۱۶ آبان ۱۴۰۳، ۸:۴۲
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 85650179
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گروه‌های اندیشه‌ورز، بازوان توسعه جنوب خراسان رضوی

گناباد- ایرنا- شهرستان گناباد در جنوب خراسان رضوی با وجود ظرفیت‌های بسیار در بخش‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، با مشکلاتی مواجه است که مانع توسعه پایدار آن و استفاده از این ظرفیت‌ها در مسیر توسعه شده است.

به گزارش ایرنا، بهره‌گیری از ظرفیت و توان نخبگان و متخصصان بخش‌های مختلف، می‌تواند بستر توسعه گناباد را هموار کند و صاحبنظران و نخبگان با دانش و تجربه خود در شناسایی مشکلات و ارائه راهکارهای مناسب برای حل آن نقش بسزایی ایفا کنند.

با توجه به شتاب تحولات و ابعاد روزافزون توسعه در دنیای امروز، ضرورت تدوین سریع سیاست ها و الگوهای تصمیم گیری مهم است و این امر بدون استفاده از ایده های نو و مستندسازی و جمع بندی تجارب و نظرات خبرگان و افراد خلاق میسر نمی شود، لذا تشکیل اتاق فکر توسعه در بخش های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی با حضور نخبگان و صاحبنظران مرتبط از اهمیتی بالایی برخوردار است.

شهرستان گناباد در جنوب استان، ظرفیت های خاصی در بخش های اقتصادی اعم از صنعت و معدن، گردشگری و کشاورزی دارد که به عقیده آگاهان جذب سرمایه های داخلی و خارجی می تواند به توسعه این منطقه و نیز جنوب خراسان رضوی کمک کند.

وجود استعداد بسیار در زمینه محصولات کشاورزی از جمله پسته و زعفران، داشتن ۲۰ ماده معدنی به ویژه کائولن، سنگ های ساختمانی، مس، آهن، سرب، قلع و روی، ۱۸۸ واحد صنعتی فعال در بخش های صنایع کانی فلزی و غیرفلزی، غذایی، شیمیایی و سلولزی و از ظرفیت های مهم سرمایه گذاری در گناباد محسوب می شود.

از مجموع حدود ۲۰۰ هزار تن تولید سالانه محصولات کشاورزی در گناباد ۹۰ هزار و ۵۰۰ تن در این شهرستان فرآوری و مصرف می شود و بقیه به دلیل نبود توان بسته بندی و سرمایه گذاری ناکافی در این بخش، به صورت خام به دیگر نقاط کشور و حتی خارج صادر و ماحصل تلاش کشاورزان گنابادی به نام سایر مناطق در بازار عرضه می شود.

گروه‌های اندیشه‌ورز، بازوان توسعه جنوب خراسان رضوی

بیشتر بخوانیم:

گردشگری، پیشران توسعه اقتصادی گناباد

بررسی چالشها و فرصتهای توسعه گناباد در میزگرد ایرنا

دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، کانون‌های مهم اندیشه‌ورز

دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی با توجه به قابلیت‌های علمی و فرهنگی و تخصصی، از ارکان مهم مشورت دهی به مسوولان و ارایه نقطه نظرات برای توسعه به شمار می روند.

وجود ۱۲ دانشگاه و مرکز آموزش عالی با ۱۲ هزار دانشجو در رشته های مختلف کاردانی تا دکتری در گناباد، قابلیت مهم علمی و فرهنگی این شهرستان است که می تواند در کنار ۱۸۸ واحد صنعتی در زیربخش‌های صنایع کانی فلزی و غیرفلزی، صنایع غذایی، شیمیایی و سلولزی در بخش صنعت با سرمایه گذاری چهار هزار و ۷۰۸ میلیارد ریال و اشتغال سه هزار و ۶۹۵ نفر، بسترسازی توسعه باشد و البته پیمودن این مسیر نیازمند بهره گیری از نظرات مشورتی نخبگان است.

استاد و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی گناباد و بجستان با اشاره به ظرفیت دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی به عنوان کانون اندیشه ورز در فرآیند توسعه و رونق اقتصادی، گفت: باید درهای دانشگاه را بر روی عموم مردم، صاحبان کسب و کار (صنعت، معدن، خدمات، کشاورزی) نوآوران، فناوران، صاحبان ایده، پژوهشگران، هنرمندان، کارشناسان، دانش آموزان با خلق رویدادهای علمی، فناوری و تجاری سازی باز کرد.

ابوالقاسم شفیعی ادامه داد: دانشگاه و صنعت در فرآیند توسعه و رونق اقتصادی منطقه ای، مکمل همدیگر هستند لذا بدون توجه به این بخش ها، توسعه کیفی متناسب با نیازهای شهرستان محقق نمی شود و باید با اعتماد به نیازهای همدیگر در این زمینه نقش آفرین باشند.

این استاد دانشگاه و صاحبنظر مسائل اقتصادی گناباد افزود: بسترسازی در مسیر توسعه مطلوب و جامعه محوری با مردمی سازی، ایجاد اعتماد و تلاش در مسیر رفع نیازهای جامعه محقق می شود.

وی تاکید کرد: در این ارتباط باید اعتماد بخش خصوصی، شهرداری‌ها، مدیران دولتی به دانشگاه جلب شده و اعتماد و مطالبه آنان در خصوص ارایه راهکار برای رفع مسائل و مشکلات این بخش ها افزایش یابد.

وی گفت: برای نقش آفرینی بیشتر دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در فرآیند توسعه، در ابتدا باید این مراکز توانمندی لازم را برای پاسخگویی به نیازهای جامعه کسب کنند.

وی تصریح کرد: رسیدن به این هدف، نیازمند دانشگاه باز، یعنی دانشگاهی است که درهایش بر روی پژوهشگران، نوآوران، فناورانِ خارج از دانشگاه و نیز کارشناسان بخش خصوصی و دولتی گشوده باشد، و این مساله رویکرد اصلی این مراکز قرار گیرد.

یکی دیگر از استادان دانشگاه های گناباد گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۹۷، چشم انداز توسعه بخش‌های مختلف تا ۴۰ سال آینده ترسیم شده و باید با توجه به رویکردهای این بیانیه و در قالب گروه های اندیشه ورز و بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان و گفتمان‌سازی برای رفع موانع موجود، بستر توسعه هموار شود.

علی اکبری افزود: توسعه اقتصادی شهرستان گناباد، نیازمند بهره گیری بیشتر از ظرفیت های دانشگاهی و نخبگان و افزایش تصدی گری‌های مردمی و جوانان و نیز حمایت از فعالان این بخش ها است.

گروه‌های اندیشه‌ورز، بازوان توسعه جنوب خراسان رضوی

شوراهای اسلامی گناباد و دغدغه توسعه

شوراهای اسلامی شهر و روستاها تبلور واقعی خرد جمعی برای اعتلا و توسعه شهرها و روستاها در حوزه مدیریت اصولی و خدمات رسانی به مردم در بخش های عمرانی، فرهنگی و اجتماعی هستند و این امر در سایه تعامل و همکاری و بهره گیری از همه ظرفیت های نخبگانی و گروههای اندیشه ورز در فرآیند توسعه محقق می شود.

امسال کارگروه اندیشه‌ورز شورای اسلامی شهرستان گناباد با هدف بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان و اساتید دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی و سازمان های مردم نهاد، برای توسعه و رونق اقتصادی و رفع مسائل و مشکلات این شهرستان فعالیت خود را آغاز کرد.

رییس شورای اسلامی شهرستان گناباد، هدف اصلی فعالیت این کارگروه را که متشکل از اساتید دانشگاه ها و نمایندگان سازمان های مردم نهاد است، تدوین برنامه چشم انداز توسعه گناباد ذکر کرد.

رضا مقیمی کاخکی گفت:‌ ظرفیت ها و مسائل و مشکلات پیش روی توسعه شهرستان گناباد در قالب کارگروه‌های اندیشه‌ ورز به صورت هفتگی و تخصصی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گناباد هم گفت:‌ برای توسعه مطلوب این شهرستان باید چشم انداز و اسناد بالادستی حداکثر تا افق سال ۱۴۰۷ تدوین شود.

عبدالجواد خواجوی مقدم از جمله مزایای تدوین سند راهبردی توسعه گناباد را سازمان یافتگی برنامه ها و جهت دهی فعالیت‌های بخش های مختلف در راستای اهداف برنامه توسعه و بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت بخش خصوصی و نخبگانی برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: در برنامه توسعه باید به قابلیت حوزه‌های گردشگری، معادن،‌ آب، آموزش عالی،‌ شرکت‌های دانش بنیان و پزشک خانواده و نظام ارجاع و غیره توجه شود.

رییس شورای اسلامی بخش مرکزی گناباد هم گفت: با وجود جایگاه شورای اسلامی بخش ها در رفع مشکلات مناطق روستایی، این مساله در بیشتر مسوولان محلی نادیده گرفته شده و حتی به حضور آنها در جلسات اهمیت داده نمی شود.

مرتضی تفضلی قوژدی تصریح کرد: شوراهای اسلامی به عنوان منتخبان مردم باید مطالبات و خواسته‌های مردم را پیگیری کنند، اما شورای بخش به عنوان نماینده شوراهای روستایی در تصمیم گیری ها توسط برخی مدیران کمتر مورد توجه قرار می گیرد.

وی گفت: توجه ناکافی به ظرفیت مشورتی شوراهای اسلامی بخش ها و روستاها انگیزه اعضای آن‌ها را در تداوم کار کاهش می دهد و آنان به وظایف خود تنها به عنوان رفع تکلیف نگاه می‌کنند، لذا تعامل بین شوراهای اسلامی بخش های تابعه شهرستان گناباد با دهیاری و بخشداری‌ها بسیار مهم است.

فرماندار گناباد هم با اشاره به ظرفیت های مختلف این شهرستان در بخش های اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی گفت: بهره گیری از توان نخبگان و متخصصان بستر توسعه گناباد را هموار می کند.

رضا نصیری گفت: توسعه و رونق اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی این شهرستان در بخش های مختلف نیازمند تدوین سند راهبردی و استفاده از نقطه نظرات نخبگان و صاحبنظران است.

وی افزود: باید با بهره گیری از نظرات و دغدغه‌های نخبگان و دست‌اندرکاران و صاحبنظران، سند پیشرفت و توسعه این شهرستان متناسب با ظرفیت های بالقوه و بالفعل تدوین و راهکارهای برون رفت از مسائل و مشکلات متناسب با اقتضائات منطقه‌ای تدوین شود.

وی با اشاره به تشکیل ستاد عالی پیشرفت و توسعه گناباد با محوریت امام جمعه، فرماندار و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، گفت: این ستاد در مرحله نخست مردمی است و هر فردی در هر جای کشور و استان خراسان رضوی که دلش برای رونق و بالندگی این شهرستان می‌تپد، می‌تواند نقطه نظرات خود را برای توسعه گناباد ارایه دهد.

بیشتر بخوانیم:

فقدان قوانین متناسب چالش فعالیتهای دانش‌بنیان در گناباد است

توسعه فعالیتهای دانش‌بنیان حلقه مفقوده در کشاورزی گناباد است

گروه‌های اندیشه‌ورز، بازوان توسعه جنوب خراسان رضوی

شرکتهای دانش بنیان، زیربنای توسعه گناباد

تولید ثروت بر مبنای مسائل علمی و تحقیقاتی نتایج مثبتی را رقم می زند و به تولید محصولات باکیفیت منجر می شود که ظرفیت مهم تحقق آن شرکت های دانش بنیان صنعتی است که با کمک علم دانشگاهی به روزرسانی می شوند.

رییس مرکز رشد و فناوری گناباد گفت: تحقق جهش تولید در این شهرستان نیازمند توجه خاص به توسعه پژوهش های بومی، متناسب با نیاز روز است.

محمد تقوی افزود: برای توسعه و رونق اقتصادی شهرستان گناباد باید ضمن تعامل مراکز فناوری و تولیدی، فعالیت های پژوهشی با شناخت و درک صحیح حوزه های بومی و راهکارهای مقابله با تحریم ها تهیه شود.

وی ادامه داد: برای تحقق جهش و رونق تولید بهتر در شهرستان گناباد، باید با استفاده از نیروی متخصص دانشگاهی و استفاده از برخی فضاهای راکد دانشگاه ها و بهره گیری از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی، برنامه منسجمی ارائه کرد.

رییس مرکز رشد فناوری گناباد گفت: اگر چالش های بخش صنعت به عنوان موضوعات پایان نامه و تحقیقات دانشگاهی ارائه شود و پایان نامه ها متناسب با نیاز جامعه تهیه شوند، اثرگذاری بهتری در فرآیند جهش تولید خواهند داشت.

وی گفت: تحقیقات کاربردی و بهره گیری از توان مراکز دانشگاهی، متناسب با نیازهای روز منطقه در بخش های صنعتی، معدنی و کشاورزی، ضرورت افزایش ارتباط بین صنعت و دانشگاه به شمار می رود.

مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha