۱۴ آبان ۱۴۰۳، ۱۶:۰۵
کد خبر: 85649543
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

سومین تپش قلب انار در ساوه

۱۴ آبان ۱۴۰۳، ۱۶:۰۵
کد خبر: 85649543
سومین تپش قلب انار در ساوه

ساوه - ایرنا - سومین تپش قلب انار در ساوه این محصول را برای سومین بار به مرکز توجه‌ها آورده است.

به گزارش ایرنا، بنرها و پلاکاردها در خیابان‌های ساوه که منتهی به مسجد جامع تاریخی شهر می‌شود حامل خبری از جنس رنگ، مزه و نوای دلنشین همدلی باغداران با مسوولان است.

با عبور از خیابان سلمان ساوجی و رسیدن به نزدیک مسجد جامعه تعداد زیادی ماشین در پارکینگی‌هایی که در اطراف مسجد جامع تاریخی به مناسبت این جشنواره ساماندهی شده است ماشین را پارک می‌کنم و روانه مکان برگزاری جشنواره در قلب یکی از تاریخی‌ترین مکان‌های این شهر می شوم.

بدو ورود به محوطه بیرونی مسجد فرش قرمزی که برای خوش آمدگویی به مهمان‌ها پهن شده است و گروهی از کودکان با لباس های محلی اقوام در اطراف ان به صف ایستاده و از مهمان ها استقبال و خوش امد گویی می کنند اولین گام برای شروع جشنی با طعم مهمان نوازی ساوجی‌ها است.

دسته دسته مهمان‌ها از راه می‌رسند و اندک اندک این جمع رنگ و بوی همبستگی می‌گیرد مهمان‌ها با عبور از فرش خوش آمدگویی به زبان‌ها و گویش‌های اقوام ایرانی ره‌سپار محل برگزاری مراسم افتتاحیه سومین جشنواره انار ساوه در حیاط مسجد جامع می‌شوند.

دور تا دور حیاط را با صندلی‌ها و میزهای سفید برای پذیرایی از میهمانان که از گوشه و کنار کشور برای حضور در این جشنواره شرکت کردند چیده‌اند تا با آب انار، انارهای دانه شده و آش جو ساوه‌ای نهال مهمان نوازی ساوه‌ای را برای همیشه در دل مهمان‌های خود بکارند.

نوای دلنشین موسیقی‌های ملی و آیینی که در محوطه تاریخی طنین انداز شده است دل را به ژرفای تاریخ و فرهنگ ایرانی می‌کشاند و صحنه را سرشار از عِرق ملی می‌کند.

این حس و حال با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و سرود ملی به اوج خود می‌رسد برنامه با حضور مهمان‌های ملی و استانی از جمله محمدجواد عسکری رییس کمسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و حجت الاسلام محمد سبزی نماینده مردم ساوه و زرندیه در خانه ملت، حسین جعفری معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ایران، مصطفی فاطمی مدیرکل گردشگری وزارت میراث فرهنگی، حجت الاسلام جعفر رحیمی امام جمعه و مهدی الیاسی فرماندار ساوه آغاز شد.

سخنران‌ها یکی پس از دیگری که شامل مسوولان ملی و استانی بودند به پشت تریبون رفتند تا هرکدام به نوبه خود سهمی در پیشبرد این برنامه و ارایه ایده‌ها و دستاوردهای سومین جشنواره انار ساوه داشته باشند.

بیشتر بخوانید:

ایجاد مرکز پرتودهی هسته‌ای کشاورزی در ساوه پیگیری می‌شود

۲ گونه رقم انار آماده معرفی به کشاورزان است

جایگاه انار به عنوان نماینده هویت ایرانی باید در بازارهای جهانی تقویت شود

در لابلای سخنرانی‎ها برنامه های متنوعی نیز تدارک دیده شده بود که رونمایی از سرود قلب ایران، ویژه جشنواره انار ساوه با محوریت معرفی این محصول به خوانندگی مرتضی بهاری و نقالی خوانی استاد شایانی روایت حماسی داستان آرش کمانگیر شور همبستگی و عِرق ملی را در فضا به حد اعلا رسانده بود.

انارکارانی که فقط شنیدند

برنامه رو به اتمام است پس از اتمام آخرین سخنرانی مجری مسوولان را برای رونمایی از تمبر یادبود سومین جشنواره ملی انار ساوه بر روی سن دعوت کرد گویی انگار که کسی از تریبون جشنواره فرتی برای انارکاران تدارک ندیده بود.

هرچند مسوولان قبل از برگزاری جشنواره بارها در بین آنان حضور یافته و مشکلاتشان را شنیده بودند اما امروز که انتظار می رود انان هم فرصتی از تریبون جشنواره برای بازگویی درد دل هایشان داشته باشند به این فرصت نرسیدند.

سومین تپش قلب انار در ساوه

از انار یک کیلو و ۲۸۲ گرمی تا باغ ۱۲۳ تنی

پس از رونمایی از تمبر یادبود نوبت به تجلیل از باغداران نمونه شد که در این هنگامه از منوچهر یزدانپناه به عنوان انارکار ارگانیک، حبیب الله محمدی به عنوان باغدار نمونه با تولید ۱۲۳ تن انار در یک هکتار، محمد بابایی به عنوان باغدار پشکسوت شهرستان مورد تجلیل قرار گرفتند.

پس از آن از باغدارانی که سنگین ترین انارها را تولید کرده بودند نیز تجلیل شد که اروجعلی ملایی از روستای قردین به خاطر تولید انار یک کیلو و ۲۸۲ گرم، حمید کاووسی از شهر آوه برای تولید انار یک کیلو و ۲۴۷ گرمی و مقصود صدیق از روستای قره چای به خاطر تولید انار یک کیلو و ۱۲۴ گرم جوایز خود را دریافت کردند.

مسوولان و شرکت کنندگان پس از قدردانی از باغداران و انارکاران نمونه به محل نمایشگاه راهی شدند تا بخش نمایشگاهی این رویداد که در ۱۰۰ غرفه شامل ۶۰ غرفه عرضه محصول انار و ۴۰ غرفه صنایع دستی دایر شده است را افتتاح کنند.

بیشتر بخوانید:

سومین جشنواره ملی انار ساوه شروع بکار کرد

عملیات اجرایی پایانه صادراتی انار ساوه پس از سال ها بلاتکلیفی آغاز شد

پس از گشایش نمایشگاه نوبت به آغاز عملیات اجرایی پایانه صادراتی انار رسید تا این مطالبه‌ای ۱۰ ساله بر زمین مانده در سایه سومین جشنواره انار رنگ تحقق به خود بگیرد.

جشنواره انار ساوه با هدف توسعه و معرفی ظرفیت‌های تولید و صادرات انار این شهرستان از ۱۴ آبان به مدت یک هفته برگزار می‌شود. این جشنواره با دو بخش اصلی رویدادی و نمایشگاهی، توجه علاقه‌مندان، فعالان صنعت انار و پژوهشگران را به خود جلب کرده است.

بخش نمایشگاهی جشنواره انار ساوه نیز شامل ۶۰ غرفه عرضه انار و محصولات جانبی آن است. در این غرفه‌ها، علاوه بر انار تازه، محصولات فرآوری‌شده نظیر رب انار، آب انار و دیگر فرآورده‌ها نیز عرضه می‌شود. این بخش فرصت مناسبی برای آشنایی بازدیدکنندگان با تنوع و کیفیت محصولات انار ساوه فراهم می‌آورد. همچنین ۴۰ غرفه صنایع‌دستی نیز در این بخش حضور دارند که محصولات هنرمندان محلی و مرتبط با فرهنگ و سنت‌های این منطقه را به نمایش می‌گذارند.

این جشنواره فرصتی ارزشمند برای معرفی پتانسیل‌های شهرستان ساوه در زمینه تولید انار و نیز تقویت ارتباط بین تولیدکنندگان، فعالان صنایع مرتبط و پژوهشگران این حوزه فراهم کرده و به ایجاد فرصت‌های جدید صادراتی برای این محصول باارزش کمک می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha