به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی ادارهکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی، مازیار شریفی افزود: این پرندگان شکاری شامل چهار بهله دلیجه و یک بهله سارگپه پابلند بودند که پس از بازپروری و اطمینان از سلامتی به دامان طبیعت بازگشتند.
وی عنوان کرد: نگهداری حیات وحش حتی به صورت موقت توسط شهروندان بر خلاف آئیننامه اجرایی قانون شکار و صید است و زندهگیری، تیمار و رهاسازی حیات وحش نیاز به تجربه و تخصص دارد و قبل از رهاسازی باید سلامت آن توسط متخصصین تأیید و زیستگاه مناسب جهت این امر انتخاب شود.
رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش ادارهکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: این استان دارای تنوع زیستی ویژهای از جمله گونههای پرندگان شکاری است و این پرندگان نقش مهمی در هرم غذایی و حفظ و پایداری اکوسیستمها دارند و جمعیت پرندگان، خزندگان، جوندگان، دوزیستان و حتی حشرات را کنترل کرده و از طغیان جمعیت آنها جلوگیری میکنند.
شریفی، از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه پرنده آسیب دیده مراتب را به ادارات حفاظت محیط زیست یا شماره تماس ۱۵۴۰ اطلاع رسانی کنند.
استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن در ناحیه مرکزی ایران، بین سلسله کوههای زاگرس و کویر مرکزی از آب و هوای متنوعی متأثر از اقلیم های متنوع برخوردار است.
در این استان مناطق حفاظت شده هفتاد قله اراک و الوند خمین ، پناهگاههای حیات وحش جاسب دلیجان و راسوند شازند و اثر طبیعی ملی غار نخجیر دلیجان ، با وسعت ۱۳۲ هزار و ۲۳۸ هکتار که حدود ۵.۴ درصد مساحت استان میشود، به عنوان ذخیره گاههای زیستی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
تالاب میقان اراک و بازرجان تفرش هم در مجموع با مساحت پنج هزار و ۷۴ هکتار به عنوان مناطق شکار ممنوع اعلام شدهاند. همچنین قسمتی از محدودهی پناهگاه حیات وحش موته اصفهان در جنوب استان و مناطق پلنگدره قم در شرق استان و گلپرآباد و آق گل همدان در غرب استان قرار دارد.
نظر شما