عطا حسن پور روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: محوطه ۱۵ هکتاری پادگان ۰۷ در مرکز شهر خرم آباد قرار دارد که بناهای تاریخی آن با حدود ۸۵ سال قدمت در هفت هکتار از آن واقع شده اند.
وی با اشاره به ارزش معنوی این بناها تاکید کرد: می توان این بناها را با ۲۰۰ میلیارد ریال احیا و به بخش خصوصی واگذار کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان نگهداری پادگان ۰۷ از جمله محوطه و بناهای تاریخی موجود در آنرا حفاظت از هویت و فرهنگ در راستای مطالبات مهم مردم برشمرد و افزود: این مجموعه به عنوان یک میراث ماندگار تاریخی برای مردم شهر از اهمیت بالایی برخوردار است و باید هرچه سریعتر ساماندهی و مرمت محوطه و بناهای آن در دستور کار قرار گیرد.
لزوم ساخت و ساز بر اساس ضوابط میراث فرهنگی
حسن پور یادآور شد: تمام عرصه پادگان ۰۷ خرم آباد در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و هرگونه اقدام و عملیات ساخت و ساز در حریم و عرصه این مجموعه باید بر اساس ضوابط میراث فرهنگی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: براساس ماده ۵۵۸ قانون مجازات اسلامی هر فردی که به تمام یا قسمتی از ابنیه، اماکن، محوطهها و مجموعههای فرهنگی، تاریخی یا مذهبی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، یا تزئینات، ملحقات تاسیسات، اشیا و لوازم، خطوط و نقوش منصوب یا موجود در اماکن مذکور که بطور مستقل نیز واجد حیثیت فرهنگی-تاریخی یا مذهبی باشد، خرابی وارد آورد، علاوه بر الزام به جبران خسارات وارده، به حبس از یک تا ۱۰ سال محکوم می شود که این ماده قانونی نشان دهنده اهمیت میراث تاریخی و فرهنگی کشور است.
به گفته مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان بسته سرمایه گذاری برای این آثار ۱۱ گانه به همراه غارهای تاریخی خرم آباد آماده شده است.
حکم دیوان عدالت اداری در خصوص منع صدور پروانه ساخت
حسن پور گفت: با حکم و تایید دیوان عدالت اداری و مصوبه شورای تامین استان مبنی بر حفاظت اراضی پادگان ۰۷ خرم آباد، عدم صدور پروانه ساخت توسط شهرداری خرم آباد تایید شده است.
وی ادامه داد: پیشتر برخی شرکت ها و افراد، ادعای مالکیت اراضی این مجموعه را داشته و به دنبال ابطال مصوبه شورای تامین استان و اخذ پروانه ساخت از شهرداری بودند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان افزود: این شرکت ها با طرح دعوی علیه مصوبه شورای تامین استان به دنبال اخذ مجوز و پروانه ساخت از شهرداری بودند که با پیگیری های انجام شده از سوی استاندار سابق و فعلی لرستان، شهرداری خرم آباد و برخی تشکل های مردم نهاد، رای نهایی در شعبه ششم تجدید نظر دیوان عدالت اداری صادر و درخواست شرکت های مذکور مبنی بر صدور پروانه ساخت، رد شده است.
ساختمان های تاریخی پادگان ۰۷ در حال تخریب است
نماینده سابق مردم خرم آباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی نیز پیشتر در خصوص آخرین وضعیت ۱۱ بنای تاریخی پادگاه ۰۷ گفته بود این سختمان ها در حال تخریب هستند که باید با قید فوریت نسبت به احیا و مرمت آنها در قالب هتل گردشگری کوچک یا موزه اقدام کرد.
به گفته مهرداد ویسکرمی ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد ریال برای مرمت این بناها نیاز است که با بودجه دولتی نمی توانیم این کار را انجام دهیم، بنابراین تنها راه ممکن، حضور بخش خصوصی می باشد که یک شرکت در این راستا اعلام آمادگی کرده است.
به گزارش ایرنا، پادگان ۰۷ نیروی زمینی ارتش در خرم آباد ۱۵ هکتار مساحت دارد که موضوع واگذاری زمین های آن اوایل سال ۱۴۰۱ موجب واکنش عموم مردم و تشکیل زنجیره انسانی به دور این منطقه ۹۰ ساله شد.
با اجرای قانون خروج پادگانها از شهرها، پادگان ۰۷ نیروی زمینی ارتش خرمآباد، تخلیه و بخشی از اراضی آن توسط ارتش به مناقصه گذاشته شد که در نهایت با مشاهده خرید و فروش این اراضی در مرکز شهر، این تصمیم با اعتراض شدید مردم مواجه شد.
این پادگان، بناهای تاریخی با ثبت در فهرست ملی را نیز در خود جای داده است و همین موضوع نیز، دلیل مضاعفی شد تا خواسته مردم برای حفظ آن و پرهیز از ساخت و ساز دوچندان شود.
پادگان ۰۷ خرم آباد مشمول مصوبه شورای معماری و شهرسازی کشور و مصوبه خروج پادگانها از داخل شهر شد و خرداد پارسال ساختمانهای غیرتاریخی و همچنین بخشی از دیوار محصور کننده این محوطه ۱۵ هکتاری تخریب شد.
نظر شما