به گزارش ایرنا، مجتبی یوسفی دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: برابر با ماده ۵۰ قانون هفتم توسعه، وزارت راه و شهرسازی، بیش از ۳۰۰ هزار هکتار اراضی کشور را برای اجرای نهضت ملی مسکن به شهرها الحاق خواهد کرد.
پیشرفت فیزیکی حدود ۳۶۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در کشور
وی با بیان اینکه ۹۸۰ هزار متقاضی مبلغی بین ۴۰۰ میلیون ریال تا ۲ میلیارد ریال به عنوان آورده برای ثبت نام در نهضت ملی مسکن واریز کردهاند بیان کرد: حدود ۳۶۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پیشرفت فیزیکی دارند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برخی بانکها نمیخواهند ماده چهار قانون برای جهش تولید مسکن را اجرا کنند و ادعا میکنند منابعی در حوزه ودیعه و ساخت مسکن ندارند در حالی که تسهیلات مسکن تنها تسهیلاتی است که به انحراف کشیده نمیرود و تورمزا نیست.
یوسفی افزود: طبق بند ب ماده ۵۴ قانون برنامه هفتم توسعه، اگر در این بخش تسهیلات بانکی پرداخت نشود؛ کاهش ترازنامه (به عنوان تنبیه) برای بانک ها اعمال خواهد شد.
وی بر تشکیل مستمر شورای عالی مسکن تاکید کرد و ادامه داد: رشد ترازنامه بر اساس ماده ۵۴ برنامه هفتم توسعه، باید محقق شود که طبق توافق صورت گرفته، قرار است تا پایان سال ۲۰۰ تا ۲۵۰ همت تسهیلات مسکن ارائه شود.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کارمندان، بازنشستهها و دیگر اقشار جامعه توان پرداخت اجاره مسکن ندارند گفت: برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن، هر متقاضی حدود هشت تا ۹ میلیارد ریال برای ساخت مسکن پرداخت خواهد کرد.
یوسفی اظهارکرد: اگر مجبور شویم؛ به دلیل بی توجهی بانکها نسبت به نیاز مردم، از ابزار نظارتی مجلس استفاده خواهیم کرد تا بانک ها را برای تقویت مردم در حوزه تولید مسکن پای کار بیاوریم.
همراهی با دولت برای حل مشکلات از وظایف نمایندگان مجلس است
وی، همراهی با دولت برای حل مشکلات را از وظایف نمایندگان مجلس عنوان و اظهار امیدواری کرد: هماهنگی ها و حمایت های خوبی برای اجرای شدن برنامه های دولت در حال انجام است.
این عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، یکی از راهها برای حل مشکل مسکن را تامین زمین ارزان قیمت رایگان دانست و افزود: قیمت مصالح برای هر متر مربع مسکن بدون احتساب زمین ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیون ریال است در واقع، وقتی زمین به نوعی به انحصار یا سوداگری برسد بیش از ۷۰ درصد قیمت مسکن به زمین اختصاص مییابد.
یوسفی با تاکید بر اینکه تنها راه حل مشکل مسکن، الحاق زمین نیست ادامه داد: طبق سرشماری ۹۵، ۶.۵ میلیون مستاجر در کشور وجود دارد که هر سال نیز یک میلیون نفر به آنها اضافه میشود.
وی بیان کرد: وسعت ایران، ۱۶۶ میلیون هکتار است که یکهزار و ۴۰۰ شهر کشور از وسعت یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتاری برخوردار هستند.
یوسفی خاطرنشان کرد: مجموع همه روستاهای کشور نیز بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار هکتار وسعت دارند و وسعت زمینهای کشاورزی حدود ۱۷میلیون هکتار است.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی گفت: طبق مصوبه مجلس، تا پایان برنامه هفتم توسعه، ۲ دهم درصد معادل ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی که کشاورزی نیستند به وسعت شهرها و روستاها اضافه خواهند شد.
نظر شما