درستکار: فشار روحی باعث شکست کامران مقابل تیلور شد / نظارت دبیر به معنی دخالت نیست

تهران- ایرنا- سرمربی تیم ملی کشتی آزاد در واکنش به شکست نماینده وزن ۹۲ کیلوگرم کشورمان در جهانی اوزان غیرالمپیکی را به دلیل فروپاشی روانی پس از شکست در نیمه‌نهایی مقابل کشتی‌گیر مطرح روس دانست.

به گزارش ایرنا، پژمان درستکار، سرمربی تیم ملی کشتی آزاد روز جمعه در یک گفت‎‌وگوی تلویزیونی درباره نتایج تیم ملی در جهانی اوزان غیرالمپیکی در آلبانی گفت: در مورد کامران قاسم‌پور صحبت زیاد انجام می‌شود، با توجه به حضور سعدالله‌یف و تیلور پیش‌بینی می‌کردیم که کار سختی پیش رو دارد و برای محمد نخودی با توجه به حضور جردن باروز و تجربه ۲ شکست قبلی مقابل این کشتی‌گیر پیش‌بینی روزهای سخت را در آلبانی را داشتیم.

وی افزود: واقعیت این است که تمرکز کشتی ایران بر روی المپیک بود و این ۴ وزن غیر المپیکی دور از اردوها بودند و زیاد تمرین نکردند. همچنین کامران قاسم‌پور و محمد نخودی در زمان پیش از المپیک آسیب دیده بودند و ماه‌های زیادی را بدون تمرین سپری کرده بودند.

درستکار درباره دلیل شکست قاسم‌پور برابر سعدالله‌یف در ۱۰ ثانیه پایانی یادآور شد: سعدالله‌یف یکی از برترین کشتی گیران تاریخ با ۶ طلای جهان و ۲ طلای المپیک است. اگر روی کاغذ نگاه کنید قرار نیست کامران سعدالله‌یف را ببرد اما نماینده ما نبرد دلاورانه‌ای داشت و کشتی را پیش بود. در این مورد می‌توانم بگویم اشتباه کامران یا تجربه بالای سعدالله‌یف یا اتفاق و زیبایی‌های ورزش که غیر قابل پیش‌بینی است. البته طبق آنالیزی که شده بود، کامران عالی کشتی گرفت، اما این اتفاق افتاد.

سرمربی تیم ملی کشتی آزاد، همچنین درباره شکست سنگین قاسم‌پور برابر دیوید تیلور در دیدار رده‌بندی، افزود: تیلور روی کاغذ از قاسم‌پور جلوتر بود. اما کامران به لحاظ روحی دچار یک فروپاشی پس از کشتی با سعدالله‌یف شد و شب تا صبح را نخوابیده بود. علیرغم اینکه با وی صحبت کردیم، اثرگذار نبود و فشار روحی روی کامران باعث شد که مغلوب شود.

درستکار همچنین درباره حرف‌وحدیث‌هایی که درباره نقش رفاقت او با علیرضا دبیر در انتخاب به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد، تصریح کرد: اولا که سئوال شما را من نباید پاسخ دهم. شخص آقای دبیر در مورد رفاقت و دخالت باید بگوید. اما من تعجبم از اینجاست که یک سری از دوستان کارشناس که این صحبت‌ها را مطرح می‌کنند به خوبی آقای دبیر را می‌شناسند و می‌دانند که با کسی تعارف ندارد. آقای دبیر تیم ملی، آبروی مملکت و کشورش را به هیچ عنوان به رفاقت نمی‌دهد و آن را با هیچ چیز عوض نمی‌کند.

سرمربی تیم ملی کشتی آزاد درباره این شایعه که دبیر در پشت صحنه سرمربی تیم کشتی آزاد است، گفت: احساس می‌کنم نقد با تخریب، توهین و تصفیه حساب شخصی متفاوت است. روی چه ملاکی می‌گویند که آقای دبیر سرمربی تیم ملی است. رئیس فدراسیون باید در اردوی تیم ملی حضور داشته باشند، باید ببیند و نظارت کند. به خاطر یک فیلم یکی دو دقیقه‌ای در فضای مجازی نمی‌توان نقد و قضاوت کرد. مگر کنار رنگرز نبودو راهنمایی نمی‌کرد.

وی افزود: ۹۰ درصد چرخه انتخابی تیم ملی را کادر فنی نوشته و برای تمرینات برنامه‌ریزی کرده است. طراحی تمرین داریم، تمرینات کوتاه‌مدت، میان مدت و بلند مدت که همه این‌ها از طریق کادر فنی ارائه می‌شود. آیا دبیر کوچکترین دخالتی در این موضوع داشته یا بعنوان مثال گفته وزنه نزنید، مرور فن کنید یا بروید تمرین کشتی کنید. دبیر ضمن اینکه رئیس فدراسیون است، قهرمان المپیک و جهان نیز هست.

درستکار یادآور شد: طبیعی است که بیاید نظر بدهد. نظارت دخالت نیست. اینکه در جرئیات وارد می‌شود و مشاوره می‌دهد درخواست تمامی کادرهای فنی است و ما از آن راضی هستیم. مشاوره دادن نباید دخالت فرض شود. من به حمید سوریان و دبیر گلگی کردم که چرا در تمرینات ما حاضر نمی‌شوند. واقعیت این است که از دبیر خواهش می‌کنیم که کنار ما قرار بگیرد. او آنقدر جسارت دارد که اگر قرار بود که سرمربی تیم ملی باشد و کار دستش باشد، خودش آن را اعلام کند.

وی درباره انتقاداتی که از کمک‌هایش در تیم ملی کشتی آزاد می‌شود، گفت: با چند قهرمان جهان و المپیک صحبت کردم و آنها گفتند که نمی‌توانند شبانه روزی در اردو بمانند. برخی از کارشناسی‌ها درست نیست، اکثر کارشناسان مربی نیستند و کار مربیگری نکردند از سال ۲۰۲۱ که من با این کادر فنی حضور داشتیم تا سال ۲۰۲۴ تیم ملی در ۳۰ وزن ۱۹ مدال کسب کرده که ۶ تا مدال طلا بوده و همه با همین کادر فنی هم بوده است. چند کشتی‌گیر که پیش از این دستشان از مدال کوتاه بود در طی این سال‌ها توانستند مدال بگیرند و چند کشتی‌گیر نیز مدال‌های خود را افزایش دادند.

درستکار درباره ارزیابی‌اش از نتایج کشتی ایران در سال جاری، گفت: از سال ۲۰۲۱ تا سال ۲۰۲۴ اتفاقاتی افتاده که در تاریخ کشتی نبوده است. در ۱۹۶۱ یوکوهاما که ۷ مدال را کسب کردیم تا جهانی نروژ نتوانستیم ۷ مدال را کسب کنیم. براساس آمار انستیتو کشتی، برای اولین بار است که تیم ملی در تاریخ کشتی، ۴ سال پیاپی به روی سکوی قهرمانی می‌رود. وزیر ورزش در اردوی تیم ملی، یک اشاره خوبی داشت و گفت که کشتی ایران در دنیا به ثبات رسیده و ما در همه رده‌های سنی قهرمان جهان هستیم یا بر روی سکوی دوم و سوم ایستاده‌ایم و این حرف کارشناسی است.

سرمربی تیم ملی کشتی آزاد درباره اینکه چرا پس از کناره‌گیری، دوباره به تیم ملی برگشت، یادآور شد: فقط یک چیز را بگویم دبیر در برنامه شما گفت تصمیم من فنی نبوده، به همین حرف بسنده می‌کنم و از این موضوع می‌گذرم و الان افتخار می‌کنم که در خدمت تیم ملی هستم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha