هفت طرح عمرانی در محدوده حرم مطهر رضوی در مراحل پایانی است

مشهد- ایرنا- شهردار منطقه ثامن مشهد گفت: هفت طرح عمرانی در منطقه محدوده حرم مطهر رضوی با اعتبار اجرایی هزار و ۲۷۴ میلیارد ریال در مراحل پایانی و بهره برداری قرار دارد.

حسین عبدالله زاده عصر یکشنبه نهضت پاسخگویی اداره ارتباطات مردمی۱۳۷ شهرداری مشهد افزود: موضوع بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر و ایجاد تسهیلات شهری برای زائران و مجاوران بارگاه منوررضوی از جمله موضوعاتی است که همواره مدنظر مدیران شهری بوده و هست.

وی اضافه کرد: در این راستا طرح های متعددی از سال گذشته و ابتدای امسال در منطقه آغاز شده که بخشی از آنها نیز به مرحله بهره برداری رسیده است.

عبدالله زاده ادامه داد: همچنین برخی طرح‌ها طبق پیش بینی در سبد طرح های عمرانی سال جاری براساس اولویت بندی بر مبنای درخواست های شهروندی و نیازهای ضروری محلی قرارگرفته و در روزهای آینده عملیات اجرایی آن ها آغاز خواهد شد.

شهردار منطقه ثامن مشهد افزود: احداث ره باغ رضوان، حدفاصل بلوار شارستان علامه حسن زاده آملی«ره» تا حرم مطهر، اجرای کانال جمع آوری آب های سطحی در خیابان آیت الله بهجت، حد فاصل چهارراه زرینه تا میدان راه آهن و اجرای این کانال در خیابان شهیدکاشانی از جمله این طرح ها است.

عبدالله زاده اضافه کرد: مرحله اول گذر تشرف نوغان، حد فاصل کامیاب۱۰تا خیابان شهیدکاشانی، احداث و تکمیل تونل انرژی در محل تقاطع طبرسی و شاستان و احداث سرویس بهداشتی عمومی در بلوار شهدای حج و شارستان شهید حاج حسنی کارگر۳ نیز از طرح های در مرحله بهره برداری است.

وی افزود: همچنین امروز بیش از ۲۳ مورد درخواست شهروندی در تماس با سامانه ۱۳۷در زمینه های مختلف از جمله آسفالت، موضوعات املاکی، شهرسازی و رفع سد معبر در دستور اجرا قرار گرفت.

به گزارش ایرنا، بافت پیرامون حرم مطهر رضوی که میراث معنوی فرهنگی و تاریخی ایران و جهان اسلام را با رویکرد ملی و جهانی در خود جای داده است نقش اساسی در هویت و وحدت شهری ایفا می‌کند و آماده‌سازی بسترهای لازم و ضروری برای نیل به اهداف اساسی از جمله دسترسی آسان برای زائران و ایجاد فضای آرام و معنوی برای میهمانان آستان قدس امام رضا علیه السلام از ارکان افق اجرای طرح "نوسازی و بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی" است تا در سایه اجرای این طرح مشهد بتواند میزبانی شایسته برای زائران و عشاق بارگاه ملکوتی امام مهربانی ها باشد.

شهرداری منطقه ثامن مشهد مقدس مجری این طرح عظیم ملی است. افزایش فضای عمومی مانند معابر و پیاده راه ها، افزایش پارکینگ های طبقاتی مجهز و هوشمند، توسعه امکانات رفاهی خدماتی زائران و مجاوران، ساخت زائرسراهای مقرون به صرفه، تسهیل تردد در محدوده حرم مطهر رضوی بالاخص در فضاهای تجاری، رونق روز افزون اقتصاد زیارت محور، توسعه حمل و نقل هوشمند، ارتقای سطح آسایش و امنیت زائران و مجاوران امام رئوف و در نهایت به طور ویژه بهبود استانداردهای زندگی در این بافت، تصویری است که منطقه در آینده نزدیک خواهد داشت.

طرح نوسازی و بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر رضوی با هدف تجدیدنظر در کاربری ها و فعالیت های بافت اطراف حرم و نوسازی بافت فرسوده و کم استفاده به منظور ایجاد فضاهای خدماتی ضروری برای رفاه حال مجاوران و زائران بارگاه منور رضوی در سال ۱۳۷۲ با دستور مقام معظم رهبری آغاز شد.

با عنایت به ضرورت برقراری مدیریت واحد شهری شهرداری منطقه ثامن تاسیس و نخستین گام برای تحقق مدیریت واحد شهری در این منطقه برداشته شد. پس از شروع اقدامات اجرایی در بافت پیرامون حرم مطهر، وضعیت عمومی کالبدی و اجتماعی بافت رو به بهبود گذاشت که با اجرای کامل این طرح این محدوده از کارایی بسیار مطلوبی برخوردار خواهد شد.

بر مبنای برنامه ریزی انجام شده در بافت ۳۶۶ هکتاری پیرامون حرم مطهر رضوی سهم جمعیت مجاور ۵۱ هزار نفر در سال ۱۴۰۴ پیش بینی گردیده و برنامه ریزی و طراحی امکانات برای جمعیت متحرک زائر و مسافر برابر ۱۵۰ هزار نفر اقامت در یک شب شده است. همچنین هزار نفر مراجعه کننده روزانه برای سایر کاربری‌ها پیش‌بینی شده است.

به منظور تسهیل عبور و مرور و کاهش بار ترافیکی منطقه و سهولت دسترسی به حرم مطهر علاوه بر تعریض خیابان های موجود منتهی به حرم از ۳۰ متر به ۵۰ متر؛ چهار خیابان شعاعی جدید در حدفاصل خیابان های موجود طراحی و احداث گردیده اند، که یک خیابان حلقوی به نام شارستان ارتباط مجموعه هشت خیابان را برقرار می کند. بهره‌برداری از این خیابانها،ظرفیت های تازه برای برنامه ریزی و اجرای طرحهای جدید تجاری اقامتی مذهبی و فرهنگی ایجاد کرده است و بستر مناسبی برای سرمایه گذاری و برنامه ریزی در این بخش ها فراهم می سازد.

بازنگری طرح با هدایت وزارت راه‌ و شهرسازی در دولت قبل و همکاری دستگاه‌های محلی از اواخر سال ۹۸ در قالب "طرح ویژه تفصیلی" در دستور کار قرار گرفت.
این طرح پیش از این در جلسه کمیسیون ماده پنج استان که به ریاست استاندار وقت خراسان رضوی برگزار شده بود، پس از بررسی اصلاحات نهایی مورد نظر، برای تصویب نهایی و ابلاغ به شورای عالی شهرسازی و معماری کشور ارسال شد که در نهایت اسفندماه سال ۱۳۹۹ با حضور وزیر وقت راه و شهرسازی و استاندار وقت خراسان رضوی در نشست این شورا به تصویب رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha