به گزارش ایرنا، استاندار قم صبح یکشنبه، با محسن حاجی میرزایی رئیس دفتر رئیس جمهوری در محل نهاد ریاست جمهوری دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار که به منظور ارائه گزارشی از وضعیت استان قم انجام شد، مهندس بهنام جو در مورد برنامه های در دست پیگیری خود گزارشی را ارائه کرد.
استاندار قم در سفر کاری خود به تهران علاوه بر دیدار با رئیس دفتر رئیس جمهور و بیان مبسوط برنامههای پیشروی استان، جلسه ای نیز در دفتر محسن طرز طلب معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق برگزار کرد.
در این نشست نیز، برنامهها و راهکارهایی برای کاهش خاموشیها و تسهیل سرمایهگذاری در انرژی خورشیدی در استان قم بررسی شد.
تلاش برای کاهش خاموشیها و توسعه انرژی خورشیدی در قم
در این جلسه، موضوعات مهمی از جمله کاهش خاموشیهای استان در سال آینده از طریق رفع ناترازی تولید و مصرف برق، تسهیل در واگذاری مجوز برای سرمایهگذاران انرژی خورشیدی به ویژه در بخش صنعتی، صنایع خارج از شهرکهای صنعتی، حمایت از تأمین انرژی خورشیدی برای چاههای آب کشاورزی، و تسهیل و حمایت از طرحهای انرژی خورشیدی خانگی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
حسب دستور استاندار و کارشناسی صورت گرفته توسط کارشناسان و مدیران شرکت توزیع برق، امور اراضی و اداره کل منابع طبیعی استان پیشنهادهای متنوعی جهت تسریع در ارایه مجوز توسط سازمان ساتبا، تهیه سریعتر استعلام های مرتبط و واگذاری زمین از طریق استان و ارائه طرحهای مرتبط فنی و اتصال شبکه در اسرع وقت صورت گرفته و با موافقت معاون وزیر نیرو و ارائه مجوزهای لازم سرمایه گذاران کار در زمینهای مشخص شده را آغاز کنند.
تسهیلگری در خصوص به کارگیری تعاونیهای همکار اداره کل کار استان و استفاده از تسهیلات مرتبط و همچنین طرحهای تجمیعی نیروگاههای خورشیدی در همه بخشهای صنعتی و به خصوص صنایع خارج از شهرکهای صنعتی، بخش کشاورزی و نیروگاه های خانگی و بخش حمایتی در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مقرر شد از همه ظرفیت های ممکن جهت تسریع در به بهره برداری رسیدن برنامه های تهیه شده، استفاده گردد.
این نشست با هدف بهبود وضعیت انرژی استان و افزایش بهرهوری از منابع تجدیدپذیر برگزار شد و بر اهمیت همکاریهای بینبخشی، تسهیل گری در جهت استفاده از همه ظرفیت ها برای دستیابی به این اهداف تأکید شد.
گزارش ایرنا همچنین حاکی است که گستردگی واحدهای صنعتی و کارگاهی در استان قم اهمیت مساله ناترازی انرژی و کاهش آن را نشان میدهد، امری که استاندار قم را که با توجه تخصص و تجربه عملی خود در اجرا و مدیریت پروژه های بزرگ، به اهمیت امر آگاهی کامل دارد، از هم اکنون به تکاپو انداخته است.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد و طی سالهای اخیر بویژه در تابستان نوبت های نه چندان کوتاه قطع برق داشتند تا بخش خانگی از این ناترازی ها کمتر آسیب ببیند امری که به نوبه خود آسیب ها و نارضایتی های دیگری در حوزه صنعت و تولید استان قم دربرداشت.
همچنین طرح های نیمه تمام بزرگی مانند مترو بویژه خط شمال جنوب آن که به نفع احداث دیگر طرح بلاتکلیف قم یعنی مونوریل کنار گذاشته شد و نیز فرودگاه از دیگر چالش های مدیریت استانی طی سالهای اخیر بوده که حتی سطوح بالای دولتی را نیز درگیر خود کرده اما هنوز راه برون رفت مشخصی برای آن نهایی نشده است. /
نظر شما