به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، محمد رضا ظفرقندی روز چهارشنبه در چهارمین کنگره ملی تروما که در مرکز همایش های رازی برگزار شد، افزود: حوادث ترافیکی اولین عامل مرگ در افراد بین ۵ تا ۲۹ سال است که اگر به این سن توجه شود، میتوان دریافت که جوانی جمعیت با این موضوع مرتبط است.
وی افزود: اگر کشور ما با این روند پیش برود در سال ۲۰۵۰ سالخورده ترین کشور منطقه میشود و تلاشهای زیادی باید صورت بگیرد از جمله ایجاد مراکز درمان ناباروری که محصول نهایی آن، بین ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ تولد است در حالی که میزان مرگ و میر جادهای ما ۲۰ هزار جوان در سال است.
ظفرقندی ادامه داد: ضروریست در حوزه تروما نقایص را پیدا و اصلاح کنیم، در این زمینه مقالات زیادی داده شده، ولی در عمل در حوزه پزشکی اقدامات کافی انجام نشده است.
به گفته وزیر بهداشت، عوامل اجتماعی و فرهنگی، مداخلات جاده ها و خودروها باید پیگیری شود، ضروریست کار اساسی با مسوولیت اجتماعی انجام دهیم و مداخلات در تصادفات رانندگی به موقع انجام شود.
خونریزی عامل اول مرگ و میر در تصادفات است
ظفرقندی با بیان اینکه کشور ما در زمینه مرگ و میر ترافیکی جایگاه خوبی ندارد، گفت: خونریزی عامل اول مرگ و میر در تصادفات است که لازم است باید مصدوم سریع به مرکز درمانی منتقل شود.
وی با تاکید بر آموزش، ادامه داد: باید تمام رشته های وابسته به تروما در صدر آنان جراحی اعصاب، ارتوپدی، طب اورژانس آموزش های علمی و عملی داشته باشند.
ظفرقندی مدیریت ایمنی راه که عمده آن به پلیس برمی گردد را ضروری دانست و گفت: اکنون جریمه ها بازدارنده نیست و این موضوع باید توسط مسوولان انتظامی و وزیر کشور پیگیری گردد.
وی تاکیدکرد که کارهایی که در حوزه تروما صورت می گیرد باید با ارزیابی درست و مداخلات عملی انجام شود.
ظفرقندی همچنین در جمع خبرنگاران در زمینه قتل پزشک در یاسوج گفت: خشونت غیرقابل تصور در یاسوج برای جامعه پزشکی تاسف بار است و با پیگیری دادستانی، قوه قضاییه و نیروی انتظامی قاتل دستگیر شده است که باید نوع برخورد انتظامی نیز درست صورت گیرد .
نظر شما