به گزارش ایرنا سلمان خزایی در آیین اختتامیه کنگره بین المللی ابن سینا افزود: کاهش فرزندآوری در سالهای اخیر، نرخ رشد جمعیت را در حال ورود به شیب منفی قرار داده و پنجره جمعیتی کشور در حال بسته شدن است.
وی اظهار کرد: طبق تعریف who سن سالمندی در هر کشور، ۱۵ سال کمتر از سن امید به زندگی است که در کشور ما امید به زندگی تا سن ۷۵ سال افزایش یافته است.
مدیر کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: اما کاهش فرزندآوری موجب افزایش شتاب سالخوردگی جمعیت شدهاست.
خزایی گفت: دوران پنجره جمعیتی برای متولدین دهه پنجاه و ۶۰ در حال بسته شدن است و ثبات جمعیتی با این روند در مخاطره جدی قرار دارد.
وی افزود: چالشهای جدی مثل بالا رفتن سن ازدواج، افزایش فاصله بین ازدواج و تولد فرزند اول و فاصله سنی فرزندان مهمترین موانع جمعیتی در کشور به شمار می رود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز گفت: قانون هفتم توسعه و حمایت از جوانی جمعیت به موضوعاتی نظیر اشتغال، مسکن و مسائل اقتصادی توجه ویژهای شده و لازم است همه ارگانها بر اساس مسئولیتهای خود در این راستا اقدام کنند.
بهروز کارخانهای افزود: نرخ باروری در همدان کاهشی است بنابراین برای دستیابی به جمعیت مناسب تا سال ۲۰۳۰، نرخ باروری باید در استان به ۲.۲ افزایش یابد.
به گزارش ایرنا، ۴۷۵ مقاله به نخستین کنگره بین اللملی ابن سینا ارسال شده که از میان آنها، ۳۰ سخنرانی و۱۲۰ پوستر ارائه شد.
بر اساس ارزیابی ۱۰ داور این کنگره به مقالات و آثار منتخب جوایزی اهدا شد.
سید زهرا طباطبایی، سارا عبدلی، فائزه صالحی، مهسا اولیایی، نگار حبیبی و زهرا دارابی رتبه اول تا ششم مقالات برگزیده را در بخش سخنران برتر کسب کردند.
همچنین نفرات اول تا سوم پوسترهای برتر کنگره میر حسین احمدی، فاطمه آمری
و محمد جواب ویسی شدند.
نظر شما