید استفاده شود.

به گزارش ایرنا، پیروز قادری روز شنبه در اولین جلسه ستاد اجرایی سی و دومین دوره هفته کتاب آذربایجان غربی افزود: برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و نهادینه شدن آن آرارام آرام به سمت جامعه و نهادهای مردمی باید حرکت کرده و مردم را در امر ترویج فرهنگ کتابخوانی دخیل کنیم.

وی اظهارکرد: چنانکه دراین راستا می توان در مغازه های مختلف محلی برای ارایه کتاب و جلب مردم برای مطالعه کتاب در فرصتی که دارند ایجاد کرد.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی ادامه داد: دستگاههای عضو نظیر نهاد کتابخانه های عمومی ،کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آذربایجان غربی،رسانه ملی و سایر دستگاهها می توانند در سی دو مین دوره هفته کتاب درراستای نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی اقدامات موثری انجام دهند.

قادری افزود: صداوسیما با دعوت از نویسندگان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری با نصب بنر و کانون پرورش فکری کودکان با اهدای کتاب دریکی از مدارس بصورت نمادین و نهاد کتابخانه ها با عضویت رایگان دراین هفته همکاری و همگامی لازم را داشته باشند.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی ادامه داد: نوع آوری و هدفمند بودن برنامه ها،مردم محور بودن برنامه ها، بهره برداری از ظرفیت نهادها،تمرکز ویژه بر برنامه های کودکان، توجه به خادمان کتاب و بکار گیری تجربیات آنها از جمله مواردی است که در هفته کتاب مورد تاکید قرار می گیرد.

برای ترویج فرهنگ کتابخوانی از نهادهای مردمی استفاده شود

کتاب را از جامعه گرفته ایم

رییس خانه مطبوعات آذربایجان غربی هم در این جلسه اظهارکرد: بزرگترین ظلم را زمانی کردیم که کتاب را از جامعه گرفتیم.

یوسف پیربوداقی ادامه داد: مقداری باید به موضوع کتاب آسیب شناسانه نگاه کرد آنچه امروز می بینیم بی رغبتی به کتاب و کتابخوانی و حتی فراتر از این است چنانکه در جلسات سخنرانی و حتی مجریان برنامه ها تنها با گوشی موبایل سخنرانی کرده و برنامه اجرا می کنند و دلشان نمی خواهد دو خط بر روی کاغذ نوشته و آن را بخوانند.

وی اظهارکرد: امروز کاغذ و قلم جای خود را به گوشی های موبایل داده و مجری برنامه هم از روی گوشی موبایل برنامه اجرا می کند و این عادت به مدارس هم نفوذ کرده و مطالعه با گوشی موبایل صورت می گیرد که باید گفت این رفتار بی حرمتی به کتاب است.

پیربوداقی اظهارکرد: عناوین کتاب ها زیاد تکراری شده و همجنین در کشف استعدادهای پنهان در حوزه کتاب اقدامی نشده است و باید به معرفی این استعدادها پرداخته شود و علاوه براین در حوزه کتابداری در معرفی کتاب همچنان با مشکل مواجه هستیم اینکه چگونه نوجوان گام نخست را در کتابخوانی بردارد.

رییس خانه مطبوعات آذربایجان غربی ادامه داد: معرفی کتاب همراه با جذابیت های لازم باشد و الان دوران دوران ذائقه شناسی است و باید ذائقه مخاطبان شناخته شود.

وی با بیان اینکه کتاب پیوند مردم با فرهنگ حاکم برجامعه است افزود: آسیب شناسی کتاب جزو ضروریات است و باید صورت گیرد و از سوی دیگر خانواده ها را باید متوجه کنیم که کتاب بخشی از زندگی است.

پیربوداقی یادآورشد: امروز در مدارس ما انشا نویسی تعطیل شده است درحالیکه این مهم می تواند دانش آموز را به سمت مطالعه سوق دهد.


برای ترویج فرهنگ کتابخوانی از نهادهای مردمی استفاده شود

هیچ چیز جای کتاب کاغذی را نمی گیرد

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آفاق اظهار کرد: هیچ چیزی نمی تواند جای کتاب کاغذی را بگیرد و این واقعیت است.

عباس مکرم ادامه داد: والدین الگوی خوبی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی برای کودکان هستند اما امروز فرزندان دردست پدر و مادر خود گوشی موبایل می بینند و به تبعیت از آنها عمل می کنند.

وی یادآورشد: همراه با بی رغبتی به مطالعه کتاب درخانواده ها صحبت کردن هم کاهش یافته و اعضای خانواده کمتر فرصت می کنند باهم صحبت کنند چون همه غرق در گوشی های موبایل هستند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آفاق افزود: نخستین گام الگوسازی است و باید این الگو سازی از خانواده شروع شود.

مکرم با بیان اینکه در تمامی برنامه ها سعی کنیم کتاب هدیه بدهیم افزود: اگر در مسیر ترویج کتابخوانی حرکت نکنیم نسل بعدی دیگر شناختی از مفاخر ادبی چون سعدی و ادبیات فولکلور نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه از فضای مجازی نمی توانیم غافل شویم گفت: با تمام مضراتی که فضای مجازی دارد ولی در تمام خانواده ها به جای سوق یافتن به سمت کتاب وارد فضای مجازی شده اند.

تغییر نگرش بدهیم

رییس کتابخانه دانشگاه صنعتی ارومیه هم دراین جلسه هرموبایل را یک کتابخانه عنوان کرد و گفت: نسل جدید ما را تکرار نمی کند نسل جدید وقت خود را تلف نمی کند بلکه آنها زرنگ تر از ما هستند.

پرویز قربان زاده ادامه داد: این نسل انتخاب می کند و زمان آن است که تغییر نگرش بدهیم ما در مقابل تکنولوژی می ایستیم امکاناتی که هوش مصنوعی می دهد ما را حتی در نوشتن کتاب هم یاری می کند.

وی افزود: به تکنولوژی به عنوان فرصت نگاه کنیم هرچند آسیب هایی دارد.

به گزارش ایرنا، سی و دومین دوره هفته کتاب از ۲۴ تا ۳۰ آبانماه سالجاری برگزار خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha