به گزارش خبرنگار ایرنا، با توجه به شرایط خاص استان مازندران که دریای خزر و جنگلهای چند میلیون ساله هیرکانی این خطه از شمال را در آغوش گرفتند این ظرفیت زمینه مناسبی برای حضور سرمایه گذاران در بخش های مختلف از جمله برای تولید انرژی خورشیدی است.
تغییرات اقلیمی سبب شد که شرایط جوی این استان همانند مناطق استوایی شاهد روزهای آفتابی و از طرف دیگر سیلاب های شدید باشیم و دیگر همانند ده ها سال پیش شاهد بارانهای چند روزه و پیوسته نیستیم.
پذیرش ناترازی انرژی یک گام مثبت رو به جلو محسوب می شود که این امر نه تنها زمینه صرفه جویی را فراهم می کند بلکه انگیزه ای قوی برای تولید انرژی ها تجدیدپذیر خواهد شد.
دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور هفته جاری در نشست با مدیران وزارت نیرو و نفت بر این مهم تاکید داشت که صادقانه ناترازی برق و گاز را با مردم در میان بگذاریم.
صاحبنظران بر این باورند همین که به این باور برسیم که افزایش زیرساخت های تولید برق و صرف جوی از جمله ضرورت های مهم در کشور است این مهم یک گام بسیار ارزشمند و رو به جلو محسوب می شود.
انرژی خورشیدی به عنوان جایگزین مطمئن برای سوخت های فسیلی در سالهای اخیر مورد توجه جامعه جهانی قرار گرفته و ایران نیز با توجه به شرایط خاص آب و هوایی به خصوص در مازندران یکی از مناطق مستعد از نظر استفاده انرژی خورشیدی برای تولید برق به شمار میرود.
کارشناسان انرژی خورشیدی پیش تر اعلام کرده بودند جایگاه مازندران در انرژی خورشیدی کشور به واسطهی نزدیکی به خط استوا که یکی از پارامترهای تاثیرگذار بر میزان برخورداری از انرژی خورشید است از جمله استانهای صاحب این موهب خدادادی است.
یکی از دادههای مهم در ارزیابی کلی میزان پتانسیل منطقه از لحاظ تابش خورشید، مقدار تابش متوسط روزانه در سال است که بر این اساس کشور ایران به چهار منطقه تقسیم میشود و هر چند منطقه معتدل شمالی در کمترین ناحیه تابش خورشید قرار دارد اما همین مقدار انرژی تابشی برای تولید برق با توجه به موقعیت ممتاز این استان برای سرمایه گذاری مورد توجه صاحبنظران است.
کارشناسان در این بخش تاکید دارند اگر چه مازندران متوسط تابش سالانه کمتری نسبت به متوسط تابش کشور دارد، اما در فصل گرم سال دارای تابش بسیار خوبی است، بیان کرد: با توجه به ناترازی انرژی الکتریکی در کشور در تابستان، استان مازندران گزینه مناسب برای تامین بخشی از این ناترازی در فصل گرم سال است.
از سوی دیگر مازندران یک استان سرسبز و دارای هوای پاکتری نسبت به سایر استانها محسوب می شود و برای حفظ این آب و هوا نیاز به توجه بیشتر به استفاده از انرژی تجدیدپذیر به خصوص انرژی خورشیدی است.
هر چند بزرگترین نیروگاه خورشیدی شمال کشور سال جاری در آب منطقه ای مازندران افتتاح شد اما شهرهای غربی مازندران تحرکات بیشتری نسبت به سرمایه گذاری تولید انرژی خورشیدی و اجرای قانون مصوب وزارت نیرو دارند.
برابر مصوبه وزارت نیرو که در دی ماه سال گذشته رسانه ای شد، همه دستگاه های اجرایی موضوع ماده پنج قانون خدمات کشوری ملزم هستند از ابتدای سال ۱۴۰۳ حدود پنج درصد از برق مصرفی خود را از طریق انرژی های تجدید پذیر و پاک تامین و در طی مدت چهارسال این عدد را باید به ۲۰ درصد برسانند.
ماده پنج قانون خدمات کشوری سازمان ها و اداراتی را که مشمول اجرای این مصوبه دانسته شامل تمامی وزارتخانهها، مؤسسه های دولتی، نهادهای عمومی غیردولتی، شرکتهای دولتی و دستگاههایی شرکت ملی نفت ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی، بیمه های دولتی معرفی کرده است.
چراغ سوم سبز
در این پیوندمدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران اظهار کرد: سومین نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس به مدار سراسری در این خطه گردشگرپذیر مازندران افتتاح شد.
مصطفی بابایی گفت: این نیروگاه در روزهای گذشته در امور توزیع نیروی برق بخش ییلاقی و کوهستانی کجور نوشهر نصب و برق تولیدی آن وارد مدار سراسری شد که با احتساب ۲ نیروگاه دیگر در شهر عباس آباد و چمستان نور میزان تولید انرژی حدود ۲۵ کیلووات بوده است.
وی حجم سرمایه گذاری برای راه اندازی نیروگاه خورشیدی در امورات ۹ گانه توزیع برق غرب مازندران را حدود ۲۰ میلیارد ریال اعلام و گقت: برنامه ریزی شده تا پایان سال جاری در سایر ساختمان های امور توزیع از جمله رامسر، تنکابن، چالوس، نوشهر، کلاردشت، محمود آباد و نور این نیروگاه نصب و با راه اندازی این نیروگاه توان تولید انرژی طبق ارزیابی ها به میزان ۶۰ مگاوات خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق غرب مازندران با اشاره به این مطلب که علاوه بر این تلاش ها، برای آنکه براساس مدت زمان تعریف شده مصوبه وزارت نیرو در حوزه نصب نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس رایزنی هایی با ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری برای تحویل گرفتن زمین ملی، شهرک های مسکونی، شهرداری ها و در مجموع تمامی سازمان ها و اداراتی که مشمول ماده پنج قانون خدمات کشوری هستند انجام شد، اظهار کرد: در ابتدای ماه جاری نشستی با مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر بابت تحویل گرفتن زمین ملی برای نصب نیروگاه برگزار شد و به زودی هم نشست دیگر در این ارتباط خواهیم داشت.
بابایی افزود: ادارات کمیته امداد هم آمادگی برای راه اندازی این نیروگاه ها را دارند و برآوردها روی ۲۵۰ کیلو وات بوده امیدوارم این پیگیری ها هم به نتیجه برسد.
وی با بیان این که ظرفیت نیروگاه های غرب مازندران مربوط به اداره خودمان۶۰ کیلووات است، گفت : طبق برآورد منطقه غرب مازندران با حضور سرمایه گذاران در مجموع آمادگی تولید ۳۰ تا ۴۰ مگاوات را دارد.
بنا به گفته کارشناسان و متخصصان حوزه برق، توسعه ۱۰ هزار مگاواتی تجدید پذیرها سبب کاهش مصرف سوخت فسیلی می شود، کمک به حفظ محیطزیست و کاهش مصرف سوختهای فسیلی از دیگر مزیت های آن بوده که امروز در سازمان جهانی انرژی به عنوان یک الزام در کشورها بوده که باید اجرایی شود.
نظر شما