محمدحسن محمدی کوشکی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: کوچ پاییزه عشایر استان هر ساله از اول آذرماه آغاز می شود اما با توجه به خشکسالی ها و تغییر اقلیم، امسال این کوچ زودتر انجام می شود.
وی افزود: ۲ هزار و ۷۰۰ خانوار عشایر استان به مناطق قشلاقی و گرمسیر کوچ می کنند که بیشتر آنان برای زمستان گذرانی در استان گلستان در مراوه تپه، کلاله و گنبد مستقر می شوند.
وی خاطرنشان کرد: یکهزار و ۱۰۰ خانوار عشایر استان هم به مناطق قشلاقی داخل استان در میاندشت شهرستان اسفراین، جیرانسو، گرماب و شهرآباد و نیز مناطق قشلاقی شهرستان راز و جرگلان کوچ می کنند.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی افزود: برخی از عشایر به صورت سنتی و برخی با خودرو کوچ می کنند، کوچ عشایر استان به صورت سنتی، ۲۵ تا ۳۰ روز به طول می انجامد.
تدابیر لازم برای کوچ ایمن
محمدی کوشکی خاطرنشان کرد: هماهنگی های لازم برای کوچ ایمن عشایر استان انجام شده است و در این زمینه نیروی انتظامی، پلیس راه و نیز شرکت های تعاونی پای کار هستند.
وی گفت: هماهنگی های لازم انجام شده تا آبرسانی سیار به عشایر در مسیر کوچ انجام شود و در این زمینه ناوگان مورد نیاز برای حمل آب تامین شده است علاوه بر آن تامین آرد، سوخت و نهاده های دامی مورد نیاز عشایر استان نیز تامین می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا عشایر خراسان شمالی بیش از ۶۰۰ هزار واحد دامی در اختیار دارند و ۹۰ درصد درآمد آنان وابسته به دام است و مابقی از از محل تولید صنایع دستی، جمع آوری گیاهان دارویی و زراعت و باغداری تامین می شود.
عشایر خراسان شمالی با تولید ۲۵ درصد گوشت استان، هشت درصد گوشت قرمز عشایر کشور را تولید می کنند.
نظر شما