محمدرضا قلی پور روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به شرایط جوی و بارندگی ها اوایل سال جاری، مراتع در مناطق قشلاقی شرایط خوبی دارد از این رو انتظار می رود عشایر در این مناطق بمانند و دست کم تا پایان فروردین ماه کوچ به ییلاق ها نداشته باشند.
وی با بیان اینکه مراتع مناطق ییلاقی استان هنوز آمادگی حضور و چرای دام را ندارد و حضور زودهنگام دام در این مناطق سبب خسارت به مراتع می شود افزود: کوچ عشایر استان از مناطق قشلاقی به مناطق ییلاقی از اواخر فروردین آغاز می شود البته این امر به شرایط اقلیمی و وضعیت مراتع بستگی دارد.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: در این استان چهار هزار و ۵۰۰ خانوار از عشایر کوچ می کنند و ییلاق را عمدتا در مناطق گرمسیری استان از جمله راز و جرگلان، مانه و سملقان، جاجرم و میاندشت اسفراین مستقر می شوند.
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه به عشایر توصیه می شود کوچ را به صورت سنتی انجام دهند افزود: در ۲ سال قبل، رویکرد ما این بود که به علت شرایط شیوع کرونا کوچ به صورت خودرویی انجام شود اما امسال با توجه به اینکه واکسیناسیون علیه این بیماری انجام شده و شرایط بهتر است، عشایر به صورت خودرویی کوچ نکنند.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: کوچ سنتی این فرصت را فراهم می کند که عشایر در مسیر، از مراتع میان بند استفاده کنند و فرصت رویش در مراتع ییلاقی ایجاد شود.
عشایر خراسان شمالی ۷۰۰ هزار واحد دامی در اختیار دارند و ۹۰ درصد درآمد آنان وابسته به دام است و مابقی از از محل تولید صنایع دستی، جمع آوری گیاهان دارویی و زراعت و باغداری تامین می شود.
عشایر خراسان شمالی ۲۵ درصد گوشت استان و هشت درصد گوشت قرمز عشایر کشور را تولید می کنند.
نظر شما