۲۷۰ سازه غیراستاندارد، ‌پاشنه آشیل مدیریت بحران در مازندران

ساری- ایرنا- مازندران علاوه بر اینکه از جمله مناطق پُرحادثه طبیعی کشور به دلیل بارش های شدید باران و جاری شدن سیلاب محسوب می شود در برخی نقاط از این خطه به دلیل ضعف و رعایت نکردن استانداردسازی و بهینه سازی ساخت ۲۷۰ سازه مانند پل باعث شده تا مدیریت بحران به معنای واقعی رنگ و بویی عینی به خود نگیرد.

به گزارش ایرنا، شرایط اقلیمی و طبیعی مازندران و سفرخیز بودن این استان سبب شده که همواره این استان روی خط حادثه باشد. حوادث مختلف طبیعی اعم از سیل و زلزله و تندباد و رانش زمین هر سال در این استان خبرساز می‌شوند.

بر اساس آمار موجود از ۴۲ نوع حادثه طبیعی شناخته شده، دست‌کم ۳۲ نوع آن در مازندران رخ می‌دهد اما سهم مازندران از حوادث محدود به همین حادثه‌های طبیعی نیست، سفرهای میلیونی به این استان هر سال حوادث متعددی را رقم می‌زنند، به این حوادث باید حوادث ورزش‌ها و تفریح‌های نوپدید را هم اضافه کرد که طی سال‌های اخیر روند رو به رشدی در مازندران داشتند.

مازندران بیش از سه هزار روستا دارد و نیمی از جمعیت سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفری استان در این مناطق ساکن هستند.

با توجه به وقوع تعدد حوادث طبیعی در مازندران عوامل دست ساز و انسانی نیز عاملی دیگر در بروز و تشدید در زمان وقوع حوادث طبیعی محسوب می شود که از آن جمله سازه هایی نظیر پُل ها، ‌گذرگاه ها و زیرگذرها پایه های ثابت بروز این مساله هستند.

۲۷۰ سازه غیراستاندارد، ‌پاشنه آشیل مدیریت بحران در مازندران

در این پیوند مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران روز پنجشبه به خبرنگار ایرنا گفت:۲۷۰ نقطه گلوگاهی بحران سیلاب در استان شناسایی شده است و باید بحث استانداردسازی و بهسازی این نقاط در دستور کار قرار گیرد.

حسینعلی محمدی شیرکلایی افزود: بر اساس رصد و پایش‌های انجام شده این سازه تقاطعی فاقد آب‌گذری به نام نقاط گلوگاهی ایجاد بحران سیلاب در استان مازندران وجود دارد.

وی ادامه داد: این نقاط گلوگاهی ایجاد بحران موجب تشدید قدرت سیلاب می‌شوند.

مدیرکل مدیریت بحران مازندران در ارتباط با راهکار برای کاهش آسیب این نقاط گفت: با توجه به اینکه مالکیت این نقاط در اختیار راهداری یا شهرداری و دهیاری و اشخاص است باید این موضوع در دستور کار دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد و نسبت به استانداردسازی اقدام شود.

۲۷۰ سازه غیراستاندارد، ‌پاشنه آشیل مدیریت بحران در مازندران

محمدی ادامه داد: اهمیت بهسازی و استانداردسازی این نقاط برای کاهش بحران سیلاب در استان مازندران ضروری است.

وی افزود:‌در مواقع بروز بارش های شدید و سیلاب ها این سازه ها به نقطه و کانون بروز حوادث در مازندران مبدل شده اند و تجربه حوادث سالهای اخیر نشان می دهد که بسیاری از حوادث از ناحیه این مساله بوجود آمده است.

به گفته مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران هرچند بارش های روز گذشته سه شنبه و امروز چهارشنبه در استان باعث بروز خسارت های آنچنانی نشده است اما شاهد بودیم در موارد مشابه وجود این سازه های نه چندان استاندارد آسیب جدی به بخش های مختلف زده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha