شیمی درمانی داخل شکمی حین عمل با دستگاه هایپک ایرانی در مشهد انجام شد
عکس،آرشیوی است.

مشهد- ایرنا- رییس اتاق عمل بیمارستان امید از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای نخستین بار در کشور یک بیمار مبتلا به بازگشت سرطان تخمدان در این مرکز درمانی تحت عمل جراحی و شیمی درمانی داخل شکمی حین عمل با دستگاه هایپک ایرانی قرار گرفت.

دکتر احسان‌ حسن‌زاده‌ حداد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیمار بانویی ۷۶ ساله اهل روستای "روچی" گناباد بود که به علت بیماری سرطان تخمدان عمل شده بود و برای حذف این تومورها که در حفره شکم پخش می‌شود نیاز به شیمی درمانی داخل شکمی یا هایپک داشت که مشکل این بانوی بیمار با شیمی درمانی داخل شکمی حین عمل با یک دستگاه ایرانی اهدایی خیر حوزه سلامت و به دست توانمند جراحان حوزه سرطان برطرف شد.

وی ادامه داد: مدت زمان این عمل از یک و نیم تا ۶ ساعت و بسته به میزان درگیری حفره شکم است که در این بیمار در حداقل زمان ممکن انجام شد. همچنین در مرحله دوم جراحی هم کار شیمی درمانی در مدت زمان ۹۰ دقیقه انجام شد تا باقی مانده سلول‌های میکروسکوپی داخل شکم از بین برود و این کار همیشه در مدت زمان بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه انجام می‌شود.

این فلوشیپ جراحی سرطان و استادیار گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پرشکی مشهد گفت: دستگاه هایپک استفاده شده در ایران پیش از این ساخت آمریکا بود، اما اکنون بومی‌سازی شده و در داخل کشور تولید می‌شود. قیمت نمونه ایرانی این دستگاه هفت میلیارد ریال و نوع خارجی آن ۱۵ میلیارد ریال است و با افتخار می‌گوییم که نمونه ایرانی این دستگاه با همان کیفیت نوع خارجی آن کار می‌کند.

حسن زاده افزود: یکی از ویژگی‌های دستگاه ایرانی این است که هزینه "سِت" یک بار مصرف آن از ۴۰۰ میلیون ریال به نصف رسیده و معادل ۲۰۰ میلیون ریال شده است و ضمن صرفه‌جویی در هزینه، دیگر دغدغه‌ای بابت نبود ست به دلیل تحریم‌ها نداریم.

وی ادامه داد: شرکت تولیدکننده این محصول ایرانی توانایی تولید سالانه ۱۰ دستگاه "هایپر ترمیا پریتونئال" را دارد و همین تعداد هم می‌تواند برای صادرات تولید کند که مجموع آن ۲۰ دستگاه در سال می‌شود.

او اضافه کرد:این بیمارستان که مرکز درمانی دانشگاهی و تخصصی در حوزه سرطان است همواره در مسیر حمایت از محصول و تولید کننده داخلی، استفاده از تجهیزات پزشکی ایرانی را دستور کار خود قرار داده که یکی از آنها استفاده از دستگاه هایپک برای انجام شیمی درمانی شکمی حین جراحی برای بیماران مبتلا به سرطان‌های تخمدان، معده، آپاندیس و روده بزرگ و مزوتلیوما بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha