۱۶ آبان ۱۴۰۳، ۱۱:۳۹
کد خبرنگار: 992
کد خبر: 85651355
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بعد از عمل جراحی باز چگونه از قلب خود مراقبت کنیم؟

بوشهر- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و فوق تخصص جراح قلب و عروق گفت: مراقبت‌های بعد از عمل جراحی قلب باز در نتیجه درمان قلب بسیار مهم است.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم زپشکی بوشهر دکتر میکاییل رضایی روز چهارشنبه افزود: پس از انجام عمل جراحی قلب باز بیمار احساس بهتری دارد و مراحل باسازی قلب ۶ تا ۱۰ هفته طول می‌کشد و هنگامی که بیمار از بیمارستان مرخص می‌شود، مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های مراقبت بعد از عمل را دریافت می‌کند که این مراقبت‌ها به بیمار کمک می‌کند تا از لحاظ جسمی و احساسی بهتر بهبود یابد.

وی یادآور شد: بروز افسردگی، ترس، بی‌اشتهایی، هیجان، کاهش تمرکز و بی‌حوصلگی بعد از این عمل طبیعی است که این علائم به تدریج برطرف خواهند شد و همچنین بیمار پس از ترخیص باید طبق زمان‌های تعیین شده توسط پزشک معالج به درمانگاه مراجعه نماید تا مراقبت‌های لازم را دریافت کند.

فوق تخصص جراح قلب و عروق بیمارستان قلب بوشهر گفت: نخستین نکته در مراقبت‌های لازم پس‌ از این عمل وضعیت شخص در منزل است که باید به مدت هشت الی ۱۰ هفته بنا به دستور پزشک در استراحت باشد و این امر به‌ هیچ‌ وجه به معنای بستری بودن نیست و فقط از محیط کار و اضطراب‌های محیطی که برای قلب خطر دارند باید دور شود و در این مدت باید تمرینات تنفسی را انجام دهد تا تنفس به حالت عادی برگردد.

بیشتر بخوانید

آنچه درباره بیماری‌های قلبی و عروقی باید دانست

قلب سالم با اصلاح سبک زندگی؛ بیماری قلبی عامل اصلی مرگ و میر در ایران

وی تصریح کرد: بعد این عمل جراحی قلب جناغ سینه بشدت حساس و ناپایدار است بنابراین مراقبت از آن بسیار مهم است و بیمار باید از بلند کردن اجسام سنگین اجتناب کند و هنگام دراز کشیدن و بلند شدن باید به آرامی این کار را انجام دهد .

رضایی ادامه داد: همچنین بیمار هرگونه قرمزی، التهاب یا درد شدید در جناغ سینه را باید به پزشک خود اطلاع دهد و درصورتی‌که این درد به‌صورت شدید و ناگهانی بود باید به بیمارستان مراجعه نماید.

بعد از عمل جراحی باز چگونه از قلب خود مراقبت کنیم؟

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در مورد مراقبت از زخم‌ها بعد از عمل قلب اضافه کرد: تعویض پانسمان ناحیه برش یافته دو روز پس از ترخیص باید برداشته شود و پانسمان فقط در محل لوله‌های قبلی درصورتی‌که ترشح داشته باشند باید انجام شود.

فوق تخصص جراح قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: خارش، سوزش و بی‌حسی در مسیر زخم طبیعی است.

وی ادامه داد: بعد از ۲ روز بیمار می‌تواند دوش مختصر بگیرد و ناحیه زخم را با صابون ضد باکتریایی و یا شامپوی بچه بشوید تا دلمه‌ها از بین بروند و به‌هیچ‌وجه بر روی زخم، پماد و کرم و غیره استفاده نشود.

کم اشتهایی بیماران قلبی

دکتر رضایی گفت: همچنین بیمار ممکن است اشتها نداشته باشد ولی باید رژیم غذایی مناسب و کافی داشته باشد تا هر چه سریع‌تر بهبود یابد.

وی افزود: خستگی و ضعف بعد از این عمل طبیعی است و بیمار باید در سه هفته اول پیاده‌روی را به‌صورت راه رفتن ۲ تا ۳ بار در روز با مدت‌زمان ۲ تا ۱۰ دقیقه انجام دهد و به تدریج این زمان تا یک ساعت افزایش یابد و۲ تا سه بار در روز این کار را انجام دهد.

این فوق تخصص جراح قلب و عروق تصریح کرد: سرعت پیاده‌روی باید به‌گونه‌ای باشد که هنگام پیاده‌روی به نفس‌ نفس نیفتد و همچنین از پیاده‌روی در هوای سرد اجتناب کند و فعالیت‌های سبک و روزانه خود را انجام دهد ولی از انجام فعالیت‌های سنگین مانند هل دادن اجسام و جارو زدن و غیره پرهیز شود.

دکتر رضایی یادآور شد: اگر بیمار هنگام پیاده‌روی دچار تنگی نفس، ضعف شدید، عرق شدید، حالت تهوع و سرگیجه شدید شد باید پیاده‌روی را قطع کند و استراحت نماید تا علائم برطرف شود و درصورتی‌که این علائم با استراحت برطرف نشد فوی به پزشک مراجعه شود.

رانندگی پس از ۲ ماه از عمل جرایی بلا مانع است

وی در مورد سایر مراقبت‌های بعد از عمل گفت: بیمار ۲ ماه بعد از عمل قلب باز می‌تواند رانندگی در شهر را شروع کند و برای رانندگی از وسایل پرخطر همچون دوچرخه‌سواری و موتورسیکلت باید اجتناب کند چون فشار زیادی را بر برش جناغ سینه می‌آورد و در مسافرت‌های طولانی‌مدت برای جلوگیری از تشکیل لخته خون در پا، هر ۲ ساعت یک‌بار پیاده شود و راه برود و همچنین ۲ تا ۳ ماه بعد از عمل می‌تواند به محل کار خود برگردد که این زمان هم‌بستگی به نوع کار سبک یا سنگین بیمار دارد.

فوق تخصص جراح قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: بیشتر این بیماران کم‌خواب می‌شوند که با تجویز پزشک معالج باید از قرص خواب استفاده کنند و بالش اضافه در زیر سر بگذارند و طاق باز بخوابند تا شرایط تنفسی بهتری داشته باشند و به راحتی بخوابند و همچنین بهتر است در طول عصر نخوابند تا شب خواب بهتری داشته باشند.

رضایی گفت: مصرف داروها باید طبق دستور پزشک و منظم انجام شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha