به گزارش روز دوشنبه گروه علمی ایرنا از مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، سید احمد فاضلزاده اظهار داشت: مؤسسه ISC وظیفه رصد و پایش علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران و کشورهای اسلامی را بر عهده دارد. یکی از رتبهبندیهای معتبر بینالمللی که همواره مؤسسه ISC وضعیت دانشگاههای کشور را در آن رصد میکند رتبهبندی جهانی شانگهای است.
وی خاطرنشان کرد: نظام رتبهبندی شانگهای در سال ۲۰۲۴ میلادی برای هشتمین سال متوالی، رتبهبندی جهانی موضوعات دانشگاهی (GRAS) را منتشر کرده است. این رتبهبندی جدید در ۵۵ رشته در قالب پنج حوزه کلی شامل علوم طبیعی (۸ رشته)، علوم مهندسی (۲۳ رشته)، علوم زیستی (۴ رشته)، علوم پزشکی (۶ رشته) و علوم اجتماعی (۱۴ رشته) صورت گرفته است.
اسامی بیش از ۱۹۰۰ دانشگاه از بین ۵۰۰۰ دانشگاه مورد بررسی از ۹۶ کشور جهان در فهرست نهایی این رتبهبندی قرار گرفتند.
فاضلزاده ادامه داد: تعداد ۲۹ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران در رتبهبندی موضوعی شانگهای ۲۰۲۴ حضور دارند. این ۲۹ دانشگاه در ۱۲۰ رشتهمحل حضور داشتهاند که در جدول ۱ به تفکیک حوزههای موضوعی نشان داده شده است. دانشگاههای کشور در حوزههای مهندسی و علوم پزشکی به ترتیب با ۷۱ و ۲۴ رشتهمحل بهترین عملکرد را داشتهاند.
جایگاه دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران در این رتبه بندی به تفکیک حوزه موضوعی اصلی و رشته های آن در جداول زیر قابل مشاهده است.
نظر شما