۱۶ آبان ۱۴۰۳، ۱۰:۳۶
کد خبرنگار: 2239
کد خبر: 85651196
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تحریک مهرمادرانه برای شکوفه زدن زندگی

۱۶ آبان ۱۴۰۳، ۱۰:۳۶
کد خبر: 85651196
مژگان السادات سجادی
تحریک مهرمادرانه برای شکوفه زدن زندگی

کرج – ایرنا- بانویی جوان که پس از تشکیل زندگی مشترک تازه به علائم بارداری خود پی برده بود؛ مضطرب از تحمل دوران حاملگی، دردهای زایمان و گرفتاری های دوران بچه داری تصمیمی عجیب در ذهنش جرقه زد که برای خلاصی از بار جنین به هر راهی متوسل شد تا قید مادر شدن را بزند.

به گزارش ایرنا، این سالها فرار از بار مسوولیت مادری شاید جنبه دیگر فرهنگ نامبارک وارداتی است که دامان برخی زندگی ها را گرفته و گاهی کار را به جایی می رساند که زندگی مشترک در پستوی سرد خود بی آنکه صدایی از " بابا و مامان گفتن بچه ها" به گوش برسد در خاموشی فرو می رود.

این باور شوم اینک درصدد وسوسه بانویی جوان است تا جایی برای رشد و ماندن شکوفه زندگی خود باقی نگذارد و شاید در اندیشه تنهایی خویش به کسانی بیندیشد که سگ پروری را انیس زندگی خانواده ۲ نفره قرار داده اند.

زن جوان شب و روز بی قرار از ترس و اضطراب درد زایمان و شب نخوابی های بچه داری، همسر جوان را در تصمیمی مرگبار شریک می سازد تا به قتلی ناخواسته یعنی از بین بردن شکوفه زندگی مشترک، روح آزرده خاطرخود را آرام کند.

او در این باور و اندیشه غوطه ور و مصمم است اما به ناگاه فرشته ای مهربان سد راه می شود و مسیر زندگیش را به سمتی می کشاند که خداوند وعده آن را داده است ؛یعنی مادران بهشتی.

تحمل روزهای بارداری برای زن جوان سخت است اما با تولد غنچه زندگی، خود را در قامت مادر می بیند و از شوق دیدار فرزند به یکباره درد زایمان را فراموش و شکوفه امید را در آغوش می کشد؛ اینجا بود که اشک ندامت از چشمانش جاری گشت و به کژاندیشی خود پی می برد.

او اینک نوزادی دربغل دارد که همه امید، آرزو و آینده اش است ؛ فرزندی که انیس روزهای تنهایی وعصای دوران کهولت و پیری است؛ او متولد شده تا آینده ای بهتر برای پدر، مادر، خود و جامعه رقم بزند و شاید روزی هم یکی از مفاخر ایران زمین باشد.

این نمونه مواردی است که فعالان عضو تشکل های اجتماعی مقابله با سقط جنین در استان البرز آن را روایت کردند؛نجات جان این شکوفه زندگی و ده ها غنچه دیگر مرهون فعالیت های برخی تشکل های اجتماعی مانند موسسه ای به نام "امید مادر" در البرزاست که خانم "زهرا موسایی" در آن عضویت دارد.

این فعال اجتماعی وقت و بی وقت خود را در کنار بار زندگی خانواده ، تربیت ۲ فرزند و همسرداری در راه نجات غنچه های آینده ایران زمین و البرز گذاشته و با تمام توان می کوشد تا هر زندگی مشترک یک تا چند جوانه بزند و چراغ خانه ها را به نور فرزندان روشن نگه دارد.

او اما در گفتارش با ابراز تاسف از باورها و تصمیم های غلط ، خانواده های جوان را به داشتن شکوفه های زندگی توصیه می کند و از آنان می خواهد شیرینی خنده های معصومانه فرزندان خود را با هیچ چیزی عوض نکنند.

تحریک مهرمادرانه برای شکوفه زدن زندگی

موسایی با تاکید براینکه برای کشتن انسان بی گناه هیچ دلیلی وجود ندارد، می افزاید: بر همین اساس تشکل اجتماعی امید مادر استان البرز برای پیشگیری از سقط جنین کار خود را از محیط های کوچک مانند خانواده و دوستان آغاز کرد تا بتواند تفکر فرزند پروری را در عمق وجود خانوادهای جوان بگنجاند.

او می گوید: امروز برنامه های آگاهی بخشی در زمینه پیامدهای انسانی، اجتماعی و قانونی توسط تشکل اجتماعی امید مادر با همکاری دانشگاه علوم پزشکی البرز به خوبی پیش می رود تا جائیکه بتوان افزون بر کنترل سقط جنین ، خانواده ۲ و سه نفره را به سمت گسترش جمعیت هدایت کرد.

به گفته وی، حرمت جنین و پیشگیری از سقط در جامعه می بایست به یک گفتمان تبدیل کرد واین اقدام جز با فرهنگسازی و آگاهی بخشی در جامعه امکان پذیر نیست؛ متاسفانه ۳۰ سال گذشته مدام در مورد فرزند کمتر زندگی بهتر صحبت کردیم و همین امر سبب شد تا سقط جنین گسترش یابد.

خطرات جانی سقط جنین برای مادران

تحریک مهرمادرانه برای شکوفه زدن زندگی

اظهارات "نسترن اعظمی " کارشناس نظارت بر درمان معاونت درمان دانشگاه علوم البرز بخش دیگر گفت وگوی ایرانا بار کارشناسان پیشگیری از سقط جنین است که از پیامدهای ناگوار این اقدام ناپسند سخن می گوید .

او می گوید، گاهی بی احتیاطی ها سبب می شود تا زنان باردار براثر یک تصمیم و اقدام نادرست وغیر قانونی تا مرز مرگ پیش بروند؛ سقط جنین تنها در مواردی قابل قبول است که پزشکان معالج شرایط مادر را برای ادامه حیات و بارداری در خطر ببینند که در آن صورت به تشخیص شورای پزشکی اقدام می شود.

این کارشناس ناظر دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه گروه های رصد برای پیشگیری از تخلفات برخی مراکز سقط جنین در سطح استان البرز فعال هستند، ادامه داد : امسال مواردی از تخلفات این مراکز برای اقدام قانونی به مراجع تصمیم گیرنده در سطح استان البرز و کشور گزارش شده است.

وی تاکید کرد که در صورت محرز شدن تخلف مراکز درمانی و داروخانه ها بلافاصله پروانه فعالیت این مراکز لغو و تحت پیگرد قانونی قرار می گیرند؛ امسال سامانه ویژه برای رصد موارد سقط جنین کشور و استان البرز فعال شده ضمن آنکه دستگاه قضایی و اماکن نیروی انتظارمی در کنترل تخلفات و پیشگیری ها در این بخش با دانشگاه علوم پزشکی البرز همکاری دارند.

کارشناس نظارت بر درمان معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی البرز از مردم می خواهد در صورت هرگونه تخلف در زمینه سقط جنین با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت و درمان تماس بگیرند تا در اسرع وقت پیگیری شود.

آموزش مراقبان سلامت جنین درالبرز

سخنان دکتر "معصومه رجبی" رییس کارگروه سلامت مادران و باروری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان البرز بخش پایانی گزارش ایرنا در خصوص آموزش های متعدد برای پیشگری از سقط جنین است که می گوید: از مرداد ماه امسال تا آبان جاری، یک هزارو ۴۰ ماما، مراقب سلامت و بهورزان طی کارگاههای ۱۵ ساعته با نام کارگاه "هادیان سلامت" برای پیشگیری از سقط عمدی و تشریح عواقب سقط از منظر اخلاقی و گروهای و حمایت جنین در حال برگزاری است .

وی با اشاره به ضرورت فعالیت هر چه بیشتر تشکل های مردم نهاد در حمایت از حیات جنین ، می گوید: اکنون تشکل ۳۵ نفره پس از فراگیری آموزش مشاوره ، مسائل پزشکی ، روان پزشکی و عواقب سقط جنین از منظر علمی و اخلاقی در سطح استان فعالیت دارند؛ در کنار تشکل های مردم نهاد ، بسیج نیز در امر پیشگیری از سقط جنین و ترویج فرهنگ جوانی جمعیت با دانشگاه علوم پزشکی البرز همکاری دارد.

به گفته دکتر رجبی ؛ برنامه های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی برای مراقبت از جنین ،نوزادان و جوانی جمعیت در سطح دستگاههای اجرایی در حال گسترش است؛ جامعه را باید به این سمت پیش برد که از رفتار نادرست سقط پرهیز و به آینده زندگی خانوادگی و اجتماعی توجه بیشتری شود.

رجبی با بیان اینکه نیمی از جمعیت سه میلیون و۲۰۰ هزارنفری البرز بانوان تشکیل می دهند ،می افزاید : پیشگیری از سقط جنین مهمترین برنامه آموزش اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی است؛ در زمان حاضر حدود ۵۰۰ هزار نفر از بانوان استان البرز در سن باروری هستند و سالانه بین ۲۰ هزار تا ۲۴ هزار تولد را در استان داریم.

وی به فعالیت یک تشکل اجتماعی دیگر به نام "نفس " در البرز اشاره می کند و می گوید: این تشکل مراقبت مادران باردار است؛ باید چنین تشکل هایی مورد حمایت قرار گیرند تا بتوان به جوانی جمعیت و پیشگیری از سقط جنین کمک کرد.

همکاری اطلاعات سپاه و بسیج وتشکل های اجتماعی با دانشگاه علوم پزشکی البرز روی دیگر اقدامات برای شناسایی مراکز سقط جنین و مقابله با مراکز غیر قانونی در البرز است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha