به گزارش ایرنا، فراخوان نهمین دوره مسابقه آهنگسازی موسیقی الکتروآکوستیک «جایزه رضا کروریان» در قالب هفتمین دوره از جشنواره بینالمللی موسیقی الکترونیک تهران منتشر شد.
هیات برگزاری مسابقه گرامیداشت آهنگساز نوگرای ایرانی «رضا کروریان» که هر ساله برگزار میشود، از آهنگسازان فعال در حوزه موسیقی الکترونیک بدون محدودیت سنی و در جهت پشتیبانی از موسیقی الکتروآکوستیک و بیشتر شناساندن این موسیقی در ایران دعوت میکند با ارسال آثار خود در این مسابقه شرکت کنند.
گروه موسیقی «یارآوا» به عنوان برگزار کننده مسابقه آهنگسازی موسیقی الکتروآکوستیک اعلام کرد: این دوره از مسابقه در سه بخش؛ فیکسد مدیا با الزام استفاده از صدای سازهای مورد نظر مسابقه، ساز به همراه فیکسد مدیا و ساز به همراه لایوالکترونیک است. سازهای در نظر گرفته شده برای مسابقه امسال تئوربو و تار هستند.
مهلت ارسال آثار برای نهمین دوره جایزه رضا کروریان، ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۳ تعیین شده، هیات داوران دوره نهم، نفرات برگزیده را اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ اعلام خواهند کرد.
جوایز دوره نهم جایزه رضا کروریان بدین شرح است؛ جایزه اول؛ پنجاه میلیون ریال، جایزه دوم؛ چهل میلیون ریال و جایزه سوم؛ سی میلیون ریال. به غیر از سه جایزه اول، امکان انتخاب تا پنج اثر برگزیده نیز توسط هیات داوران وجود دارد. تمامی آثار منتخب در کنسرت پایانی «فستیوال بینالمللی موسیقی الکترونیک تهران» اجرا خواهند شد.
از برگزیدگان مسابقه با اهدای لوح و از سه نفر اول با اهدای لوح و تندیس جایزه رضا کروریان ساخته هنرمند مجسمهساز گلی توکلی تجلیل میشود. تمامی آثار منتخب (سه جایزه اول و سایر آثار برگزیده و همچنین «انتخاب ویژه هیات داوران») توسط نشر وایامجی (گروه موسیقی یارآوا) منتشر خواهند شد.
برای دریافت فراخوان نهمین دوره مسابقه آهنگسازی موسیقی الکتروآکوستیک «جایزه رضا کروریان» اینجا مراجعه کنید.
رضا کروریان سال ۱۳۵۰ در تهران متولد شد، وی فارغالتحصیل رشته موسیقی در مقطع کارشناسی (دانشگاه هنر و معماری) و نوازنده فلوت، گیتار، پیانو و ... بود. او تئوری موسیقی، هارمونی و درسهای اولیه آهنگسازی را نزد علیرضا مشایخی آموخت و بعدها در دانشگاه، فراگیری جزئیات آهنگسازی را با فرید عمران و کیاوش صاحبنسق ادامه داد. کروریان آهنگسازی را به طور جدیتر خارج از دانشگاه با صاحبنسق ادامه داد.
وی در ادامه مبانی موسیقی الکترونیک را با شاهرخ خواجهنوری و آروین صداقتکیش فراگرفت. کروریان یکی از پنج نفری بود که در اولین کارگاه موسیقی الکترونیک ایران تحت نظر شاهرخ خواجهنوری حضور یافت. وی همچنین از کارگاه موسیقی الکترونیک یوآخیم هاینتس در سال ۱۳۸۷ نیز بهرهمند شد.
کروریان پایان نامه خود را با موضوع موسیقی الکترونیک ارائه داد و سالهای عمر خود را به ترجمه کتابهای مرجع در زمینه موسیقی الکترونیک و آهنگسازی در این رشته اختصاص داد. دو لوح فشرده با نامهای «اتاق بنفش» و «الکترومینیمال» هر دو در زمینه موسیقی الکترونیک توسط «نشر موسیقی معاصر» از آثار او منتشر شده است.
تنها اجرای رسمی از آثار کروریان، در برنامه «آیسی شماره ۳» گروه موسیقی یارآوا، با سخنرانی خواجهنوری و صاحبنسق و معرفی آثار آهنگسازان موسیقی الکترونیک ایران و جهان با معرفی قطعه «در رویاها» از کروریان انجام شد. همین اثر یک سال بعد، توسط ارسلان عابدیان و رضا پیامی در موزه اشپرنگل هانوفر آلمان معرفی و اجرا شد. کروریان سال ۱۳۹۳ دار فانی را وداع گفت.
مسابقه آهنگسازی موسیقی الکتروآکوستیک «جایزه رضا کروریان» در سال ۱۳۹۵ توسط گروه موسیقی «یارآوا»، «نشر موسیقی معاصر» و با حمایت خانواده کروریان پایهگذاری شد و طی سالهای گذشته، دانشگاه تهران، دانشگاه هنر تهران، دانشگاه موسیقی، تئاتر و رسانه هانوفر، کنسرواتوار لوئیجی کروبینی فلورانس و دانشگاه ارسطو تسالونیکی نیز برای برگزاری آن همکاری کردهاند. نهمین دوره این مسابقه توسط گروه موسیقی یارآوا برگزار خواهد شد.
نظر شما