به گزارش روز شنبه ایرنا از این نشریه هنگکنگی، پس از اینکه ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به پیروزی رسید، مارکوس به سرعت با ارسال پیامی این پیروزی را تبریک گفت و نسبت به تقویت روابط دو کشور ابزار امیدواری کرد.
وی در این پیام تبریک تاکید کرد که فیلیپین و آمریکا روابطی عمیق و تاریخی دارند که میتواند به نتایج مثبت برای هر دو کشور منجر شود.
مارکوس ادامه داد که دولت فیلیپین نسبت به همکاری با ترامپ در حوزههای مختلف امیدوار است تا به روابط سودمنی برای دو ملت که از پیوندهای عمیق و چشمانداز مشترک برخوردارند، دست یابند.
وی افزود: این «اتحاد استوار» که در طول تاریخ آزموده شده است، میتواند در منطقه آسیا-پاسیفیک نقشی مثبت و سازنده ایفا کند.
این اظهارات درحالی مطرح شد که برخی از تحلیلگران متعقدند که مارکوس باید اهمیت راهبردی مانیل را برای ترامپ به نمایش بگذارد و به چالشهای سیاست خارجی غیرقابل پیشبینی این جمهوری خواه آمریکایی توجه کند.
این تحلیلگران سیاسی خاطرنشان کردند که سیاستهای تجاری و دفاعی ترامپ که با رویکردی معاملهگرانه و سبک رهبری بیپرده او همراه است، ممکن است مارکوس را وادار کند تا اهمیت استراتژیک فیلیپین را در آسیا و اقیانوس آرام برای او پررنگتر کند.
درهمین سو، وینسنت کایل پارادا تحلیلگر سابق نیروی دریایی فیلیپین اظهار داشت که سران آمریکا و فیلیپین با موجی از نارضایتی عمومی نسبت به نظامهای لیبرال به قدرت رسیدند و این نوع رهبری باعث همافزایی بین آنها شده است.
وی افزود که تقویت اتحاد دو کشور بهویژه در مقابل پکن مستلزم آن است که مارکوس با سیاست خارجی حسابشدهای وارد میدان شود و بتواند اهمیت نقش فیلیپین را در منازعات دریای جنوبی چین به ترامپ ثابت کند.
این تحلیلگر فیلیپینی ادامه داد که مارکوس باید توازن را میان منافع آمریکا در آسیا و تقویت موضع دفاعی مانیل حفظ کند تا بتواند دستاوردهای دیپلماتیک خود را ادامه دهد.
محمد فیصل بن عبدالرحمان هم که یک پژوهشگر حوزه دفاعی در سنگاپور است، معتقد است که ترامپ احتمالا همچنان سیاست خارجی معاملهگرایانه خود را دنبال خواهد کرد و از متحدان انتظار مشارکت بیشتری در مسائل دفاعی دارد.
وی افزود: فیلیپین به عنوان یکی از متحدان آمریکا در آسیا که به گسترش همکاریهای دفاعی با دیگر همپیمانان واشنگتن نیز پرداخته است، جایگاه خوبی برای جلب توجه ترامپ دارد.
ادموند تایائو تحلیلگر دیگری نیز نسبت به نتایج احتمالی این روابط هشدار داد و گفت که فیلیپین نباید به یک اتحاد بیچون و چرا با آمریکا یا چین متکی شود، بلکه باید بر سیاست خارجی مستقل و تقویت روابط منطقهای خود با کشورهای آسیای جنوب شرقی تمرکز کند.
این تحلیلگر اضافه کرد: ما باید به سوی آسهآن قویتر و یکپارچهتر حرکت کنیم و به نوسانات سیاسی جهانی بیتوجه نباشیم.
نظر شما