برآورد پاییزه جمعیت علفخواران خراسان رضوی آغاز شد

مشهد- ایرنا- سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: سرشماری پاییزه جمعیت علفخواران در مناطق زیر مدیریت محیط زیست استان با مشارکت محیط‌بانان و کارشناسان حیات وحش آغاز شد.

سعید محمودی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این سرشماری به منظور بررسی و تحلیل وضعیت جمعیت حیات وحش انجام می‌شود و امسال نیز گونه‌های شاخص پستانداران علفخوار استان شامل قوچ و میش وحشی، کل و بز وحشی و آهو برآورد می‌شود.

سرپرست محیط زیست خراسان رضوی افزود: برنامه سرشماری در ۳۵ منطقه زیر مدیریت انجام می‌شود و با توجه به گستره و تعداد مناطق و لزوم برآورد سریع جمعیت وحوش، از مناسب ترین روش سرشماری که مشاهده مستقیم از طریق پیمایش خطی است، استفاده می شود و بر این اساس مسیرهای سرشماری هر منطقه بر روی نقشه‌های توپوگرافی با تکیه بر تجارب محیط‌بانان و کارشناسان اداره نظارت بر امور حیات‌وحش استان مشخص می‌شود.

محمودی با بیان این که نتایج سرشماری بعد از مشاهدات، جمع آوری و به منظور تجزیه و تحلیل مورد بررسی قرار می‌گیرد، گفت: هدف از برآورد جمعیت حیات وحش، بررسی وضعیت زاد و ولد، شناسایی عوامل تهدید و شناسایی مناطق مستعد برای ارتقای سطح حفاظتی زیستگاه‌ها است.

وی ادامه داد: به دست آوردن اطلاعاتی از اندازه و یا تراکم جمعیت وحوش، پیش‌نیاز اصلی مدیریت حیات وحش است و این که جمعیت وحوش در منطقه‌ای سیر صعودی یا نزولی دارد و برنامه‌ریزی‌ها برای آینده، نیاز به کسب اطلاعات دقیق از تعداد، تراکم و نحوه پراکنش وحوش در مناطق چهارگانه محیط زیستی دارد.

این مسوول گفت: در طول مدت برآورد جمعیت، وضعیت مناطق از نظر احتمال شیوع بیماری در بین حیات وحش نیز پایش و رصد می‌شود.

برآورد پاییزه جمعیت علفخواران خراسان رضوی آغاز شد

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به ضرورت نگهداری و کنترل وضعیت ژنی گونه‌های در حال زیست در استان و همچنین اهمیت این موضوع، بر برنامه‌ریزی برای جلوگیری از انتشار بیماری‌های مشترک دام و حیات وحش و مقابله با گونه‌های مهاجم تاکید کرد.

سرشماری جمعیت پستانداران علفخوار در پارک ملی «تندوره» شهرستان درگز که جزو غنی ترین پارک‌های ملی کشور است، با مشارکت معاونان، محیط بانان و کارشناسان حفاظت محیط زیست استان و همراهی جوامع محلی و همیاران و دوستداران محیط زیست، به روش مشاهده مستقیم و در ۲۳ مسیر آغاز شد.

۲۰ درصد گستره ۱۱۷ هزار و ۷۶۹ کیلومتر مربعی خراسان رضوی زیر پوشش اداره‌ کل حفاظت محیط زیست استان قرار دارد.

گستره زیستگاه‌های طبیعی وحوش در خراسان رضوی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار است.

خراسان رضوی دارای ۴۱ منطقه چهارگانه و شکارممنوع شامل ۲۸ اثر ملی طبیعی، پارک ملی، پناهگاه حیات وحش، مناطق حفاظت شده و ۱۳ منطقه شکارممنوع است.

حدود ۸۰ گونه پستاندار، ۲۸۵ گونه پرنده، ۲ گونه دوزیست، ۶۸ گونه خزنده و ۲۴ گونه ماهی در طبیعت خراسان رضوی زیست می‌کنند.

گونه‌های شاخص حیات وحش این استان شامل بز وحشی، قوچ، گوسفند وحشی، آهو، پلنگ، یوزپلنگ، گرگ، کفتار و انواع پرندگان از قبیل پرندگان شکاری، هوبره و کبک است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha