به گزارش خبرنگار ایرنا، سید جمال الدین حسینی روز شنبه در افتتاحیه سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ در روستای "صیدآباد" مشهد افزود: مطابق سرشماری عمومی کشاورزی سال ۱۳۹۳ این استان با ثبت یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی رتبه نخست زمینهای کشاورزی کشور را داراست حال آن که از نظر وسعت، پنجمین استان پهناور کشور است.
وی ادامه داد: این استان همچنین با حدود ۳۳۹ هزار بهره بردار کشاورزی ۸.۵ درصد مجموع این آمار در کشور را داراست و از این حیث رتبه نخست کشور را دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: این استان ۸.۷ درصد جمعیت روستایی کشور را در خود جای داده است که بیشترین جمعیت روستایی در میان ۳۱ استان ایران است.
حسینی افزود: این استان در حوزه دام سبک و تولید شیر رتبه نخست و در تولید گوشت قرمز رتبه سوم کشور را در اختیار دارد و به تناسب جمعیتی که دارد نقش خود را در تامین و امنیت غذایی کشور ایفا می کند از این رو سرشماری کشاورزی در این استان اهمیت ویژه ای دارد.
۳۱ آمارگیر در شهرستان مشهد کار سرشماری کشاورزی این شهرستان را بر عهده دارند.
فرماندار مشهد نیز در این آیین گفت: ۱۰ تیم با ۳۱ آمارگیر در سه بخش "رضویه، مرکزی و احمد آباد" شهرستان مشهد اطلاعات کشاورزان را در سرشماری کشاورزی این شهرستان گردآوری می کنند.
محسن داوری افزود: برداشت عموم مردم این است که منابع برای تولید کم است اما در حقیقت اشکال این است که اطلاعات و آمار خوبی نداریم و اگر اطلاعات و آمار خوبی داشته باشیم با همین منابع می توانیم گام های بلندتری برداریم.
وی ادامه داد: این کلانشهر رتبه های نخست را در کشاورزی استان از آن خود کرده است به طو مثال مشهد در خرید گندم، تولید کلزا و گوجه فرنگی و بهره برداری از تولیدات و محصولات ترکیبی و تبدیلی کشاورزی رتبه نخست استان را داراست و در حوزه تولید چغندر قند نیز رتبه سوم استان را دارد.
به گزارش ایرنا، سرشماری عمومی کشاورزی از امروز ۱۲ آبان ماه همزمان با سراسر کشور در خراسان رضوی نیز آغاز شد و ۴۵ روز به طول می انجامد، این سرشماری شامل گردآوری اطلاعات در زمینه فعالیت های کشاورزی در بخش های پرورش محصولات سالانه و دائمی، پرورش دام، کشت محصولات گلخانهای، پرورش آبزیان خوراکی، پرورش طیور، پرورش کرم ابریشم و پرورش زنبور عسل است.
سرشماری عمومی کشاورزی سال ۱۴۰۳ در ایران مانند برخی از کشورهای پیشرو به صورت ترکیبی به معنای مراجعه حضوری، تکمیل فرم مربوطه، تکمیل اینترنتی و تلفنی فرم ها اجرا می شود و در اجرای آن فرماندهی انتظامی، صدا و سیما، وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، وزارت ارتباطات، کمیته امداد امام خمینی(ره) ، اتاق بازرگانی، سازمان نقشه برداری و ستاد نیروهای مسلح و وزارت کشاورزی مشارکت دارند.
بیش از ۳۳۸ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی خراسان رضوی فعالیت دارند و حجم تولید سالانه انواع محصولات باغی، زراعی و دامی این استان هشت میلیون تن است.
نظر شما