کاپیتان اسبق سپک تاکرا: دلیل کاهش فعالیت این رشته باید مشخص شود
معصومه بهزادی کاپیتان اسبق تیم ملی سپک تاکرا

شیراز-ایرنا- کاپیتان اسبق تیم ملی سپک تاکرا بانوان گفت: چرا فعالیت این رشته که افزون بر ۲۰ سال سابقه دارد از ۲۰ استان به پنج استان کاهش داشته و امکانات استان ها به صفر رسیده است که مسئولان باید پاسخ دهند دلیل این موضوع چیست.

معصومه بهزادی، جمعه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا در شیراز بیان کرد: پیشرفت قابل توجهی در سال‌های اخیر در این رشته دیده نشده است و جواب این چرا ها را باید فدراسیون انجمن های ورزشی و وزارت ورزش و جوانان بدهند.

استفاده چرخشی از مربیان چه سودی برای تیم ملی داشته؟

بهزادی با انتقاد از رویه‌ای که انجمن در پیش گرفته است، گفت:چند سال در سطح A بازی کردن چه فایده‌ای برای تیم ملی داشته است؟ استفاده چرخشی از مربیان استان ها در چندین سال به عنوان مربیان تیم ملی چه تغییری در سطح بازیکنان به وجود آورده است؟ چرا رقابت در تیم ملی از بین رفته و اعزام‌ها پولی شده است؟ چرا مربیان و بازیکنان با تجربه و پرافتخار از این رشته فاصله گرفته‌اند؟

دارنده مدال طلا و برنز جهانی اضافه کرد: بیش از ۲سال است که به دلایل غیر ورزشی از رشته مورد علاقه خود که نیمی از عمر خود را که حدود ۱۵ سال وقف آن کرده بودم فاصله گرفته ام، سال هاست سوال هایی ذهن من را درگیر کرده که هنوز هم جواب آن ها را پیدا نکرده ام البته این پرسش بسیاری از کسانی است که در این رشته فعالیت داشته اند.

کاپیتان اسبق سپک تاکرا:دلیل کاهش فعالیت این رشته از ۲۰ استان به پنج استان باید مشخص شود
سپک تاکرا

برنامه ریزی برای بازیهای آسیایی ناگوا ژاپن

بهزادی که مدرک مربیگری A آسیا دارد با اظهار اینکه متاسفانه تیم ملی سپک تاکرای ایران با وجود داشتن چندین مقام آسیایی و جهانی پیشین در مسابقات ۲۰۲۲ هانگژو چین غایب بود، گفت: حدود ۲سال تا بازیهای آسیایی ناگویا ژاپن وقت باقی مانده و هر چقدر غفلت شود شانس مدال ما در این مسابقات مهم کمرنگ تر خواهد شد.

همچنین حمید جعفری پور کاپیتان شیرازی و اسبق تیم ملی سپک تاکرا و همسر معصومه بهزادی در مورد این رشته در فارس گفت: فارس زمانی قطب این رشته در کشور بود اما وضعیت کنونی به هیچ عنوان مناسب نیست و از رحیم خداجو مدیر کل ورزش و جوانان فارس می خواهم این رشته را که استعدادهای زیادی دارد دوباره زنده کند.

کاپیتان اسبق سپک تاکرا:دلیل کاهش فعالیت این رشته از ۲۰ استان به پنج استان باید مشخص شود
حمید جعفری پور کاپیتان اسبق سپک تاکرا دارنده چندین مقام جهانی و آسیایی

حاضرم به صورت رایگان آموزش این رشته را در فارس برعهده بگیرم

وی گفت: مدرک مربیگری در سطح A آسیا دارم و حاضرم به صورت رایگان آموزش این رشته را در فارس انجام دهم و تجریباتم را در خدمت علاقه مندان زیاد این رشته جذاب قرار دهم هر چند سپک تاکرا در فارس محلی برای تمرین ندارد اما امیدوارم مشکلات این رشته جذاب را حل کنند تا شاهد رونق دوباره این رشته در فارس باشیم.

قهرمانی در جهان با بازیکنان جوان

جعفری پور افزود : زمانی که سرمربی تیم ملی جوانان را در سال ۹۸ برعهده داشتم، ۵۰ بازیکن از سراسر ایران شناسایی کردم و در مسابقات جهانی ۲۰۱۹ تایلند با ترکیبی از بازیکنان جوان و امید درسطح بزرگسالان شرکت کردیم و بسیاری از بازیکنان برای نخستین بار بود که از کشور خارج می شدند و در نهایت هم قهرمان جهان شدیم.

انتظار از وزیر ورزش و جوانان؛حال این رشته را خوب کنید

کاپیتان اسبق تیم ملی سپک تاکرا گفت: هم اینک حال و روز این رشته که افتخارات زیادی در سطح آسیا و جهان هم در رده بانوان و هم در رده آقایان دارد، خوب نیست و از رییس فدراسیون انجمن های ورزشی که سپک تاکرا زیر مجموعه آن است و همچنین وزیر ورزش و جوانان می خواهیم حال این رشته جذاب را خوب کنند.

جعفری پور گفت: چند سال پیش سید کمال پاک فطرت عضو وقت شورای شهر شیراز را متقاعد کردم که مسئولیت این رشته را در فارس بر عهده بگیرد که این اتفاق هم افتاد تا این رشته در فارس جان تازه ای بگیرد.

کاپیتان اسبق سپک تاکرا:دلیل کاهش فعالیت این رشته از ۲۰ استان به پنج استان باید مشخص شود
سپک تاکرا ساحلی

مشکل زیر ساختی و عدم همکاری مسئولان ورزش

همچنین سید کمال پاک فطرت که هم اینک شهردار منطقه ۲ شیراز است گفت : چند سال پیش با پیشنهاد کاپیتان تیم ملی سپک تاکرا مسئولیت این رشته را در فارس بر عهده گرفتم.

وی اضافه کرد: اما به دلیل عدم همکاری مسئولان وقت ورزش و نبود زیرساخت های مناسب این رشته، عطای کار را به لقایش بخشیدم اما واقعا این رشته که استعداد زیادی در فارس دارد مظلوم واقع شده است وامیدوارم عبدالرحیم خداجو مدیر کل ورزش و جوانان فکری اساسی برای علاقه مندان این رشته که زیاد هستند بکند تا دوباره این رشته جذاب به پویایی برسد و من هم در مسئولیت جدید هر کاری از دستم برآید برای ورزش و این رشته انجام می دهم.

سرمایه ها خانه نشین شده اند

محسن زارع، قاسم فصحت، حمید جعفری پور، مسلم خدابخش، فرید سعادت طلب و .. از فارس از جمله بازیکنانی هستند که سال ها در تیم ملی سپک تاکرا بازی کرده اند اما هم اینک از این سرمایه ها خبری نیست و خانه نشین شده اند.

کاپیتان اسبق سپک تاکرا:دلیل کاهش فعالیت این رشته از ۲۰ استان به پنج استان باید مشخص شود
سپک تاکرا

سپک تاکرا چیست؟

سپک تاکرا ترکیبی از رشته های فوتبال، والیبال، ژیمناستیک و بدمینتون است و فردی می تواند در این رشته موفق باشد که دارای توانایی ضربه و کنترل با پا در فوتبال، فکری والیبالی و انعطاف یک ژیمناست یا رزمی کار و ظرافت عمل در بدمینتون داشته باشد.
سپک یک کلمه مالایی(مالزیایی) به معنای لگدزدن است و تاکرا در این زبان، به معنی توپ است.
این بازی از ورزش‌های بومی جنوب شرق آسیا است و در تایلند، مالزی، لائوس و اندونزی بسیار محبوب است.

هم اینک در دنیا ۳ نوع سپک تاکرا انجام می‌شود که شامل هوپ تاکرا، دبل تاکرا و سپک تاکرای ساحلی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha