نباید در تهران برای استان های دیگر تصمیم گرفت/آیین نامه مسیر نخبگی اشکالات اساسی دارد

تبریز- ایرنا- قائم مقام رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور گفت: نباید در تهران و پشت درهای بسته برای استان های دیگر تصمیم گرفت بلکه باید متناسب با شرایط و ظرفیت های آنها، تصمیمات لازم را اتخاذ کرد.

به گزارش ایرنا، سعید خدایگان عصر چهارشنبه در نشست اعضای کارگروه‌های بنیاد ملی نخبگان آذربایجان شرقی اظهار کرد: به عنوان مثال بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی بیش از ۲هزار و ۵۰۰ عضو دارد و ظرفیت بسیار مناسبی برای توسعه است و باید متناسب با این ظرفیت برای این استان تصمیم گیری شود.
وی ادامه داد : بنیاد ملی نخبگان دارای ۲ معاونت مستعدان و آینده سازان و سرآمدان و نخبگان است که معاونت اول مربوط به دانش‌آموزان و دانشجویان و معاونت دوم مربوط به اساتید، دانشگاهیان و نوآوران است.
خدایگان گفت: در دوره های قبل معاونت سرآمدان مورد غفلت واقع شده که به دنبال احیا آن در دوره فعلی هستیم.
آیین نامه مسیر نخبگی اشکالات اساسی دارد
خدایگان در بخش دیگر از سخنان خود با بیان اینکه اگر بنیاد ملی نخبگان یک وظیفه داشته باشد آن امیدآفرینی در جامعه است، گفت: آیین نامه مسیر نخبگی اشکالات اساسی دارد از این رو تمام اقدامات ما باید برای رفع این اشکالات و همچنین امیدآفرینی در جامعه باشد.
وی بیان کرد: در فضای نخبگی یک ناترازی وجود دارد، گاهی به یک بخش بیشتر توجه می‌شود و بخشی از قلم می افتد که باید این ناترازی را از بین ببریم.
وی به موضوع مهاجرت نیز اشاره کرد و گفت: اگر در جامعه امیدواری و امیدآفرینی وجود داشته باشد به طور یقین این مشکل نیز رفع خواهد شد.
خدایگان ادامه داد: کارگروه‌های بنیاد ملی نخبگان را اصلاح و رشته‌های جدیدی را وارد این بنیاد کرده‌ایم همچنین از اجرای طرح‌هایی که ممکن بود اثرات بدی داشته باشد جلوگیری کردیم تا از صاحب نظران برای ادامه این طرح‌ها نظر بگیریم تا بهترین خروجی را داشته باشیم.
وی ادامه داد :به عنوان مثال طرح شهید شهریاری را در وزارتخانه های بهداشت و علوم مطرح و پیگیری کردیم تا نخبگان در صورت قبولی در آن برای پذیرش در هیئت علمی به این ۲ وزارت معرفی شوند که با استقبال وزارت بهداشت و مخالفت وزارت علوم مواجه شد.
تامین مسکن نخبگان یکی از برنامه‌های اصلی بنیاد است
قائم مقام رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور با بیان اینکه تامین مسکن نخبگان یکی از برنامه‌های اصلی بنیاد است، گفت: این اقدام در راستای حمایت‌های معنی‌دار انجام می‌شود.
خدایگان گفت: راه‌های مختلفی برای تامین مسکن نخبگان وجود دارد که یکی از این روش‌ها تامین زمین از دانشگاه یا ارگان‌های دیگر و ساخت آن به کمک بنیاد ملی نخبگان در استان‌هاست.
وی همچنین بر اهمیت ارتباط صنایع با شرکت‌های دانش بنیان و طرح‌های نخبگان تاکید کرد و گفت: هرچند مقاومت‌هایی در این زمینه وجود دارد و صنایع بیشتر در حالت‌ سنتی اداره می‌شود اما در نهایت صنایع باید از حالت سنتی خارج شده و با نخبگان و شرکت‌های دانش بنیان همکاری کنند.
وی بر اهمیت بخش بانوان در بنیاد ملی نخبگان تاکید کرد و افزود: طرح صیاد شیرازی برای معافیت نخبگان مرد از سربازی اجرا می‌شود و ما به دنبال تعریف طرحی معادل برای بانوان نخبه نیز هستیم.
وی گفت: بنیاد ملی نخبگان حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و فارغ التحصیل دانشگاهی را از اولویت‌های خود قرار داده و بر این اساس حلقه‌های حل مسئله را دایر کرده است.
در این نشست مدیران کارگروه‌های بنیاد ملی نخبگان آذربایجان شرقی به طرح مشکلات و پیشنهادات خود پرداختند.

نباید در تهران برای استان های دیگر تصمیم گرفت/آیین نامه مسیر نخبگی اشکالات اساسی دارد

خروجی رویداد کلی همت، ورودی مسیر نخبگی است

قائم مقام رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور همچنین با اشاره به برگزاری رویداد ملی همت در تبریز گفت: خروجی‌های این رویدادها، ورودی‌های مسیر نخبگی هستند.

خدایگان عنوان کرد: رویداد ملی همت، جوانان را در دوره‌هایی که موثرترین و ناب‌ترین دوره زندگی‌ است، در مسیر ریل گذاری سند راهبردی کشور در امور نخبگان قرار می دهد.

وی اظهار کرد: وزارت ورزش و جوانان با طرح ابتکاری رویداد ملی همت، در عرصه شرکت‌های دانش بنیان و کارآفرینی طرحی را تدوین کرده است که جوانان در قالب این طرح، در این رویداد شرکت می کنند.
وی با اشاره به اینکه یکی از رسالت‌ها و وظایف بنیاد ملی نخبگان شناسایی جوانان نخبه و استعدادهای برتر سراسر کشور است، افزود: برگزاری این رویدادها، یکی از ابزارهایی است که بنیاد ملی نخبگان، برای شناسایی نیاز دارد.
قائم مقام رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی‌هایی که وزارت ورزش و جوانان در برگزاری رویدادها پرچمدار است دارد به بنیاد ملی نخبگان برای تسریع در ریل گذاری دقیق‌تر کمک می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha