تنور داغ پرداخت مطالبات گندم‌کاران چهارمحال و بختیاری

شهرکرد- ایرنا- پرداخت مطالبات گندم‌کاران چهارمحال و بختیاری پس از ماه از برداشت محصول و تحویل به مراکز خرید در آبانماه 1403 به صورت کامل پرداخت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، برداشت محصول از ابتدای خرداد آغاز شد و گندم‌کاران چهارمحال و بختیاری توانستند از ۶۰ هزار هکتار سطح زیر کشت (۴۰ هزار هکتار گندم دیم و ۲۰ هزار هکتار گندم آبی) ۱۱۰ هزار تن گندم این برکت الهی را برداشت کنند.

آمارها نشان می‌دهد این میزان برداشت محصول گندم نسبت به سال زراعی ما قبل که تنها ۹۰ هزار تن بود ۲۰ تا ۲۵ درصد رشد داشته است.

همزمان با آغاز فصل برداشت گندم مهمترین کار، فراهم کردن شرایط برای خرید گندم مازاد بر نیاز مصرف‌کننده یا همان خرید تضمینی بود که اداره کل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری با هدف پیشگیری از ایجاد صف‌های طولانی و سرعت بخشی در روند تحویل محصول شمار مراکز خرید را از ۱۲ به ۲۰ مرکز افزایش داد.

تنور داغ پرداخت مطالبات گندم‌کاران چهارمحال و بختیاری

براساس مصوبه شورای عالی اقتصاد نرخ خرید تضمینی گندم در سال زراعی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ معادل ۱۷۵هزار ریال تعیین شده بود که این رقم نسبت به ۱۵۵ هزار ریال سال زراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۲ افزایش داشت.

براساس آمارها در سال زراعی ۱۴۰۲- ۱۴۰۳ با خرید ۶۸ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان این استان رکورد هشت سال خرید گندم در استان شکسته شد و این میزان خرید نسبت به ۴۷ هزار تن سال گذشته ۴۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.

هر چند به گفته مسوولان، مطالبات گندم‌کاران به صورت متمرکز پرداخت می‌شود اما پردخت حق کشاورزان در کمترین زمان ممکن و صبوری تولید کنندگان در خصوص دریافت مطالبات خود از مهمترین وعده‌ها و خواسته‌های مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری به کشاورزان بود.

نخستین پرداخت‌های مربوط به مطالبات گندمکاران به طور تقریبی از تیرماه آغاز شد و قرار بود که کار پرداخت مطالبات تا پایان مهرماه به پایان برسد اما با توجه به شرایط کشور و افزایش میزان خرید؛ کار پرداخت مطالبات تا ۱۲ آبان ادامه داشت.

پرداخت به موقع مطالبات و چاره‌اندیشی مناسب از سوی دولت چهاردهم

یکی از کشاورزان گندم‌کار چهارمحال و بختیاری به خبرنگار ایرنا گفت: مطالبات کشاورزان گندم‌کار پرداخت شد اما روند پرداخت‌ها به دلیل طولانی بودن راضی‌کننده نبود.

سید مرتضی حسینی افزود: درصد کمی از مطالبات گندمکاران تا قبل از مهر و بیشتر مطالبات تا اواخر مهر و اوایل آبان به طول انجامید که با توجه به آغاز فصل کشت پاییزه کشاورزان استان با مشکلات زیادی روبرو شدند.

این کشاورز گندم‌کار کشاورزان چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: کشاورزان استان در حالی کشت پاییزه را آغاز کردند که دستشان برای خرید و پرداخت نهاده‌های مورد نیاز از جمله بذر، کود و سم خالی بود.

تنور داغ پرداخت مطالبات گندم‌کاران چهارمحال و بختیاری

به گفته حسینی، با توجه به اینکه کشت گندم خواب زیادی دارد به این معنی که باید پاییز کشت و در بهار سال آینده برداشت شود و در این مدت نیاز به مراقبت دارد در این شرایط اگر هزینه گندم تضمینی به موقع به کشاورز پرداخت نشود ارزش محصول از بین می‌رود.

وی تاکید کرد: انتظار می‌رود دولت چهاردهم با یک برنامه‌ریزی اساسی برای محصول راهبردی گندم وارد عمل شود تا کشاورزان رغبت بیشتری برای کشت این محصول داشته باشند.

حسینی ادامه داد: با وجود میزان برداشت و کیفیت محصول گندم اما کیفیت و مقدار بذر تحویلی به کشاورزان مناسب نیست و همچنین در خصوص تحویل کود نیز با مسائل و مشکلاتی روبرو هستیم.

پرداخت ۱۱ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال مطالبات گندم‌کاران

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری اعلام کرد: با پیگیری‌های انجام شده ۱۱ هزار و۸۰۰ میلیارد ریال از مطالبات گندم‌کاران استان به طور کامل پرداخت و تسویه شد.

یزدان یگانگی روز چهارشنبه در نشست خبری با بیان اینکه نیاز سرانه گندم چهارمحال و بختیاری ۱۲۰ هزار تن است اظهار داشت: تامین گندم یک میلیون نفر جمعیت این استان از مهمترین وظایفه اداره کل غله و خدمات بازرگانی است.

وی ادامه داد: چهارمحال و بختیاری به دلیل سردسیر بودن فاصله برداشت و کاشت محصول گندم در این استان بسیار کوتاه است که با توجه به طولانی بودن روند پرداخت مطالبات و همچنین همزمانی پرداخت‌ها با کشت پاییزه کشاورز بیشترین ضرر را می‌کند.

یگانگی تاکید کرد: انتظار می‌رود دولت چهاردهم با یک برنامه‌ریزی مناسب و اصولی و پیش‌بینی رقم مناسب برای خرید گندم روند پرداخت مطالبات گندمکاران را کاهش دهد تا کشاورزان استان‌های سردسیر کمتر در این بخش متضرر شوند.

بیشتر بخوانید:

۱۱ هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال از مطالبات گندم‌کاران چهارمحال و بختیاری پرداخت شد

فصل برداشت خوشه‌های طلایی برای امنیت غذایی در چهارمحال و بختیاری

تامین کسری گندم چهارمحال و بختیاری از فارس، خوزستان و گلستان

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به کسری ۵۲ هزار تن گندم استان براساس سرانه مصرف سالانه گفت: کسری گندم مورد نیاز استان از استان‌های فارس، خوزستان و گلستان تامین می‌شود.

وی موجودی گندم در انبارهای چهارمحال و بختیاری را ۴۸ هزار تن اعلام کرد و یادآور شد: تلاش می‌شود گندم با استاندارد بالا برای استان تامین و در اختیار کارخانه‌های آرد استان قرار گیرد.

یگانگی تاکید کرد: در زنجیره گندم، آرد و نان، اگر یک حلقه مورد توجه قرار نگیرد، مشکلاتی بروز می‌کند و این مشکل در کل کشور وجود دارد.

تنور داغ پرداخت مطالبات گندم‌کاران چهارمحال و بختیاری

مدیرکل غله چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه نان کالای راهبردی(استراتژیک) و مهمی است و نمی‌توان به‌راحتی قیمت آن را افزایش داد گفت: پارسال ۲۵ هزار میلیارد ریال یارانه به حوزه آرد و نان این استان تزریق شد که موجب افزایش اختلاف قیمت بازار دولتی، آزاد و فروش آرد آزاد از سوی نانواییان شده است.

یگانگی یادآورشد: بر اساس بررسی‌های پژوهشگاه غلات، گندم تولیدی چهارمحال و بختیاری در گروه کیفی ۲ طبقه‌بندی شده که این امر موجب کاهش میزان گلوتن و درصد پروتئین نان نسبت به استاندارد کشوری شده است.

وی با تاکید بر ضرورت ارتقای کیفیت آرد استان اضافه کرد: ارائه آموزش‌های لازم از طریق مراکز فنی و حرفه‌ای برای تربیت نیروی کار ماهر در نانواها از دیگر کارهای مهمی است که باید در راستای ارتقای کیفیت نان در استان انجام شود.

مشکلی در تامین کالاهای تنظیم بازار وجود ندارد

تامین کالاهای راهبردی(استراتژیک) تنظیم بازار شامل برنج و شکر از دیگر وظایف مهم اداره کل غله و خدمات بازرگانی به شمار می‌رود که در زمان نیاز و برای تنظیم بازار امکان استفاده از این کالاها فراهم می‌شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: براین اساس یک هزار و ۷۰۰ تن برنج هندی و یک هزار و ۲۰۰ تن شکر تنظیم بازار در انبارهای این اداره کل تامین و نگهداری می‌شود.

یگانگی تاکید کرد: در زنجیره گندم، آرد و نان، اگر یک حلقه مورد توجه قرار نگیرد، مشکلاتی بروز می‌کند و این مشکل در کل کشور وجود دارد.

به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.

از مجموع زمین‌های چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمین‌های کشاورزی استان است.

هم‌اکنون ۷۹ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha