نوراله مصطفی نژاد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در قالب سرشماری از اعضای تعاونی های عشایری و خانواده آنها، سرشماری دقیق و بهروز از جامعه عشایری بروجرد انجام میشود و امروز با حضور در برخی مناطق عشایری این کار انجام و در روزهای آینده نیز ادامه دارد.
وی درباره سوالاتی که از عشایر پرسیده میشود، بیان کرد: سوالات از عشایر براساس معیشت و ساختار ایلی و طایفهای آنها از جمله تعداد دام، کوچنده بودنشان، قشلاق و ییلاق بودنشان و مسیری که برای کوچ انتخاب میکنند، است.
رییس اداره امور عشایر بروجرد از دیگر موارد مورد نظر در سرشماری عشایر به زراعت، صنایع دستی و پهنه جغرافیایی مناطق عشایری اشاره کرد و یادآور شد: برخورداری از سه ویژگی ساختار اجتماعی قبیلهای، اتکای معاش به دامداری و شیوه زندگی مبتنی بر کوچ از شروط اصلی شناسایی عشایر در سرشماری کشاورزی است.
مصطفی نژاد اضافه کرد: در سامانه سرشماری کشاورزی عشایر کوچنده عنوان مرجع و پایگاه ثبتی مبنایی جمعیت عشایری کشور تثبیت می شود.
وی اضافه کرد: مدیران امور عشایر سراسر کشور با هدف تشویق به مشارکت حداکثری در اجرای این طرح حضور دارند و ماموران سرشماری کشاورزی در مناطق عشایری را همراهی می کنند.
هم اکنون ۷۰۰ خانوار عشایر این شهرستان با داشتن ۱۱۰ هزار راس دام سبک و سنگین سالانه یک هزار و ۵۰۰ تن فرآورده گوشتی تولید می کنند.
نظر شما