به گزارش ایرنا، هادی حق شناس روز یکشنبه در آئین تجلیل از پرستاران نمونه استان اظهار کرد: باید مسائل و مشکلات این قشر از جامعه در خصوص مواردی چون فوق العاده خاص، ساعات کار، سن بازنشستگی، سختی کار و غیره در سطوح مختلف ملی و استانی پیگیری و رفع شود.
وی با بیان اینکه پرستاران از ارزش خدماتی که ارائه میکنند بیشتر از سایرین مطلع اند گفت: این قشر سرمایه اجتماعی، فرهنگی و انسانی جامعه هستند.
وی پیش شرط دستیابی به هر توسعه پایداری را برخورداری جامعه از نیرویهای انسانی سالم و سلامت دانست و افزود: اگر افراد جامعه از سلامت جسمی برخوردار نباشند توسعه معنا و مفهومی پیدا نخواهد کرد؛ افراد باید برای ارائه هرگونه خدمتی در اجتماع جسمی سالم داشته باشند.
حق شناس ادامه داد: ریشه و اساس پیشرفت و توسعه در کشورها سلامت است که در فرآیند سلامت، پرستاران از بدو تولد تا آسایشگاه سالمندان نقش آفرین هستند و همه افراد جامعه به خدمات آنان نیاز دارند که با مطالعه تاریخ توسعه کشورها می توان به این مهم دست یافت.
وی برقراری امنیت، نگهبانی از مرزها و مرزبانان و مقوله سلامت را ۲ خدمت ماندگار دولتها اعلام کرد و افزود: حاذقترین پزشکان قبل و بعد از هرگونه عمل جراحی به خدمات پرستاران نیاز دارند تا درمان موثر واقع شده و روند بهبودی کامل شود.
استاندار گیلان اضافه کرد: مردم گیلان بویژه کسانی که در مراجعه به مراکز درمانی خدمات پرستاری دریافت کردهاند به جایگاه و اهمیت این شغل واقفاند و این قشر باید بدانند مردم و مسئولان ارزش خدمات آنان را درک کرده و برای حل مشکلات آنان تلاش میکنند.
در این مراسم از پرستاران نمونه استان تجلیل شد.
پرداختی پرستاران بهروز است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این آئین با بیان اینکه پرداختی به پرستاران گیلانی به روز است، گفت: اضافه کاری پرستاران بدون تعویق و تعرفه پرستاری تا اردیبهشتماه امسال پرداخت شده است و اصلاح اضافه کاری آنها نیز بهزودی اعلام میشود.
محمدتقی آشوبی اضافه کرد: درگذشته مبلغ هر ساعت اضافه کاری پرستاران ۲۵۰ هزار ریال بود که پیش بینی میشود به ۸۵۰ هزار ریال افزایش یابد.
وی اعلام کرد: همچنین قانون ارتقاء بهره وری، آموزش و توانمندسازی مستمر نیروی پرستاری نیز به طور کامل اجرا شد.
آشوبی با اشاره به ایثارگریهای پرستاران در دوران کرونا باجود برخی بیمهریها نسبت به پرستاران شاغل در مراکز درمانی، افزود: این پرستاران به رغم ایثارگری و ارائه خدمت در دوران کرونا استخدام نشدند.
وی در ادامه چالش اصلی پرستاری را کمبود نیرو در این حوزه دانست و افزود: اصلیترین چالش در حوزه پرستاری بالین و بهداشتی، کمبود نیرو است، باتوجه اینکه سالانه حدود ۵۰۰ دانشجو از دانشکدههای پرستاری دانشگاه در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل میشوند تامین نیروی انسانی از طریق طرح نیروی انسانی و آزمون استخدامی امکان پذیر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به نیاز مردم به خدمات پرستاری در منزل گفت: هم اینک در استان گیلان ۲۳ مرکز مشاوره و مراقبت در منزل وجود دارد که اکثرا نیمه فعال هستند؛ در صورت تحت پوشش بیمه قرار گرفتن این خدمات از بار مراجعات به بیمارستانها کاسته می شود.
وی اظهار کرد: با توجه به افزایش جمعیت سالمندی و افزایش بیماریهای مزمن، اگر پوشش بیمهای خدمات پرستاری در منزل انجام نشود، این خدمت دست نیافتنی و گران خواهد شد که بسیاری از مردم از دریافت آن محروم می شوند.
نظر شما