۲۶ آبان ۱۴۰۳، ۱۳:۳۴
کد خبرنگار: 851
کد خبر: 85660997
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

خطر آنفلوآنزا مجوز شکار پرندگان در گیلان را لغو کرد

رشت – ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان گفت: با توجه به مصوبه اخیر ستاد پیشگیری و کنترل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان استان به منظور تامین سلامت و بهداشت عمومی مردم، مجوز شکار پرندگان آبزی و کنار آبزی بعلت خطر انتقال بیماری تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی و امور رسانه اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان گیلان، حمزه عشوری روز شنبه در این رابطه گفت: علی رغم تصمیم سازمان مبنی بر صدور مجوز شکار پرندگان آبزی و کنار آبزی بدلیل مصوبات اخیر ستاد پیشگیری و کنترل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و احتمال مبتلا بودن پرندگان مهاجر به این بیماری و امکان انتقال بیماری به شکارچیان صدور مجوز شکار پرندگان در گیلان لغو شده است.
وی افزود: از آنجایی که استان گیلان گذرگاه عبور و توقف‌گاه پرندگان مهاجر است، امکان ارتباط پرندگان و انتقال بیماری وجود دارد؛ لذا به منظور تامین سلامت و بهداشت عمومی مردم، مجوز شکار پرندگان بعلت خطر انتقال بیماری ممنوع اعلام می شود.
عشوری تصریح کرد: ماموران یگان حفاظت محیط زیست گیلان به صورت شبانه روزی مناطق تحت مدیریت را مورد پایش و کنترل میدانی قرار می‌دهند و از هیچ تلاشی در راستای حفاظت از میراث زیست محیطی ارزشمند و غنی این استان دریغ نخواهند کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان سه روز گذشته و پس از پنج سال از صدور پروانه عادی شکار گونه‌های خوتکا، چنگر و اردک سرسبز خبر داده بود.
گیلان دارای بیش از ۳۰ هزار هکتار پهنه تالابی است که افزون بر ۲۴ هزار هکتار آن، ۸۰ درصد در قالب سه تالاب (انزلی، امیرکلایه و بوجاق) تحت عنوان کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است؛ این پهنه‌ها زیستگاه بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خصوص پرندگان مهاجرند که هر ساله به تعداد هزاران قطعه بخشی از چرخه زندگی خود را در این استان سپری می‌کنند.
پرندگان یکی از مهمترین شاخص‌های حیات وحش در دنیاست؛ تعداد ۵۳۳ گونه پرنده در ایران وجود دارد که از این میان ۶۰ درصد از پرندگان کشور در گیلان مشاهده می‌شوند و تالاب های امیر کلایه، پارک ملی بوجاق و تالاب بین المللی انزلی بویژه پناهگاه حیات وحش سلکه، پناهگاه حیات وحش سرخانگل و منطقه حفاظت شده سیاه کشیم بیشترین میزان این مهاجرت را به خود اختصاص می دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha