۱۳ آبان ۱۴۰۳، ۱۱:۲۸
کد خبرنگار: 1287
کد خبر: 85647664
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

سامانه بارشی در چهارمحال و بختیاری فعال می‌شود

۱۳ آبان ۱۴۰۳، ۱۱:۲۸
کد خبر: 85647664
سامانه بارشی در چهارمحال و بختیاری فعال می‌شود

شهرکرد- ایرنا- مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری از فعالیت یک سامانه بارشی از ظهر روز یکشنبه در استان به خصوص شهرستان کوهرنگ خبر داد و گفت: این سامانه تا روز سه‌شنبه منجر به شکل‌گیری ناپایداری‌هایی در سطح استان می‌شود.

معصومه نوروزی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: فعالیت این سامانه بارشی در بخش‌های از استان به خصوص در شهرستان‌های کوهرنگ، اردل و فارسان پیش‌بینی شده است و ناپایداری‌ها در این مناطق بیشتر است.

به گفته وی، بر اساس نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی آسمان استان از روز یکشنبه 13 آبان‌ماه نیمه ابری تا ابری گاهی وزش باد به نسبت شدید و در برخی مناطق رگبار باران و رعد و برق و در ارتفاعات بارش برف و پدیده مه پیش‌بینی می‌شود.

وی اظهار داشت: از ظهر روز یکشنبه در سطح استان به ویژه نیمه غربی (شهرستان کوهرنگ) ناپایداری‌ها و بارش‌ها تقویت می‌شود و هشدار نارنجی برای سه منطقه کوهرنگ، اردل و فارسان صادر شده که بیشترین بارش‌ها را دریافت می‌کنند و سایر مناطق الگوی بارش زیادی نشان نمی‌دهد.

به گفته وی، در روز دوشنبه ناپایداری‌های جوی در همه مناطق وجود دارد و در روز سه‌شنبه از شدت ناپایداری‌ها کاسته خواهد شد و شدت وزش به نسبت شدید باد در استان پیش‌بینی می‌شود.

نوروزی افزود: ناپایداری‌ها برای روز سه‌شنبه بیشتر برای منطقه کوهرنگ و به صورت ضعیف خواهد بود و بیشترین بارش‌ها باران و در ارتفاعات کوهرنگ به صورت برف است.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری به کشاورزان توصیه کرد؛ در برداشت محصولات بهاره باقیمانده از جمله لوبیا، سیب زمینی هرچه سریع‌تر اقدام کنند و با توجه به کاهش دما و احتمال بارندگی در اوایل هفته آینده محصولات خود را به اماکن سرپوشیده و انبارها منتقل کنند.

به گفته وی، کشاورزان در انجام کشت محصولات آبی پاییزه(غلات) و آماده‌سازی زمین برای کشت دیم سریع‌تر اقدام کنند و همچنین برای تقویت مزارع کلزا با استفاده کودهای پتاسه برای افزایش مقاومت به سرما و مبارزه با علف‌های هرز کلزا با توجه به کاهش دما در روزهای آینده هر چه سریعتر اقدام کنند.

نوروزی اظهار داشت: فعالان بخش باغبانی و کشت‌های متراکم نیز نسبت به تنظیم دما، رطوبت و تهویه گلخانه‌ها و سالن‌های پرورش قارچ و آماده‌سازی و راه‌اندازی وسایل گرمایشی با توجه به روند کاهشی دما و آغاز فصل بارندگی اقدام و در برداشت میوه‌های باقیمانده انگور، انار، سیب با توجه به روند کاهشی دما و شروع بارش‌ها در روزهای آینده اقدام کنند.

به گفته وی، باغداران نسبت به انجام بهداشت عمومی باغات از جمله هرس شاخه‌های شکسته شده پس از برداشت، حذف شاخه‌های آفت‌زده و بیمار، جمع‌آوری و معدوم کردن میوه‌های آلوده (بادام‌های آلوده به زنبور مغزخوار، انارهای آلوده به کرم گلوگاه) و مبارزه با کرم خراط گردو در روی تنه و شاخه‌های اصلی اقدام کنند.

نوروزی اظهار داشت: دامداران و عشایر استان نیز نسبت به تنظیم دما، رطوبت و تهویه مرغداری‌ها و دامداری‌ها با توجه به کاهش دما ، سرویس و راه‌اندازی دستگاه‌های گرمایشی و تامین سوخت مورد نیاز مرغداریها و دامداری‌ها با توجه به روند کاهشی دما و آغاز فصل سرما و بارندگی و رعایت اصول احتیاط دامداران و عشایر در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها و نقاط کوهستانی در روزهای شنبه تا سه‌شنبه هفته آینده با توجه به رخداد بارندگی و احتمال رعد و برق (بویژه در مناطق غربی) و در روز دوشنبه اقدام کنند.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری به فعالان بخش پرورش زنبورعسل نیز توصیه کرد، نسبت به حفاظت از کندوهای زنبور عسل در برابر وزش باد و کاهش دما و بارندگی، استفاده از تغذیه مصنوعی برای زنبورهای عسل و تسریع در انتقال کندوهای عسل به مناطق جنوبی و گرمسیر اقدام کنند و فعالان بخش شیلات نیز نسبت به تنظیم جیره غذایی ماهی‌ها و هوادهی استخرها با توجه به روند کاهشی دما ، بازدید و تنظیم دریچه‌های ورودی و خروجی آب استخرهای پرورش ماهی با توجه به احتمال بارندگی در اوایل هفته آینده رعایت کنند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه ۲ رودخانه زاینده‌رود و کارون و بخشی از رودخانه دز است و هرگونه تغییرات اقلیمی در این استان، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha