حمید باسره روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از این میزان ۹۰ میلیارد ریال زکات واجب، ۵۷ میلیارد ریال زکات مستجبی و ۲۱۱ میلیارد ریال نیز زکات فطریه بوده است.
وی افزایش ۲۵ درصدی زکات را نشان از اهتمام مردم هرمزگان به مسائل دینی و اعتقادی دانست و بیان کرد: طبق پیشبینیهای انجام شده و با همت و تلاش دست اندرکاران احیا و توسعه فرهنگ زکات و اهتمام ویژه مردم استان، تا پایان امسال، شاهد میزان رشد و افزایش ۵۰ درصدی پرداخت و جمعآوری زکات نسبت به سال گذشته باشیم.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) هرمزگان تصریح کرد: حاجیآباد و پارسیان در بین شهرستانهای استان در پرداخت زکات سرآمد هستند و در سایر شهرستانها همچون رودان و میناب و برخی شهرستانهای غرب استان نیز مردم به پرداخت زکات اهتمام ویژه دارند.
باسره یادآور شد: زکات جمعآوری شده در هر شهرستان، برای نیازمندان در همان منطقه و در تهیه جهیزیه، ساخت مسکن، معیشت و کمک به تامین هزینه ضروری زندگی خانوادههای نیازمند هزینه میشود و حدود ۲۰ درصد نیز به طرحهای عامالمنفعه در همان منطقه اختصاص مییابد.
وی تاکید کرد: در سالهای اخیر میزان پرداخت زکات همواره صعودی بوده که نشان میدهد فرهنگ پرداخت زکات در استان هرمزگان در حال نهادینه شدن و گسترش است.
استان هرمزگان هم اکنون ۹۱ هزار خانوار برابر با ۲۴۰ هزار نفر را تحت پوشش دارد و به آنها خدمات ارائه میکند.
برابر قول فقیهان زکات بر ۹ چیز از جمله گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند واجب است و یکی از واجبات مالی و عبادی بوده که در نظام اسلامی از اهمیت بالایی برخوردار است.
گفته شده اگر زکات اموال مطابق آنچه که در فقه اسلامی آمده مورد عمل قرار گیرد و به مرحله اجرا درآید، بیشتر کمبودهای اقتصادی، فاصله های طبقاتی و نیازهای مستمندان برطرف می شود و در جامعه اسلامی، عدالت اجتماعی به پا خواهد شد.
نظر شما