ایوب امرایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تبعید امام خمینی (ره) در سال ۱۳۴۳، کشتار دانشآموزان معترض در سال ۱۳۵۷ و تسخیر لانه جاسوسی در سال ۱۳۵۸، این حوادث همگی نماد ایستادگی و مبارزه ملت ایران در برابر ظلم و استکبار جهانی و خوی شیطانی دشمنان ایران اسلامی است.
وی اظهار کرد: استکبار به معنای خودبزرگبینی و برتر دانستن خود نسبت به دیگران، بهویژه نسبت به حق و خداوند، یکی از ویژگیهای بارز شیطان و ظالمان معرفی شده است.
دانشیار گروه قرآن و حدیث دانشگاه آیت الله بروجردی بیان کرد: قرآن کریم درباره شیطان میفرماید «وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِکَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِیسَ أَبَیٰ وَاسْتَکْبَرَ وَکَانَ مِنَ الْکَافِرِینَ» (سوره بقره، آیه ۳۴) و هنگامی که به فرشتگان گفتیم«برای آدم سجده کنید، همگی سجده کردند، جز ابلیس که سرباز زد و استکبار ورزید و از کافران شد»
امرایی اضافه کرد: این آیه نشان میدهد که استکبار، روحیهای شیطانی است و هر کسی که از حق سرپیچی کند و خود را برتر بداند، از مصادیق استکبار محسوب میشود که در این عصر آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی الگو و نماد بارز شیاطین و منحرفین از مسیر حق هستند.
عضو هیات علمی دانشگاه آیت الله بروجردی همچنین به تاثیر تسخیر لانه جاسوسی بر مسیر پیشرفت انقلاب اسلامی اشاره کرد و ادامه داد: تسخیر لانه جاسوسی به عنوان یکی از نقاط عطف تاریخ انقلاب اسلامی، نمادی از مقاومت مردم ایران در برابر سلطهطلبی و دخالتهای آمریکا بود، که توسط دانشجویان پیرو خط امام خمینی(ره) انجام شد.
وی یادآور شد: این رخداد مهم علاوه بر تاثیرات سیاسی و امنیتی، فعالیتهای جاسوسی آمریکا در ایران را افشا کرد و به مردم نشان داد که استقلال واقعی کشور نیازمند مبارزه و ایستادگی است.
دبیر شورای راهبردی دانشگاه آیت الله بروجردی بیان کرد: یکی از اهداف والای قرآن، تشویق به مبارزه و مقاومت در برابر ظلم و استکبار است، خداوند در آیه ۷۶ سوره نساء مومنان را به جهاد در راه خدا و ایستادگی در برابر طاغوت فرا میخواند: «الَّذینَ آمَنوا یقاتِلونَ فی سَبیلِ اللَّهِ وَ الَّذینَ کَفَروا یقاتِلونَ فی سَبیلِ الطّاغوتِ فَقاتِلوا أَولِیاءَ الشَّیطانِ إِنَّ کَیدَ الشَّیطانِ کانَ ضَعیفًا» یعنی "کسانی که ایمان دارند، در راه خدا میجنگند و کسانی که کافر شدهاند، در راه طاغوت پس با یاران شیطان بجنگید که نقشه شیطان ضعیف است." این آیه بهطور مستقیم مومنان را به مقاومت و مبارزه در برابر یاران شیطان و نیروهای طاغوت دعوت میکند.
وی به جایگاه ویژه دانشآموزان در مبارزات تاریخی ایران اشاره کرد و گفت: دانشآموزان در طول تاریخ معاصر ایران نقشهای مهمی ایفا کردهاند و ۱۳ آبان سال ۱۳۵۷ نماد شجاعت و آگاهی این نسل در برابر رژیم پهلوی است، حضور فعال دانشآموزان در این اعتراضات نشاندهنده بیداری و استقامت نسل جوان در آن زمان بود و این روز به عنوان نماد فداکاری و شجاعت دانشآموزان در تاریخ انقلاب ثبت شده است.
امرایی افزود: جوانان و دانشآموزان در قرآن کریم و روایات به عنوان نمادهای پاکی، جسارت و روحیه عدالتخواهی معرفی شدهاند، به عنوان مثال، در سوره کهف داستان اصحاب کهف را داریم که جوانانی مومن بودند و در برابر طاغوت ایستادند.
وی ادامه داد: روایات نیز بر نقش جوانان در اصلاح جامعه تاکید دارند، پیامبر اکرم (ص) در حدیثی میفرمایند: «اوصیکم بالشباب خیرًا فإنهم أرق أفئدةً»؛ یعنی «به شما سفارش میکنم که با جوانان با نیکی رفتار کنید، زیرا دلهای آنها رقیقتر است» و این حساسیت جوانان به مسائل اجتماعی، میتواند منجر به حرکات اصلاحی و مبارزاتی شود که ۱۳ آبان سال ۱۳۵۷ نمونه روشنی از حرکت اصلاحی برگرفته از وجود پاک و وجدان بیدار آن عزیزان بود.
وی با تاکید بر اهمیت روز دانشآموز در تاریخ انقلاب بیان کرد: نامگذاری ۱۳ آبان به عنوان روز دانشآموز به ما یادآور میشود که این نسل تنها سرمایه علمی کشور نیست، بلکه در صحنههای اجتماعی و سیاسی نیز نقش بسزایی دارد، دانشآموزان و نسل جوان باید بدانند که همانند دوران انقلاب میتوانند با آگاهی و تعهد اجتماعی به پیشرفت کشور کمک کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه آیت الله بروجردی با اشاره به اهمیت آگاهیبخشی به نسل جوان و دانشآموزان درباره تاریخ انقلاب و حوادثی مانند ۱۳ آبان اظهار کرد: ترویج آگاهی نسبت به وقایع انقلاب اسلامی و ارزشهای آن، میتواند به تقویت هویت ملی و اسلامی جوانان کمک کند، این شناخت باعث میشود که آنان نه تنها از حقوق خود آگاه باشند، بلکه به عنوان نسل آیندهساز کشور در مسیر پیشرفت جامعه نقشآفرینی کنند.
امرایی با اشاره به حملات اخیر و جنایتهای اسراییل و شهادت شماری از هموطنان و مسلمان در این حملات، بیان کرد: " اتفاقات اخیر بار دیگر نشان داد که مظلومیت مسلمانان در منطقه ادامه دارد و جهان باید به این جنایات واکنش نشان دهد، مردم ایران و جامعه دانشآموزی ما باید با آگاهی و وحدت در برابر این ظلمها ایستادگی کنند و یاد شهدای این حملات را زنده نگه دارند، باید به نسل جوان یادآور شویم که این مبارزه علیه ظلم جهانی تنها با علم، آگاهی و ایستادگی ادامه خواهد داشت."
وی با بیان اینکه قرآن کریم در آیه ۷۵ سوره نساء مومنان را به حمایت از مظلومان و جنگ با مستکبران فرا میخواند، گفت: این آیه نشاندهنده اهمیت حمایت از مستضعفان و مبارزه با ظالمان و مستکبران است و بیان میکند که مومنان باید در برابر بیعدالتی بایستند و از حقوق مظلومان دفاع کنند.
دبیر شورای راهبردی دانشگاه آیت الله بروجردی با اشاره به نقش نهادهای آموزشی در تربیت نسل آگاه و مسوول بیان کرد: مدارس و دانشگاهها باید بستری برای پرورش نسل آگاه و متعهد باشند، نسلی که در مقابل ظلم و بیعدالتی جهانی حساس باشد و با شناخت درست از تاریخ و ارزشهای انقلاب، بتواند در تعیین سرنوشت کشور خود موثر باشد.
امرایی وظیفه دانشآموزان و دانشجویان امروز را در شرایط کنونی جامعه مهم ارزیابی کرد و یادآور شد: قرآن وعده داده که در نهایت، مستضعفان و کسانی که در راه حق تلاش میکنند، پیروز خواهند شد، دانشآموزان و دانشجویان امروز باید امیدوار و با تکیه بر آگاهی و دانش، مسوولیتهای خود را در برابر جامعه به خوبی درک کنند، همانطور که دانشآموزان در ۱۳ آبان با شجاعت در برابر ظلم ایستادند، امروز نیز آنها میتوانند با تلاش و تحصیل در جهت اعتلای کشور گام بردارند.
وی تاکید کرد: ۱۳ آبان ماه به ما یادآوری میکند که جوانان نیروی محرکه جامعه هستند و با بصیرت و تلاشهای آنان میتوان به آیندهای روشن و امیدبخش دست یافت.
نظر شما