به گزارش ایرنا، سپک تاکرا ورزشی شبیه والیبال است که به جای دست از پا برای گذراندن توپ از تور استفاده میشود. این بازی از ورزشهای بومی جنوب شرق آسیا است و در تایلند، مالزی، لائوس و اندونزی دارای محبوبیت است.
سپاک در زبان مالایی به معنای لگد زدن است و تاکرا در زبان تایلندی به معنی توپ است. این رشته در تایلند معمولاً فقط تاکرا نامیده میشود و در لائوس به تای تاکرا معروف است، در فیلیپین هم این ورزش به سیپا (Sipa) معروف است، والیبال با پا هم نامی است که به این ورزش در ایران دادهاند.
مسابقات بینالمللی سپک تاکرا زیر نظر فدراسیون جهانی سپک تاکرا برگزار میشود و سپک تاکرا قهرمانی جهان (با عنوان جام پادشاهی) هر سال در بانکوک برگزار میشود.
استان کرمانشاه یکی از قطب های رشته ورزشی سپک تاکرا در کشور محسوب می شود به نحوی که هر ساله چند نفر از ورزشکاران این استان، در تیم های ملی به مسابقات جهانی و آسیایی اعزام و با مدال های رنگارنگ برای کشور و استان افتخارآفرینی می کنند.
حضور چندین بازیکن ملی پوش در کرمانشاه و در تیم های آقایان و بانوان باعث شده تا بیشتر کارشناسان شانس اول قهرمانی کشور را، تیم کرمانشاه بدانند اما امروز نداشتن حامی مالی باعث شده که هیچگونه برنامه ریزی برای حضور در لیگ برتر نداشته باشد.
کارشناسان حوزه ورزش معتقدند که سرمایه گذاری در ورزش، خصوصا رشته هایی که شانس قهرمانی و مدال در آن بیش از سایر رشته ها است، ضروری است اما متاسفانه در کرمانشاه این موضوع جدی گرفته نمی شود و این در حالی است برخی از استانهای کشور به دنبال جذب بازیکنان کرمانشاه هستند تا در تیم های آنها بازی کنند.
هزینه شرکت در لیگ برتر ۱۵۰ میلیون تومان است
یکی از قهرمانان و ورزشکاران رشته سپک تاکرای استان کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این استان ظرفیت های بسیار خوب و جوانان با استعداد فراوانی در رشته سپک تاکرا دارد اما متاسفانه شرایط برای حضور آنها در رقابت های ملی و بین المللی فراهم نیست.
محمد صفایی مجد نبود حامی مالی را بزرگترین چالش این روزهای رشته سپک تاکرای کرمانشاه دانست و گفت: با وجود اینکه چندین ملی پوش کرمانشاهی داریم که می توانند یک تیم قدرتمند را راهی مسابقات لیگ برتری کنند اما به دلیل نداشتن حامی مالی، امکان حضور در این رقابت ها را نداریم.
وی که چندین مدال قهرمانی جهان و آسیا را در کارنامه خود دارد افزود: یکی از اصلی ترین وظایف هیات سپک تاکرا استان، پیدا کردن حامی مالی و مهیا کردن حضور تیم استان کرمانشاه در لیگ برتر است اما متاسفانه از انجام این وظیفه خودداری می کنند.
صفایی مجد با بیان اینکه تیم سپک تاکرای استان کرمانشاه با هزینه ۱۵۰ میلیون تومان می تواند در رقابت های لیگ برتر شرکت کند گفت: با این مبلغ کم، تیم کرمانشاه به رقابت ها اعزام می شود و هزینه های اسکان و تغذیه بازیکنان هم پرداخت می شود اما همین مقدار هزینه را هم نداریم.
این مربی و ورزشکار رشته سپک تاکرا گفت: هیات مربوطه باید شرایط حضور تیم بزرگسالان آقایان را در لیگ برتر فراهم کند تا بازیکنان مجبور نباشند برای سایر استانها بازی کنند کما اینکه امروز هم استانهایی مانند کردستان، آذربایجان و مازندران به دنبال جذب بازیکنان کرمانشاه هستند و حتی پیشنهادهایی هم داده شده است.
وظیفه هیات سپک تاکرا، تامین اسپانسر و تیم داری نیست
رییس کمیته سپک تاکرای استان کرمانشاه هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تایید نبود حامی مالی برای این رشته ورزشی، هیات سپک تاکرا را مقصر ندانست و گفت: هیات های ورزشی اجازه تیمداری ندارند و پیدا کردن حامی مالی هم جزو وظایف هیات های ورزشی نیست.
رضا رستمی با اشاره به اینکه هیات سپک تاکرا به تنهایی قادر به جذب حامی مالی نیست افزود: برای جذب حامی مالی همه مسوولان استانی، مدیران، کارخانه ها و صنایع مربوطه باید پای کار باشند تا این رشته ورزشی که حدود ۱۵۰ کرمانشاهی در آن فعالیت می کنند، حمایت شود.
وی از اعزام تیم سپک تاکرای بانوان و آقایان در بخش جوانان به مسابقات لیگ برتر خبر داد و گفت: تیم آقایان در بخش بزرگسالان، به دلیل نبود حامی ممکن است در این مسابقات شرکت نکند اما امیدواریم بازیکنان کرمانشاهی بتوانند بعد از جذب حامی مالی، برای استان خود بازی کنند.
نظر شما