به گزارش ایرنا، امروزه آمار و هویت بعنوان ۲ مکمل در نظام برنامهریزی محسوب میشود و آمار مبنای بسیاری از تصمیمگیریها در سطوح مختلف است، در همین راستا اداره کل ثبت احوال در طول سالهای اخیر با بهرهگیری از پایگاه اطلاعاتی خود به جایگاهی از انباشت اطلاعات سببی و نسبی، هویتی، فردی و اقامتی بعنوان فرصتهایی برای رصد مستمر تحولات جمعیتی تبدیل شده است.
شاید امکان جابهجایی و تغییر نشانی در برخی موارد از طریق خوداظهاری ممکن باشد ولی برای مراجعه به ادارات و دریافت خدمات مقتضی، ملاک سامانه ثبت احوال است که در صورت نادرست بودن آدرس، مشکلاتی برای افراد ایجاد میشود.
با راهاندازی سامانه «سهیم» یا سامانه «هویت یکتای ملی ایرانیان» بیش از ۹ خدمت بصورت غیرحضوری به شهروندان ارائه میشود که این خدمات در حال به افزایش نیز است.
این خدمات شامل پایگاه اطلاعات خانواده، ثبت نام کارت هوشمند، تغییر نشانی، درخواست تغییر نام، درخواست گواهی تجرد، مدارک پیدا شده، ثبت شکایات، اخبار و اطلاعات و آگاهی از قوانین و مقررات است که با هدف افزایش سرعت و امنیت، گسترش خدمات غیرحضوری و به روزرسانی بعضی از دادههای هویتی ایجاد شده است.
اخیرا براساس تصویب قانونی و به پیشنهاد سازمان ثبت احوال کشور در قانون بودجه سال ۱۴۰۲، همه دستگاهها موظفند آخرین استعلام نشانی افراد برای ارائه خدمات را از سازمان ثبت احول استعلام و دریافت کنند. بنابراین برای جلوگیری از هرگونه اختلال در خدماترسانی، شهروندان باید آخرین نشانی خود به سازمان ثبت احوال کشور اعلام کنند.
بخشی از این خدمات شامل استعلام بانک های عامل، راه و شهرسازی، پلیس راهنمایی و رانندگی و پست همچنین خدمات بسیاری از دستگاهها و ادارات دولتی از طریق نشانی ثبت شده در ثبت احوال به متقاضیان ارائه میشود؛ بنابراین آدرس باید به روز و مطابق با محل سکونت فعلی شهروندان باشد.
همچنین ثبت آدرس محل سکونت شهروندان در سامانه ثبت احوال مبنای بسیاری از برنامهریزیها و سیاستگذاریهای مسوولان و دستگاههای اجرایی برای آموزش، بهداشت، مهاجرت پذیری، اشتغال، اقتصاد، امنیت و... است که با تجزیه و تحلیل دادههای آن تصمیم گیری را برای مسوولان تسهیل میکند.
بر همین اساس مدیر کل ثبت احوال استان اصفهان روز شنبه در گفتو گو با ایرنا گفت: چنانچه نشانی محل سکونت هر یک از همشهریان تغییر کند، به جهت جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی در دریافت خدمات دولتی باید نشانی جدید محل اقامت فرد در مدت زمان کمتر از ۲۰ روز از طریق سامانهی هویت یکتای ملی ایرانیان ثبت احوال (سهیم) بروز رسانی شود.
مجتبی یکتامنش با اشاره به تصویب نامه هیات وزیران در آبان ماه سال جاری گفت: دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری شامل (کلیه وزارتخانهها، موسسات دولتی، موسسات یا نهادهای عمومی غیردولتی، شرکتهای دولتی و کلیه دستگاههایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر و یا تصریح نام است) مکلفند استعلام نشانی افراد برای ارائه خدمات را از سامانه های ثبت احول دریافت کنند.
وی تصریح کرد: تاکنون درحدود ۶۵ وزارتخانه و دستگاه اجرایی ملی و تمامی زیرمجموعه های استانی این وزارتخانه ها درحال بهره برداری از سرویس استعلام نشانی محل اقامت قانونی هستند.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان در ادامه بیان داشت: در همین راستا با هدف تحقق نظام هویت معتبر در فضای مجازی و احراز هویت آسان، سامانه هویت دیجیتال ایرانیان (هدا) در کنار سامانه سهیم راه اندازی شده تا خدمات الکترونیکی با سرعت، دقت و تعامل دوسویه به مردم عزیز ارائه شود.
وی گفت: شهروندان میتوانند برای اعلام تغییر آدرس و کدپستی خود به سامانه سهیم مراجعه و ظرف مدت کمتر از پنج دقیقه به صورت رایگان آدرس جدید را ثبت نمایند.
به گزارش ایرنا، طبق آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی اصفهان، جمعیت این استان از پنج میلیون و ۱۲۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۵ به پنج میلیون و ۳۷۴ هزار نفر در سال ۱۴۰۱، پنج میلیون و ۴۰۲ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ و پنج میلیون و ۴۳۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۳ رسیده است.
جمعیت شهرنشین استان اصفهان در سال ۱۳۹۵ حدود چهار میلیون و ۵۰۷ هزار نفر بوده که این شاخص در سال ۱۴۰۱ به چهار میلیون و ۸۰۰ هزار، در سال ۱۴۰۲ به چهار میلیون و ۸۳۵ هزار و در سال ۱۴۰۳ به حدود چهار میلیون و ۸۷۰ هزار نفر افزایش یافته است و جمعیت روستانشین این استان نیز در سال ۱۳۹۵ حدود ۶۱۴ هزار نفر بوده که با روند کاهشی مواجه بوده است.
آخرین سرشماری رسمی نفوس و مسکن کشور سال ۱۳۹۵ انجام شد و پس از آن هنوز سرشماری سراسری صورت نگرفته و قرار است در سال ۱۴۰۵ این کار انجام شود.
نظر شما