دمیدن امید، شفابخش جسم و جان خسته پرستاران

مشهد- ایرنا- پرستاران با وجود امیدبخشی به بیماران در لحظات سخت و پراضطراب درد، خود به سبب مشکلات و چالش‌های شغلی جسم و جان رنجوری دارند، اما وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تلاش دارد با پیگیری مطالبات و جبران بخشی از مشکلات این قشر، شعله امید را در دل آنان افروخته نگه دارد.

به گزارش ایرنا، پرستاران با دلسوزی، حتی در لحظات سخت و پر استرس، به بیماران آرامش می‌دهند و با صبر و مهری که از اعماق قلبشان می‌جوشد، برایشان پناهگاهی از جنس عشق ساخته و با هر لبخند و پیدا شدن آثار بهبود در بیمار، به خاطر می‌آورند که انتخابشان نه از روی هوس بلکه رسالتی است که برای آن پا به این عرصه گذاشته اند.

پرستاران در دنیایی پر از درد و رنج، با صبر و مهری بی‌انتها، مرهمی بر زخم‌های بیماران می‌گذارند و عشق را به قلب‌های زخمی هدیه می‌کنند اما چالش‌های موجود از جمله بار زیاد کاری به دلیل کمبود نیرو، پایین بودن تعرفه پرستاری و مبلغ اضافه کار و نوبت های اجباری، سختی این شغل را بر جان حافظان سلامت جامعه نهاده که رهایی از آن نیازمند توجه ویژه متولیان حوزه سلامت است.

خوشبختانه متولیان حوزه سلامت در کشور و نیز استان خراسان رضوی در ماه‌های اخیر با شنیدن معضلات، مشکلات و مطالبات بر حق پرستاران و پیگیری آن‌، تلاش دارند روحیه امید و انگیزه را در تن رنجور و جان بیقرار آنان بدمند.

بیشتر بخوانید:

پرستاران مشهد، خسته زیر بار کمبود نیروی انسانی

ناهمخوانی حقوق و مزایا با سختی کار

پرستار نمونه رشته هوشبری اتاق عمل در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت: از چالش‌های رشته پرستاری حقوق و مزایای دریافتی است که با وجود مسوولیت‌های سخت و سنگینی که یک پرستار بر عهده دارد، حقوق و مزایا با این سختی کار همخوانی ندارد.

زهرا فکور افزود: حرفه پرستاری با چالش‌های فراوانی روبه رو است و کار کردن با بیمار به صورت ناخودآگاه بر روحیه یک پرستار تأثیری می‌گذارد که وی اثرات آن را در زندگی خود می بیند؛ از جمله این که نسبت به خانواده خود حساس می‌شود زیرا خیلی از بیماری‌ها و مشکلات را می‌بیند.

وی ادامه داد: پرستار با خاطرات تلخ و شیرین زیادی مواجه است و از جمله خاطرات شیرین می‌توان به درمان موفق بیماران که باعث رضایت بیمار و شادی خانواده و همراهان وی می شود اشاره کرد و گاه نیز فوت بیماران، علیرغم تلاشی که برای حفظ سلامت آنها شده است، خاطرات تلخی را رقم می زند.

این پرستار ۴۸ ساله که سابقه ۲۵ سال کار در حوزه بالینی بیمارستان امام رضا(ع) دارد، گفت: به نظر من اگر کسی علاقه ای به حرفه پرستاری ندارد به هیچ عنوان نباید وارد این رشته شود چون وقتی کسی وارد این رشته شد باید با وجدان کار کند و مسوولان نیز باید با اقدامات اساسی بستر کار عاشقانه پرستاران را فراهم کنند.

دمیدن امید، شفابخش جسم و جان خسته پرستاران

سروکار داشتن با مواد شیمیایی اتاق عمل

کارشناس هوشبری و پرستار نمونه بیمارستان امید از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص چالش‌های کاری خود، گفت: چالش ما در محیط اتاق عمل استرس بیماران بیهوش و بدحال و مواجهه با مواد شیمیایی و مواردی از این قبیل است، چون بیماران این بیمارستان، سرطانی هستند و این وضعیت می تواند چالش‌هایی را برای کادر درمان به همراه داشته باشد.

مسولیت‌پذیری، اخلاق‌مداری، مهربانی و دلسوزی، ویژگی یک پرستار نمونه است

حدیثه جاودانی ضیایی، انتظار خود از مسوولان را توجه بیشتر به مطالبات این قشر برای انگیزه بخشی به همکاران پرستار در برابر حجم زیاد کار، برشمرد و افزود: مسولیت‌پذیری، با اخلاق بودن، مهربانی و دلسوزی از ویژگی های یک پرستار نمونه به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: یکی از زیباترین صحنه‌ها در قاب خاطرات یک پرستار، دیدن حال خوب بیماری است که مدت‌ها رنج بیماری را تحمل کرده و اکنون با شرایطی مطلوب بیمارستان را ترک می کند.

این کارشناس هوشبری با ۱۰ سال سابقه کاری در مراکز درمانی بیان کرد: تلخ ترین خاطرات ما نیز مربوط به زمانی است که برای زنده ماندن بیمار با کل تیم جراحی تلاش می کنیم و در نهایت نتیجه ناراحت کننده است.

دمیدن امید، شفابخش جسم و جان خسته پرستاران

بالا بودن حجم کار و کمبود نیروی پرستار

پرستار نمونه استانی در بخش آنکولوژی مردان بیمارستان امید مشهد گفت: یکی از چالش‌های موجود در حرفه پرستاری بالا بودن حجم کار پرستاران به دلیل کمبود نیرو است که سبب افزایش استرس در محیط کار و خستگی پرستاران می شود.

قرار گرفتن در معرض بیماری‌های قابل انتقال از بیماران همچون بیماری‌های عفونی از چالش های حوزه پرستاری است

بهنام فراهانی افزود: یکی دیگر از مسائل رشته پرستاری قرار گرفتن در معرض بیماری‌های قابل انتقال از بیماران همچون بیماری‌های عفونی و به ویژه در بخش شیمی درمانی، قرار گرفتن در معرض داروهای شیمیایی است.

وی ادامه داد: با توجه به سختی‌های زیاد حرفه پرستاری و حجم کار زیاد و مشکلات روحی که به دلیل حجم کار زیاد به وجود می‌آید و با توجه به اینکه سازمان‌های دیگر رفاه خاصی را برای کارکنان خود فراهم می‌کنند، از مسوولان دانشگاه علوم پزشکی انتظار داریم تدابیری را در نظر گرفته و معوقات را به روزتر بپردازند تا بتوایم با آسودگی خاطر به بیماران خدمات درمانی ارائه کنیم.

این پرستار نمونه استانی با اشاره به نقش مهم پرستاران در تکمیل زنجیره درمان بیماران گفت: داشتن رفتار حرفه‌ای، همدلی با بیماران، نظم و انضباط کاری، تعهد کاری و مسوولیت پذیری و داشتن اطلاعات به روز و بالا با شرکت در دوره‌های آموزشی، از ویژگی‌ها و رموز موفقیت یک پرستار نمونه است.

فراهانی با بیان این که حدود ۱۰ سال سابقه خدمت پرستاری و پنج سال سابقه فعالیت در بخش آنکولوژی مردان را دارد، افزود: از ابتدای خدمت در مجموعه علوم پزشکی مشهد، چهار مرتبه به عنوان پرستار نمونه بخش برگزیده شده و امسال نیز به عنوان پرستار منتخب استانی انتخاب شده‌ام.

بیشتر بخوانید:

مشهد با کمبود ۶۰ درصدی پرستار در بیمارستانها روبرو است

دمیدن امید، شفابخش جسم و جان خسته پرستاران

کارشناس رشته پرستاری بیمارستان امید مشهد نیز برخورداری از دانش و اطلاعات به روز و وجدان کاری بالا را لازمه‌ کار پرستار دانست.

احمد اکرمی افزود: پرستار نمونه باید دانش و اطلاعات زیادی در حوزه کاری خود داشته باشد و با داشتن سلامت جسمی و روانی، دارای تعهد و وجدان کاری باشد.

فعالیت بیش از ۱۰ هزار پرستار در مشهد

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اینک بیش از ۱۰ هزار نفر نیروی بخش پرستاری شامل پرستار، کمک پرستار، کمک بهیار، نیروی اتاق عمل و هوشبری در بیمارستان‌های زیر پوشش این دانشگاه فعالیت دارند که حدود ۷۰ درصد آنان زن و ۳۰ درصد مرد هستند.

محمد صادقی افزود: از این تعداد کادر پرستاری، هفت هزار و ۳۰۰ نفر در مراکز درمانی مشهد و بقیه در دیگر شهرستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت دارند.

بیشتر بخوانید:

پرستار، ایثارگری برای التیام‌بخشی به درد و رنج بیماران

دمیدن امید، شفابخش جسم و جان خسته پرستاران

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این دانشگاه با کمبود ۲ هزار و ۵۰۰ نیروی کادر پرستاری مواجه است و این موضوع از مشکلات و دغدغه‌های پرستاران است چرا که سبب افزایش فشار کاری بر آنان شده است و البته این مشکلی کشوری است و مشابه این وضعیت در تمامی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور وجود دارد.

صادقی افزود: با تدابیر صورت گرفته از سوی رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و حمایت معاون توسعه این دانشگاه، مجوز استخدام هزار نیروی شرکتی در حوزه پرستاری دریافت شده که تاکنون برای بیش از ۸۰۰ نفر ابلاغ صادر شده است و این افراد به بیمارستان‌ها معرفی شده اند.

وی ادامه داد: جذب و به‌کارگیری این نیروها موجب کاهش بار کاری پرسنل پرستاری شاغل در بیمارستان‌ها شده است و در تلاش هستیم تا دیگر نیروهای واجد شرایط را نیز به سرعت جذب کنیم.

دمیدن امید، شفابخش جسم و جان خسته پرستاران

نزدیک شدن شاخص پرستار به تخت بیمارستانی در خراسان رضوی

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اینک شاخص استاندارد شمار پرستار به تخت بیمارستانی در کشور ۱.۸ است یعنی به ازای هر تخت باید ۱.۸ نیروی پرستار مشغول به کار باشد که این شاخص در دانشگاه علوم پزشکی مشهد حدود یک است که از میانگین کشوری پایین‌تر است و با جذب هزار نفر نیروی کادر پرستاری جدید، شرایط بهتر و به میانگین کشوری نزدیک‌ خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

شاخص تعداد "پرستار به تخت" در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نصف میانگین کشوری است

صادقی، کمبود نیروی انسانی، و نوبت های کاری اجباری، پایین بودن مبلغ اضافه کار تعرفه های پرستاری، رفاهیات و مشکل شرح وظایف و گذاشته شدن مسوولیت‌های غیرمرتبط بر دوش پرستاران را از جمله دیگر چالش‌ها و مشکلات پرستاران عنوان کرد.

در سه ماهه نخست امسال بابت هر یک ساعت اضافه کاری پرستان دانشگاه علوم پزشکی مشهد معادل ۲ ساعت اضافه کار پرداخت شد

وی با بیان این که پیگیر مطالبات و به دنبال رفع مشکلات پرستاران هستیم، افزود: در خصوص افزایش حقوق و کارانه پرستاران جلسات متعددی با مسوولان، فرمانداری و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شده و مکاتبات لازم با وزارتخانه انجام شده و وزارتخانه با سازمان برنامه و بودجه رایزنی کرده است که امید است در ایام روز پرستار اخبار خوشی در این خصوص به پرستاران برسد.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به این که مشکل پرداخت حقوق و اضافه کار پرستاران یک موضوع دانشگاهی نیست و باید به‌صورت کشوری حل شود، ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد، برنامه خوبی را با حمایت رییس مجموعه به اجرا گذاشت و در سه ماهه نخست امسال بابت هر ساعت اضافه کاری معادل ۲ ساعت اضافه کار پرداخت کرد.

وی با بیان این که توزیع تعرفه‌های پرستاری بر اساس شیوه نامه کشوری است که بخش‌هایی از آن ناهمخوان بوده و همکاران پرستار از مبالغ مورد انتظار کمتر منتفع شده اند، بیان کرد: این شیوه نامه باید اصلاح شود که در این خصوص پیشنهادهای خود را به وزارتخانه داده ایم.

این مسوول افزود: اگرچه امسال رشد خوبی در بحث تعرفه پرستاری به نسبت سال ۱۴۰۲ داشته‌ایم، اما معتقدیم که بازهم متناسب با زحمات این قشر نیست و در تلاش هستیم تا آن گونه که شایسته است مطالبات به‌حق پرستاران را پیگیری کنیم.

صادقی ادامه داد: تعرفه پرستاری تا پایان اردیبهشت امسال پرداخت شده و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص از بسیاری از دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور جلو است.

وی در خصوص مشکل شرح وظایف پرستاران و مسوولیت‌های غیرمرتبطی که بر دوش آنان گذاشته شده و بار کاری آنان را افزوده است، گفت: در این خصوص نیز در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جلساتی برگزار شده تا شرح وظایف غیرمرتبط پرستاران به تدریج و به گونه‌ای که خدمت‌رسانی به بیماران متوقف نشود، بازبینی و کاهش یابد.

وی افزود: در خصوص رفاهیات کادر پرستاری نیز دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حد توان خود مساعدت می‌کند و اگر مطالبات دانشگاه از سازمان‌های بیمه‌گر وصول شود، قطعا اتفاقات بهتری برای تمامی پرسنل این دانشگاه رقم خواهد خورد.

بیشتر بخوانید:

افزایش انگیزه‌کاری پرستاران برای پیشگیری از مهاجرت ضروری است

افزایش ۱۰۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار پرستاران

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افزایش ۱۰۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار پرستاران، افزایش پنج برابری حق مسکن، افزایش ۱۰۰ درصدی تعرفه پرسنل اورژانس پیش‌بیمارستانی و افزایش سرعت پرداختی‌های پرستاران از جمله اقداماتی است که در راستای افزایش رفاه این گروه صورت گرفته است.

دکتر محمود شبستری افزود: همچنین در راستای کاهش فشار کاری پرستاران، ۸۰۰ پرستار و ۱۰۰ نیروی اورژانس ۱۱۵ به صورت شرکتی جذب شده‌اند و این روند همچنان ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه تاکنون شرح مطالبات پرستاران به مسوولان منتقل شده است و تمام تلاش بر این بوده که شرایط بهتری برای این قشر فراهم شود و به مناسبت گرامیداشت هفته پرستار، هزار پرستار نمونه انتخاب و به صورت نقدی مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

این مسوول با تاکید بر اینکه خدمت‌رسانی مطلوب و با کیفیت به بیماران، نخستین اولویت حوزه سلامت محسوب می‌شود و تمامی گروه‌های درمانی باید در این زمینه نهایت تلاش خود را داشته باشند، گفت: تمامی بخش‌های بیمارستانی اعم از اورژانس و اتاق‌های عمل باید فعال باشند و همواره به شکل مناسبی به بیماران خدمت‌رسانی شود.

وی ادامه داد: سلامت، بال اصلی کمیته بحران است و لازم است در این حوزه تمهیداتی پیش بینی شود تا در صورت نیاز بتوان به بهترین شکل ممکن عمل کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha