اصلاح باغ‌ها و سودآوری شیرینِ خارج از فصل در هرمزگان

بندرعباس - ایرنا - استان هرمزگان یکی از مهم‌ترین مناطق کشور بوده که از ظرفیت‌های بالایی در حوزه‌های مختلف از جمله کشاورزی برخوردار است؛ این استان با داشتن پنج قطب مهم کشاورزی در طول سال و با تولید انواع محصولات کشاورزی و باغی خارج از فصل و همچنین داشتن ظرفیت دروازه‌های صادراتی، نقش راهبردی در رونق اقتصادی ایران دارد و اصلاح و نوسازی باغ‌ها می‌تواند کشاورزان این منطقه را به یک سودآوری شیرین برساند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، درحال حاضر وسعت زمین‌های زراعی، باغی و محصولات سبزی و صیفی خارج از فصل کشاورزی هرمزگان افزون‌بر ۱۶۱ هزار هکتار با تولید سالانه افزون‌بر سه میلیون و ۹۵۰ تن محصول است که ۸۰ هزار هکتار آن با تولید ۹۴۰ هزار تن را باغات و نخیلات تشکیل می‌دهند.

وسعت باغات فرسوده در هرمزگان ۱۵ هزار هکتار است که مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هر سال (از سال گذشته) طبق اولویت اصلاح و احیای ۲ هزار هکتار را در دستور کار دارد.

در حال حاضر نیز وسعت باغات فرسوده در هرمزگان ۱۵ هزار هکتار است که مدیریت باغبانی سازمان جهادکشاورزی هر سال (از سال گذشته) طبق اولویت اصلاح و احیای ۲ هزار هکتار را در دستورکار دارد.از آنجایی که این محصولات تاثیر بسزایی در تنظیم بازار و سفره مردم و همچنین مهاجرت معکوس از شهر به روستا را دارند، بنابراین یکی از برنامه‌های مهم دولت و وزارت جهاد کشاورزی، اصلاح و نوسازی باغات و نخلستان‌ها در راستای بهبود و ارتقای کیفیت محصولات زراعی و باغی بوده است که می‌توان به احیا و نوسازی یکهزار و ۳۰۰ هکتار از این اراضی کشاورزی در استان هرمزگان طی سال گذشته اشاره کرد.

نوسازی و اصلاح باغات و نخیلات یکی از مهم‌ترین مسائل استان هرمزگان در حوزه کشاورزی است که با اجرای آن کشاورزان و باغداران از کاشت ارقام کم محصول و کم بازده و غیراقتصادی به سمت کاشت ارقام پرمحصول و سودده هدایت می‌شوند.

۷۲۰ میلیارد ریال برای اصلاح باغات هرمزگان هزینه شد

مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی هرمزگان در این راستا گفت: طرح توسعه، اصلاح، نوسازی و جایگزینی نخیلات و باغات مرکبات میوه گرمسیری و نیمه گرمسیری از سال گذشته به جد در استان دنبال شده است و توانستیم یکهزار و ۳۰۰ هکتار از محصولات باغی این استان را با هزینه‌ای افزون بر ۷۲۰ میلیارد ریال اصلاح و احیا کنیم.

محمدرضا شیخ‌زاده در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد: تمامی شهرستان‌های هرمزگان زیرپوشش طرح توسعه، اصلاح و بازسازی نخیلات و باغات قرار گرفته است که بیشترین آن مربوط به شهرستان رودان با ۵۰۰ هکتار انجام شد؛ میناب با ۱۹۰ هکتار، حاجی آباد با ۱۲۰ هکتار و بندرعباس با ۱۰۰ هکتار در رده بعدی قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه بانک کشاورزی نیز در این زمینه تسهیلات خوبی را برای باغداران و بهره‌برداران جهت اصلاح و جایگزینی محصولات اختصاص داده است، بیان کرد: با کمک بانک کشاورزی اعتباری افزون‌بر ۷۲۰ میلیارد ریال برای اصلاح و نوسازی باغات و نخیلات در استان در اختیار بهره‌برداران و باغداران استان قرار گرفت.

مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی هرمزگان با اشاره به اینکه ۳۵۰ میلیارد ریال از این تسهیلات از سوی سازمان جهادکشاورزی و ۳۷۰ میلیارد ریال نیز از سوی بانک کشاورزی به این طرح اختصاص یافته است، یادآور شد: با این تسهیلات که با کاهش نرخ سود ۱۰ درصد در اختیار باغداران قرار گرفت، یک‌هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات استان اصلاح و نوسازی شد.

هدفگذاری برای اصلاح ۲ هزار هکتار محصول باغی

اصلاح باغ‌ها و سودآوری شیرینِ خارج از فصل در هرمزگان

مدیر امور باغبانی جهادکشاورزی هرمزگان ابراز کرد: امسال نیز هدف‌گذاری برای اصلاح و احیای ۲ هزار هکتار از محصولات باغی و مرکبات استان هرمزگان را در برنامه داریم که در این راستا پرونده‌ها آماده شده و مشخصات باغداران نیز به روز شده است و در صورت جذب و تامین اعتبارات، این کار را آغاز می‌کنیم.

شیخ‌زاده یادآور شد: از ابتدای سالجاری تاکنون نیز ۵۰۰ هکتار از باغات و نخیلات استان هرمزگان اصلاح و نوسازی آن انجام شده است و در صورت تامین اعتبارات تا پایان امسال، عملیات احیا و بازسازی یک‌هزار و ۵۰۰ هکتار دیگر از این محصولات نیز در دستورکار است.

وی بیان کرد: سال گذشته ۵۲ هزار اصله نهال مرکبات از نوع نارنگی محلی سیاهو، لیموترش پیوندی و گریپ فروت در باغ‌های هدف کشت شده است و امسال نیز ۳۰۰ هزار اصله نهال نارنگی، لیموترش، پرتقال، انبه، موز و نخیلات پیارم، مجول، برحی، خنیزی زیرکشت می شود.

مدیرامور باغبانی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان تصریح کرد: در مجموع ۱۵ هزار هکتار از باغات استان فرسوده و غیراقتصادی است که هر سال اصلاح و احیای ۲ هزار هکتار آن هدفگذاری شده است.

وی سطح زیرکشت محصولات باغی استان را ۸۰ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: این میزان شامل ۳۸ هزار هکتار نخیلات، ۳۵ هزار هکتار مرکبات و سه‌هزار و ۷۰۰ هکتار محصولات گرمسیری همچون انبه است.

اهداف طرح اصلاح و نوسازی باغات

اصلاح باغ‌ها و سودآوری شیرینِ خارج از فصل در هرمزگان

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان اظهار کرد: اصلاح و نوسازی باغات از برنامه‌های مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان در راستای افزایش عملکرد در واحد سطح است که این طرح در بندرعباس و سایر نقاط استان موجب افزایش اشتغال و جلوگیری روند مهاجرت از روستا به شهرهای هرمزگان شده است.

شیخ‌زاده یادآور شد: یکی از مهم‌ترین مسائل استان هرمزگان در حوزه کشاورزی بحث نوسازی و اصلاح باغات و نخیلات است که با اجرای آن کشاورزان و باغداران از کاشت ارقام کم محصول و کم بازده به سمت کاشت ارقام پر محصول و سودده هدایت می‌شوند.

یکی از مهم‌ترین مسائل هرمزگان در حوزه کشاورزی بحث اصلاح باغات است که با اجرای آن کشاورزان و باغداران از کاشت ارقام کم محصول و کم بازده به سمت کاشت ارقام پر محصول و سودده هدایت می‌شوند. وی بیان کرد: در این طرح باغ‌هایی که بر اثر خشکسالی از بین رفته و یا نامرغوب و غیراقتصادی، حذف و به جای آن نهال‌های جوان و ارقام مرغوب تجاری و سودده و سازگار با اقلیم استان شامل نخل (پیارم و مجول)، مرکبات، انبه، موز کشت می‌شود.

این مقام مسئول، افزایش عملکرد در واحدهای باغی و بهره‌مندی از اصول مکانیزه را از دیگر اهداف اجرای این طرح عنوان کرد و گفت: عملیات اصلاح و نوسازی باغات و نخیلات از جمله هرس، تغذیه، بهبود گرده افشانی و مکانیزاسیون بر روی باغ‌های قدیمی انجام می‌شود تا این باغ‌ها به سمت تولید اقتصادی پیش بروند.

کشاورزان برای دریافت تسهیلات اعتباری در سامانه سیتا ثبت‌نام کنند

اصلاح باغ‌ها و سودآوری شیرینِ خارج از فصل در هرمزگان

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان گفت: باغداران هرمزگانی در صورت تمایل برای اصلاح، نوسازی و توسعه باغات خود می‌توانند با استفاده از تسهیلات ارزان قیمت (کمک‌های فنی و اعتباری) با مراجعه به مراکز و مدیریت‌های جهادکشاورزی شهرستان‌های استان و ثبت‌نام در سامانه یکپارچه تسهیلات اعتباری (سیتا) سازمان جهادکشاورزی از مزایای این طرح استفاده کنند.

شیخ‌زاده ادامه داد: با اجرای کامل این طرح می‌توانیم شاهد باشیم باغداران و کشاورزان استان هرمزگان از کشت سنتی و درآمد حداقلی به کشت نوین با ارقام تجاری و مرغوب و البته درآمد اقتصادی بسیار مناسب رسیده‌اند که این مسئله در اولویت سازمان جهاد کشاورزی و استانداری هرمزگان نیز هست.

وی ابراز کرد: بررسی‌های انجام شده در سال‌های اخیر نشان از پایین‌ بودن بهره‌وری تولید خرما در نخلستان‌های استان هرمزگان بوده است که به‌منظور بهبود این مهم، طرح اصلاح و نوسازی نخیلات در استان عملیاتی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha