- قائم مقام مدیر اجرایی سرشماری عمومی کشاورزی استان کرمانشاه در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: سرشماری عمومی کشاورزی هر ۱۰ سال یکبار در کشور اجرا می شود و امسال ششمین دوره آن با هدف تامین امنیت غذایی است .
ارسلان حیدری افزود: سرشماری عمومی کشاورزی در سه هزار و ۱۲۵ روستای دارای سکنه تابعه ۱۴ شهرستان استان کرمانشاه به مدت ۴۵ روز و تا ۲۶ آذرماه آینده ادامه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: در این مدت حدود ۴۰۰ نفر نیروی آموزش دیده در قالب ۳۵ گروه کار سرشماری از بهرهبرداران بخش کشاورزی استان کرمانشاه را انجام خواهند داد که در هر گروه سه نفر آمارگیر حضور دارند.
قائم مقام مدیر اجرایی سرشماری عمومی کشاورزی کرمانشاه با بیان اینکه در استان مجموعا ۱۲۵ هزار بهره بردار کشاورزی وجود دارد یادآور شد: در این سرشماری ماموران آمارگیر به تک تک خانه های روستاییان مراجعه خواهند کرد.
حیدری با اشاره به بهرهوری مطلوب بخش کشاورزی استان کرمانشاه ادامه داد: در زمان حاضر حدود ۸.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی استان توسط فعالان بخش کشاورزی تولید می شود و ۲۴.۳ درصد اشتغال منطقه نیز در حوزه کشاورزی است.
وی ادامه داد: یکی از ویژگیهای این دوره سرشماری انجام آن توسط تبلت و عبور از شیوههای کاغذی است که حصول و تلفیق دادههای ثبتی و میدانی مختلف را امکانپذیر میکند.
حیدری با بیان اینکه دوره های آموزشی طی ۲ مرحله برای اجرای این طرح جهت مجریان برنامه ریزی شده است افزود: مرحله نخست این دوره های آموزشی در ۲۲ مهرماه برای کارشناسان فنی و اجرایی و مرحله بعدی نیز در روز ۳۰ مهرماه برای ماموران سرشماری شهرستان ها برگزار شد.
قائم مقام مدیر اجرایی سرشماری عمومی کشاورزی استان کرمانشاه اظهار کرد: در این سرشماری در مورد مشخصات بهره بردار، مساحت زمین دیم و یا آبی کشاورزی ( اراضی زراعی، باغ و قلمستان ها)، نام محصولات کشاورزی اعم از زراعی، باغی و گلخانه، سطح کاشت محصولات سالانه و تعداد و جنس انواع دام و طیور و آبزی پروری تعداد سوال خواهد شد.
وی ادامه داد: داده و نتایج این سرشماری که در مکان و نقاط مختلف استان کرمانشاه انجام می شود میتواند در برنامهریزی و توسعه زیرساختهای خدمات نقش مهمی را ایفا کند از اینرو کشاورزان و بهره برداران خواست تلاش کنند اطلاعات دقیق و درست را به آمارگیران ارایه کنند.
حیدری تاکید کرد: مامورانی که به عنوان آمارگیر به خانه روستاییان مراجعه خواهند کرد همگی دارای لباس فرم و کارت شناسایی معتبر و کد آماری هستند.
به گزارش ایرنا، براساس آخرین اطلاعات موجود استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
در این استان همچنین چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
علاوه بر این در استان کرمانشاه ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل در استان کرمانشاه تولید میشود.
نظر شما