به گزارش ایرنا، «شب پره» یا آفت برگخوار پاییزه یکی از جدیترین و خطرناکترین آفتهای زراعی در دنیا و تهدیدی جدی برای کشاورزی کشورمان بهویژه در استانهای جنوبی و غربی است؛ این آفت رفتار تهاجمی و قدرت تولید مثل بالا دارد و یکی از نشانههای آلوده شدن مزارع به آن، توری شدن یا از بین رفتن برگهاست.
به گفته کارشناس مسوول قرنطینه مدیریت حفظ نباتات اداره کل جهاد کشاورزی اصفهان، این آفت تاکنون بیش از ۴۳ کشور را آلوده کرده و در آفریقا نیز بهویژه برای محصول ذرت خسارات میلیارد دلاری برجا گذاشته است.
بهارک فهیمی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این آفت از طریق مرزهای شرقی وارد ایران شد و استانهای کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خوزستان بهشدت تحت تاثیر آن قرار گرفتند.
وی گفت: استان اصفهان تاکنون از این آفت مصون بوده اما با توجه به شرایط موجود، اقدامات پیشگیرانه در دستور کار قرار گرفته است.
فهیمی افزود: بیش از ۵۸۱ تله فرمونی و نوری برای مقابله با این آفت در همه شهرستانهای استان اصفهان نصب شده و تاکنون ۹۰ هزار و ۹۵۸ هکتار از مزارع گندم، ذرت، پنبه، کلزا و چغندر قند تحت رصد و پایش مستمر قرار گرفته است.
وی تأکید کرد: برای جلوگیری از گسترش آفت مذکور، جلسههای ستاد مدیریت بحران و مانورهای مختلف در شهرستانهای استان برگزار و اقداماتی مانند برگزاری کارگاههای آموزشی و اطلاعرسانی از طریق رسانهها انجام شده است.
فهیمی از کشاورزان خواست که به رصد و پایش هفتگی مزارع خود ادامه دهند و از ورود ذرت «چاپر» از مناطق آلوده به داخل استان اصفهان جلوگیری کنند.
چاپر، دستگاهی است که ذرت را از مزرعه برداشت میکند و به صورت خرد شده تحویل میدهد.
این کارشناس به روشهای مبارزه با این آفت شامل شیمیایی، زیستی(بیولوژیکی) و اصلاح تاریخ کشت اشاره و بر اهمیت اقدامات پیشگیرانه تاکید کرد.
فهیمی تصریح کرد: این آفت، با قدرت جابهجایی بالا، قابلیت انتقال از طریق پرواز حشرات و از طریق گیاهان آلوده میتواند بهسرعت در مناطق جدید مستقر شود و تهدیدی جدی برای امنیت غذایی کشور به شمار رود بنابراین مبارزه پیشگیرانه و هماهنگی میان کشاورزان و دستگاههای اجرایی در مقابله با این آفت ضروری است.
به گزارش ایرنا، محققان جهاد کشاورزی اصفهان تاکید دارند با توجه به اینکه آفت برگخوار پاییزه ۳۵۰ گونه میزبان دارد و در طول شبانه روز بیش از ۱۰۰ کیلومتر پرواز میکند بنابراین احتمال ورود آن به استان وجود دارد بههمین دلیل پایش مستمر مزارع ضروری است.
نظر شما