به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، شویگو با بیان این مطلب افزود: غرب سعی کرده از اوکراین برای تحمیل شکست راهبردی به روسیه استفاده کند اما [در رسیدن به این هدف] شکست خورده است.
دبیر شورای امنیت روسیه یک روز پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تصریح کرد: «اکنون که وضعیت در جبهه عملیات نظامی به نفع رژیم کییف نیست، غرب با یک انتخاب رو به رو است؛ اینکه به تامین مالی آن [کییف] و نابودی جمعیت اوکراین ادامه دهد یا واقعیتهای فعلی را درک و مذاکره را آغاز کند.»
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه ۱۴ ژوئن (۲۵ خرداد ۱۴۰۳) در دیدار با کارکنان ارشد وزارت امور خارجه روسیه، پیشنهاد صلحی را برای حل و فصل مناقشه اوکراین مطرح کرد. وی ۲۰ ژوئن در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: شرایط پیشنهادی فدراسیون روسیه برای حل و فصل مناقشه در اوکراین بسته به وضعیت میدانی تغییر خواهد کرد.
پوتین افزود: روسیه آماده است به پیشنهاد مذاکرات درباره اوکراین «حتی فردا» پاسخ دهد، مهم نیست در کجا ممکن است انجام شود، پیشنهادات مسکو «روی میز است.»
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس جمهوری روسیه اعلام کرده است که اگر اوکراین جاهطلبیهای خود را در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) کنار بگذارد و نیروهای خود را از چهار منطقه اوکراینی که مسکو مدعی آن است، خارج کند، مسکو آتش را متوقف کرده و وارد مذاکرات صلح خواهد شد.
به گزارش ایرنا، رئیسجمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
نظر شما