به گزارش خبرنگار ایرنا، بارش شدید باران و تگرگ همراه با تندباد در قصرشیرین باعث شد تا ستاد مدیریت بحران به حالت آماده باش درآمد ضمن اینکه این بارش ها طی روز گذشته به تاسیسات و زیرساخت های برق و گلخانه های محصولات کشاورزی این شهرستان ۲۰۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال خسارت وارد کرد.
فرماندار قصرشیرین روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به بارش تگرگ و وزش باد شدید در روستای آقابرار گفت: تندباد و بارش تگرگ سنگین در این شهرستان منجر به تخریب ۱۰۰ درصدی هفت واحد گلخانه محصولات کشاورزی و آسیب ۵۰ درصدی به ۶ واحد دیگر در مجموع با ۲۶ هزار متر مربع و برآورد ریالی ۲۰۰ میلیارد ریال شد.
محمد نجفی با بیان اینکه واحدهای خسارت دیده در مجتمع گلخانه ای شهید دکامی زاده قصرشیرین واقع شده و زیرکشت گیاهان و محصولات کشاورزی خارج فصل است، افزود: به محض وقوع خسارت در بازدیدی که (ستاد مدیریت بحران) نماینده فرمانداری و کارشناسان کشاورزی از این مجموعه داشتند از بین رفتن محصول، آبگرفتگی گلخانه ها، پارگی نایلون و آسیب دیدن ابنیه آن ها گزارش شده است.
وی اظهار کرد: در مجتمع گلخانه ای شهید دکامی زاده از مجموع ۴۰ واحد گلخانه، ۳۰ واحد فعال است که به ۱۳ واحد آن خسارت ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی وارد شده است.
رییس اداره برق قصرشیرین نیز همچنین از وارد شدن خسارت ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریالی به خطوط برق رسانی روستایی و شهری این شهرستان به دلیل تند باد و بارش شدید باران در این منطقه خبر داد و گفت: روز گذشته شاهد شکستگی و افتادن تیرهای برق، پارگی سیم های برق و خسارت به تجهیزات حفاظتی مانوری برق منطقه بودیم.
میثم کوشکی به خبرنگار ایرنا افزود: بیشترین خسارت های وارده مربوط به خطوط برق رسانی روستاهای مسیر قصرشیرین به سرپل ذهاب و همچنین روستای گراوه نمره ۲ و فرستنده رادیویی در مسیر قصرشیرین به گیلانغرب بود که شاهد قطعی برق ۴ ساعته در این روستاها بودیم اما با تلاش اکیپ های این اداره برق روستاها مجدد وصل شد و اکنون هیچ روستایی دارای قطعی برق نیست.
وی اظهار کرد: همچنین شکستگی شاخه های درختان بر اثر تندباد در برخی خطوط سیم های برق شهری باعث قطع برق به مدت کوتاه شد که پس از کمتر از یکساعت جریان برق مجدد وصل شد.
قصرشیرین ۱۰ هزار و ۸۰۰ مشترک برق دارد.
رییس اداره هواشناسی قصرشیرین نیز میزان بارندگی های فعالیت سامانه بارشی را طی سه روز گذشته در قصرشیرین ۷۹/۲ میلی متر بیان کرد و گفت: همچنین تندباد روز گذشته در قصرشیرین با سرعت ۲۰ متر بر ثانیه معادل ۷۲ کیلومتر در ساعت این شهرستان را درنوردید.
خسارت به زیرساخت های راه و کشاورزی سرپل ذهاب
فرماندار سرپلذهاب نیز روز دوشنبه با اشاره به اولین بارش باران پاییزی در سرپل ذهاب در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: بر اثر بارندگیهای اخیر در مجموع خسارت هایی به زیرساختهای مختلف این شهرستان شامل چندین کانال آبرسانی، چندین دهنه پل روستایی و شانه راه ها و زیرساخت های آبرسانی و برق و آبگرفتگی مزارع کشاورزی وارد شده است.
صدرالله بابلی افزود: در حوزه امور آب بارندگی های سه روز گذشته باعث تخریب دریچه آبرسانی بند بریموند، واردشدن نخاله به کانال های آبرسانی، طغیان رودخانه های فصلی و ورود سیلاب به رودخانه های الوند، قلعه شاهین و ماراب شده ضمن اینکه چندین کانال آبرسانی نیز دچار آسیب شد که در مجموع ۳۸ میلیارد ریال خسارت به زیرساخت های آبرسانی منطقه وارد شده است.
وی اظهار کرد: همچنین در حوزه راه ها شکستگی و تخریب شانه راه های روستایی فرمایشه به طول ۱۰۰ متر، تخریب شانه راه محور بزمیرآباد به ثلاث باباجانی به طول یک کیلومتر و تخریب ۴۰۰ متر راه روستای پاتاق، مسدود شدن دهانه آبروها به تعداد ۱۰ مورد و آبگرفتگی برخی راه ها بودیم که تاکنون با پای کار بودن نیروها ۳۰ مورد آبرفت سطح راه ها پاکسازی شده است.
فرماندار سرپلذهاب در ادامه گفت: همچنین شاهد تخریب برخی خطوط لوله های آب روستایی بودیم که در مجموع خسارت حوزه آبرسانی نیز یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برآورد شده است.
او از وارد شدن خسارت ۶۰۰ میلیون ریالی بر اثر تندباد به تابلو برق مجتمع روستای تپانی خبر داد و گفت: در حوزه کشاورزی نیز ۵۰ هکتار از مزارع دچار آبگرفتگی شده که خسارت ریالی آن ها هنوز برآورد نشده است.
به گزارش ایرنا، در پی ورود سامانه بارشی اخیر به سرپل ذهاب در مجموع بیش از ۱۱۴/۶ میلیمتر باران بارید که باعث آبگرفتگی برخی معابر در این شهرستان شد که با اقدام به موقع اعضای ستاد مدیریت بحران و دستگاه های امدادی این مشکلات رفع شد.
شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت و ۴۸ کیلومتر مرز با عراق، هشت دهستان و ۲۲۶ روستا دارد و دارای ۳۱۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی است.
سرپلذهاب ۵۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی دارد که از ۵۲ هزار و ۷۰۰ هکتار مزارع کشاورزی سالانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تن محصولات زراعی و از ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغ نیز حدود ۱۴ هزار تن انوع محصولات هر سال برداشت میشود.
نظر شما