لاوروف درباره حمله به روسیه با استفاده از سلاح‌های دوربرد هشدار داد

تهران- ایرنا- سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه درباره حملات اوکراین به روسیه با استفاده از سلاح‌های دوربرد هشدار داد و تاکید کرد که استفاده کی‌یف از سلاح‌های دوربرد اهدایی اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی برای حمله به عمق خاک روسیه به معنای مشارکت مستقیم ناتو در جنگ است.

به گزارش سه‌شنبه شب ایرنا به نقل از راشا تودی، لاوروف با بیان اینکه مسکو در پاسخ به اقدامات تهاجمی ناتو تردید نخواهد کرد، گفت: دادن مجوز استفاده از سلاح‌های دوربرد اهدایی اعضای ناتو برای حمله به عمق خاک روسیه به اوکراین به عنوان یکی از این اقدامات تهاجمی تلقی خواهد شد.

وزیر خارجه روسیه همچنین با اشاره به اینکه نیروهای اوکراینی قادر نخواهند بود به طور مستقل از چنین تسلیحاتی استفاده کنند، یادآور شد: اوکراین برای استفاده از این سلاح‌های دوربرد نیازمند حضور متخصصان ناتو و همچنین داده‌های اطلاعاتی به دست آمده از طریق سامانه‌های ماهواره‌ای متعلق به اعضای این پیمان نظامی است.

لاوروف در ادامه خاطرنشان کرد: بنابراین استفاده از چنین سلاح‌هایی برای حمله به روسیه به معنای این است که نه تنها اوکراین بلکه کشورهای عضو ناتو آشکارا در حال جنگ با روسیه هستند.

وزیر خارجه روسیه با تاکید بر اینکه اروپا به سرعت در حال نظامی شدن است، افزود: مسکو به خوبی از سیاست‌های تهاجمی ناتو علیه خود آگاه است اما آنها نباید اشتباه کنند چرا که در صورت هرگونه اقدام تهاجمی از سوی یکی از اعضای ناتو علیه ملت روسیه، مسکو با رعایت کامل حق دفاع از خود که در منشور سازمان ملل متحد ذکر شده است از هر اقدامی برای تضمین امنیت خود استفاده خواهد کرد.

به نوشته راشا تودی، مسکو پیش از این بارها اعلام کرده است که حملات اوکراین به عمق خاک خود با استفاده از موشک‌های دوربرد غربی را به عنوان حمله مستقیم کشورهایی که این سلاح‌ها را به این کشور ارسال می‌کنند، تلقی خواهد کرد.

در همین ارتباط ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه پیشتر ابراز امیدواری کرد که ناتو هشدار مسکو درباره عواقب حمله احتمالی اوکراین با استفاده از سلاح‌های دوربرد غربی به عمق خاک روسیه را شنیده باشد.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha