خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۷ آبان ۱۴۰۳، ۱۱:۵۲
کد خبر: 85650216
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

سفیدپوشان صبور در انتظار حمایت‌های دولت چهاردهم

اراک - ایرنا - پرستاران به عنوان بزرگترین گروه ارائه‌کننده خدمات در سیستم بهداشتی درمانی دارای نیروی بالقوه و قابل توجهی برای اثرگذاری بر کیفیت ارائه مراقبت‌های بهداشتی درمانی هستند، اما این قشر زحمتکش با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند و از مسئولان دولت چهاردهم انتظار رسیدگی دارند.

به گزارش ایرنا، شاید بد نیست برای یادآوری شغل خطیر پرستاری، فلش بکی به دوران سخت کرونا زد و در آن زمان که حتی عزیزترین افراد خانواده حاضر به ماندن در کنار یک فرد مبتلا نبودند، پرستاران با جان و دل ماندند و بسیاری از آنها جان عزیز خود را نیز از دست دادند تا جامعه بار دیگر به سلامت روزگار سپری کند.

پرستاری یکی از کلیدی‌ترین اعضای تیم مراقبت‌های بهداشتی و درمانی است که نقش او در کنترل بیماری‌ها، مراقبت، حمایت‌های جسمی، روحی و روانی و اجتماعی بیماری از سوی بزرگان علم پزشکی نوین مورد تایید قرار گرفته است.

پرستار علاوه بر خدمات درمانی، مسئول آموزش و برقراری ارتباط با مددجو و آماده‌سازی اوست و مجمع بین‌المللی پرستاران چهار هدف مهم را در حیطه وظایف پرستاری تعیین کرده است که شامل پیشبرد بهبود و برقراری بهداشت، پیشگیری از بیماری‌ها، حفظ تندرستی و تسهیل در تطابق و تسکین درد و رنج بیمار است.

تاریخچه و تغییر و تحولات پرستاری در دنیا از ابتدای تاریخ

پرستاری یک نوع خدمت اجتماعی برای حفاظت و نگهدارای است. پرستاری با تمایل برای سلامتی افراد و فراهم کردن راحتی و اطمینان خاطر برای بیماران آغاز شد، برای پرستاران خصوصیاتی مانند عفت، پاک چشمی و آشنایی با خواص دارویی لازم است.

فلورانس نایتینگل، بانی پرستاری نوین اولین فلسفه پرستاری براساس حفظ و ارتقای سلامت مردم را پایه‌گذاری کرد. او اولین برنامه سازمان یافته آموزش پرستاری را در مدرسه آموزشی نایتینگل در بیمارستان سن توماس لندن ایجاد کرد.

پرستاری در ایران

پرستاری علمی در ایران سال ۱۲۹۴ با گشایش اولین آموزشگاه پرستاری در شهر ارومیه آغاز شد و سپس سال ۱۲۹۷ آموزش پرستاری در تهران به صورت رسمی شکل گرفت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی تحولات چشمگیری در عرصه‌های مختلف ایجاد شد و تعدادی از مدارس پرستاری به دانشکده‌های پرستاری تبدیل شدند و آموزش پرستاری به شکل آکادمیک ادامه یافت و در دوران دفاع مقدس، پرستاران همواره از جمله گروه‌هایی بودند که حضور مستمری در خطوط مقدم جبهه‌ها داشتند و هرجا مجروحی بود، پرستاران و کادر امدادی بر بالین وی حاضر بودند.

سفیدپوشان صبور در انتظار حمایت‌های دولت چهاردهم

اکنون این سفیدپوشان مهربان به خاطر شرایط اقتصادی و کمبود حقوق و پرداختی نیازمند حمایت مسئولان و به ویژه نمایندگان در خانه ملت هستند تا به مطالبات آنان پاسخ داده شود.

اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری

یکی از مهم‌ترین مطالبات پرستاران که در سال ۱۳۸۶، بدون هیچ مخالفی در مجلس بالاترین رای را آورد، قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری است. مطالبه‌ای که نزدیک ۱۵ سال است به تاخیر افتاده و هنوز اجرایی نشده است.

قانون ارتقای بهره‌وری

یکی دیگر از مطالبات پرستاران اجرای قانون ارتقای بهره‌وری است، این قانون هم سال‌هاست تصویب شده، اما اجرایی نشده است و بر پایه این قانون نیروهای بالینی برای کارآیی و اثربخشی سرمایه‌های انسانی تنظیم شده است، اما در سال‌های گذشته وزارت بهداشت نیروی جدید استخدام نکرده و بیمارستان‌ها با کمبود شدید پرستار مواجه هستند.

این قانون در سال ۸۸ به تصویب مجلس رسیده و هدف از تصویب آن نیز کاهش زمان حضور پرستاران و برخی دیگر از گروه‌های درمانی در محیط بیمارستان به دلیل دشواری‌های شغلی آن‌ها بود.

سفیدپوشان صبور در انتظار حمایت‌های دولت چهاردهم

مریم با ۳۲ سال سن از پرستاران دانشگاه علوم پزشکی اراک به خبرنگار ایرنا، گفت: در صورت بی‌توجهی مسئولان به مطالبات پرستاران، سلامت جامعه تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: از مهرماه سال گذشته تلاش شده تا مطالبات صنفی پرستاران پیگیری شود، اما برغم وعده‌های مسئولان، بسیاری از این موارد هنوز محقق نشده و مشکلات همچنان پابرجاست.

او با اشاره به اعتراضات صنفی که در ماه‌های اخیر انجام شد، گفت: شان کادر پرستاری نیست تا خواسته به حق خود را در مقابل مراکز درمانی فریاد بزند.

این پرستار ادامه داد: تعرفه‌های موجود هیچ سنخیتی با شان و کرامت پرستاران و جایگاه این قشر در نظام درمان کشور ندارد و بیان اعداد و ارقام آن موجب تمسخر است.

وی تصریح کرد: در دوره ریاست‌ جمهوری شهید رئیسی هم مواردی از جمله «فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت» تصویب شد اما ضریب در نظر گرفته شده برای آن پایین‌تر از حد انتظار جامعه پرستاری بود و عملی نشد.

مریم یادآور شد: ۱۷ سال است که تعرفه‌های خدمات پرستاری در کشور بلاتکلیف مانده و این در شأن این قشر نیست و آنها سال‌هاست با حقوق‌های ناچیز و اضافه‌کاری‌های نامناسب، دست و پنجه نرم می‌کنند.

سفیدپوشان صبور در انتظار حمایت‌های دولت چهاردهم

رئیس کمیته پرستاری کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: به دنبال تجمعات اعتراضی پرستاران، این کمیسیون مطالبه این قشر زحمتکش را در دستور کار قرار داد و نشست‌های کاری فشرده‌ای را با سازمان برنامه و بودجه، سازمان اداری و استخدامی و نظام پرستاری برگزار کرد.

دکتر «سیدمحمد جمالیان» افزود: مطالبه جدی پرستاران نرخ منصفانه اضافه کاری است که آنان مجبور بودند طبق قانون نوبت کاری را با پایین‌ترین رقم بپذیرند و با پیگیرهای انجام شده، رقم اضافه کاری در هرساعت از ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار ریال به ۸۰۰ هزار ریال افزایش یافت.

وی، به کمبود پرستار در مراکز درمانی کشور اشاره کرد و ادامه داد: مجوز جذب ۱۰ هزار پرستار صادر شده که به زودی رئیس جمهور خبر آن را اعلام می‌کند.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مطالبه دیگر پرستاران معوقات آنان است که بیمه سلامت باید ۶۰ هزار میلیاردو تامین اجتماعی نیز باید ۲۰ هزار میلیارد ریال به حساب دانشگاه‌های کشور وایز کند تا معوقات این قشر زحمتکش پرداخت شود.

دکتر جمالیان افزود: میانگین پرداخت معوقات پرستاران اکنون به ۱۰ ماه رسیده و امید است با این تزریق اعتبارات مورد نیاز، بخشی از مطالبه پرستاران محقق شود.

وی بیان کرد: ترمیم حقوق نیز خواسته دیگر پرستاران پرتلاش است تا این ترمیم حقوق در فرمولی قرار گیرد که جزو احکام و منجر به افزایش درآمد برای آنان باشد.

رئیس کمیته پرستاری کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به جایگاه پرستاران گفت: هرچه میزان ارایه خدمات به پرستاران افزایش یابد، نظام سلامت بهتر می‌تواند به مردم خدمت کند و انگیزه برای کمک به بیماران مطلوب‌تر و کیفیت افزایش پیدا می‌کند.

جمالیان با بیان اینکه، کسی منکر نقش پرستاری در این حوزه نیست، گفت: کم کاری‌ها در حوزه پرستاری، منجر به تجمعات و اعتراضات پرستاران شد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: توجه به حرفه پرستاری باعث بهبود کیفیت خدمات سلامت می‌شود و از همین رو، نمی‌توان به جایگاه پرستاری بی‌اعتنا بود.

سفیدپوشان صبور در انتظار حمایت‌های دولت چهاردهم

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک، ضمن تبریک هفته پرستار، گفت: مطالبات پرستاران به حق است و این مطالبات نه تنها شامل کادر پرستاری بلکه شامل تمامی گروه‌های بهداشتی و درمانی اعم از گروه رادیولوژی و آزمایشگاهی می‌شود.

دکتر «جواد نظری» افزود: پرداختی‌های انجام شده برای کادر بهداشت و درمان و پرستاران به نسبت هزینه‌های موجود در جامعه بسیار کم است و از نمایندگان مجلس انتظار است تا اهتمام نظر ویژه‌ای به این امر مهم داشته باشند.

رئیس سازمان نظام پرستاری اراک هم به خبرنگار ایرنا، گفت: یک‌هزار و ۸۸۷ نفر کادر پرستاری اراک شامل کارکنان بیهوشی، اتاق عمل و بهیار است که از این تعداد یک‌هزار و ۴۱۲ نفر پرستار هستند.

« میثم بخشی» به کمبود شمار پرستاران در مراکز درمانی اشاره کرد و افزود: میانگین بکارگیری پرستاران نسبت به تخت بستری در سطح جهان ۲ و نیم، در کشور یک و سه دهم و در اراک یک و ۲ دهم است.

وی در ادامه تصریح کرد: ذکر فوق‌العاده خاص در حکم، اجرای ناقص تعرفه خدمات پرستاری، کم بودن پایه حقوق و لحاظ نشدن حرفه پرستاری در مشاغل سخت و زیان‌آور از مطالبات جامعه پرستاری اراک است.

وی، به قول‌هایی که در دوران سخت کرونا به پرستاران داده شد اما عملیاتی نشد اشاره کرد و ادامه داد: رقم پایه حقوق پرستاران با توجه به کار سخت و طاقت فرسا در شان آنان نیست و این مهم باید افزایش یابد.

رئیس سازمان نظام پرستاری اراک اضافه کرد: قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری ۱۶ سال گذشته تصویب شد اما اجرای آن که در ۲ سال اخیر آغاز شده، توقعات این قشر را برآورده نکرده و خروجی آن در دریافتی پرستاران چشمگر نبوده است.

سالروز میلاد حضرت زینب کبری ۱۷ آبان در تقویم به عنوان «روز پرستار» نقش بسته و نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha