دیابت،‌ پایِ ثابت بیماری‌های غیر واگیر در مازندران +فیلم

ساری - ایرنا- ۱۹ تا ۲۵ آبان ماه با عنوان هفته ملی "دیابت"‌ نامگذاری شده و در این میان مازندران به دلیل دارا بودن سیاهه های پُرخطر ابتلا به این بیماری در صدر آمارهای کشوری قرار دارد.

به گزارش ایرنا،‌ دیابت بیماری مزمن و چند وجهی که اثرات آن بعد از چند سال از ابتلا به بیماری و رعایت نکردن نکات خود مراقبتی لازم اعضای حیاتی قلب، ‌کلیه، ‌چشمان و اعصاب را درگیر خود می کند و در هر مرحله به قسمتی از اعضای بدن آسیب زده و باعث از دست رفتن عضو و در نهایت مرگ بیمار می شود.

کارشناسان بهداشت و درمان هشدار می دهند که با گسترش روزافزون عوامل خطرآفرین مانند فشار خون بالا، ‌چاقی، ‌ اضافه وزن، ‌چربی خون بالا دیابت به یک بیماری با تعداد زیادی مبتلا در جهان و به چالشی مهم برای بخش سلامت مبدل شده است و بیم آن دارند که در سال های نه چندان دور در صورت رعایت نکردن نکات لازم برای شناسایی و پیشگیری، حرکت چراغ خاموش این بیماری و عوارض ناشی از آن به مرحله بحرانی برسد.

در این میان چاقی و اضافه وزن، بالا رفتن سن و سالمندی جمعیت از جمله عوامل تاثیرگذار بر روند شیوع بیماری مزمن دیابت در جامعه به شمار می رود که مازندرانی‌ها با این چالش آشنایی کاملی دارند چراکه رتبه نخست شیوع این بیماری در کشور برای آنها است و بیشتر از ۷۰ درصد جمعیت استان اضافه وزن دارند و یا چاق هستند.

براساس داده های آماری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران ،‌این استان از نظر میزان شیوع دیابت رتبه اول کشور را دارد و حدود ۲۰ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال به این بیماری مبتلا هستند همچنین مازندران به دلیل دارا بودن رتبه دوم چاقی و اضافه وزن کشور رتبه ششم شیوع پیش‌دیابتی کشور دارد و ۲۹ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال استان در معرض ابتلا به این بیماری در آینده قرار دارند.

از حیث سرعت پیری جمعیت مازندران هم اکنون آنچنان بالاست که میانگین های کشوری را در نوردیده است به طوریکه میانگین جمعیت سالمندی کشور حدود ۱۰ درصد است و این رقم در استان ۱۵ درصد است و متاسفانه مازندران در این حوزه جزو استان عنوان دار کشور به شمار می رود.

در زمان حاضر بیش از ۲۰۰ هزار بیمار دیابتی درشهرستانهای تحت پوشش این دانشگاه شناسایی شده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha