مجید اسکندری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیستر محصولات کشت شده در اراضی مجاور تالاب پیرسلمان اسدآباد کشت های «پُر آب بَر» محسوب می شوند.
وی با اشاره به به اینکه برداشت بیش از حد آب های سطحی و زیرزمینی تهدیدی جدی برای تالاب های طبیعی است، اضافه کرد: با پایان یافتن برداشت گندم در زمین های حاشیه تالاب، برخی از کشاورزان نسبت به کشت یونجه اقدام می کنند و همچنان در دیگر سوی این تالاب محصول چغندرقند کشت می شود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست اسدآباد اظهار کرد: پیرسلمان یک تالاب طبیعی است و با آغاز کشت محصولات پر آب بر، این تالاب تا مرز خشک شدن نیز پیش رفته است.
اسکندری یادآوری کرد: تا اوایل هفته گذشته که کشت و کار در حاشیه این تالاب انجام می شد حدود ۷۰ درصد این تالاب آب داشت اما با برودت هوا و پایان یافتن کشت و کار و آبیاری مزارع، ظرفیت تالاب پر شده است و امیدواریم با اقدامات حفاظتی جلوی خشک شدن این تالاب را بگیریم.
وی گفت: با وجود ممنوعیت کشت دوم اما همچنان شاهد این قبیل کشت های پر آب بر به خصوص در حاشیه تالاب پیرسلمان اسدآباد هستیم.
رییس اداره حفاظت محیط زیست اسدآباد افزود: تالاب پیرسلمان در کنار تالاب طبیعی چم شور، سد نعمت آباد و تصفیه خانه این شهر همه ساله پذیرایی بیش از ۴۰ گونه پرنده آبزی و کنار آبزی است.
به گزارش ایرنا، تالاب پیرسلمان با سه هکتار مساحت یکی از تالاب های طبیعی استان همدان به شمار می رود.
استان همدان دارای ۲۷ تالاب طبیعی و مصنوعی است که از تالاب های طبیعی می توان به پیرسلمان و چم شور در اسدآـباد و آق گل در ملایر اشاره کرد.
نظر شما