مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس: کتابگردی روشی برای آگاهی از مشکلات کتابفروشی‌هاست

شیراز – ایرنا – مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: بازدید از کتابفروش‌ها در هفته کتاب و کتابخوانی،روشی برای آگاهی از مشکلات کتابفروشی‌ها و ایجاد فضای گپ و گفت با فعالان این عرصه است.

به گزارش ایرنا، مدیرکل و معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس،یکشنبه در قالب برنامه کتابگردی از سه کتابفروشی شیراز بازدید کردند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این بازدیدها به خبرنگاران گفت: در فضای کنونی جامعه، کتابفروشی شغل جذابی برای فعالیت اقتصادی نیست و آنهایی که در این حوزه فعالیت می کنند عشق و محبتی دیرینه به کتاب و کتابخوانی دارند که باید این دغدغه و علاقه‌مندی را ارج گذاشت.

حمیدرضا قانعی اظهار کرد: کتاب، مجرای تنفس جامعه است و اگر کتاب از جامعه حدف شود، به معنای حذف فرهیختگی از آن است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: کتابخوانی، هوش اجتماعی مردم یک جامعه را افزایش می دهد و اگر این فرهنگ دچار خسران شود، جامعه آسیب جدی می‌بیند.

قانعی اضافه کرد: با حذف کتاب، آینده‌نگری و نگاه به گذشته از جامعه زدوده می‌شود، چرا که کتاب حلقه پیوند جامعه امروز با گذشته و آینده است.

وی ادامه داد: ثبت روز کتاب و کتابخوانی در تقویم رسمی کشور، دلیلی شده تا بیش از پیش به مقوله کتاب بپردازیم و برای افزایش کتابخوانی در میان نسل نسل جدید تلاش کنیم.

مدیرکل فرهنگ و اشاد اسلامی فارس: کتابگردی روشی برای آگاهی از مشکلات کتابفروشی‌هاست

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در شرایطی که کتاب در میان نسل امروز رقبایی جدی پیدا کرده، پابرجایی کتابفروشی‌ها، مایه امیدواری و فعالیت کتابفروشی‌های قدیمی نشان‌دهنده امید به فضای فرهنگی، ادبی و هنری است.

قانعی افزود: کتابفروشی‌ها همواره جایگاهی برای ایجاد همنشینی‌ها و احوالپرسی اهالی فرهنگ، ادب و هنر است و اکنون کتابفروشی‌ها تنها محلی برای ارایه کتاب نیستند و کتابفروشی‌های نوین محلی برای نقد و گفت‌وگو درباره فرهنگ، ادب، اندیشه و هنر شده‌اند.

حمایت قانونی و ناسازگاری برخی سازمان‌ها با کتابفروشی‌ها

محمد درخشان، مدیر کتابفروشی مرکزی شیراز و عضو هیئت مدیره اتحادیه کتابفروشان و ناشران فارس در این دیدار گفت: فروش کتاب در این هفته رونق گرفته و خبرهای خوبی از کتاب در جریان است اما انتظار داریم، توجه به کتاب همیشگی باشد و محدود به هفته پایانی آبان ماه نشود.

او افزود: عمده مشکل کتابفروشی‌های شیراز نبود بیمه کتابفروشان است، چرا که سازمان تامین اجتماعی در عمل، موضوع ۲۰ درصد معافیت کارکنان کتابفروشی‌ها را نمی‌پذیرد.

درخشان ادامه داد: دولت در رابطه با مصرف انرژی در کتابفروشی حمایت قانونی کرده است اما این مصوبات از سوی نهادها و دستگاه‌های مرتبط مورد محاسبه قرار نمی گیرد و شرکت‌های برق و گاز نمی پذیرند تعرفه کتابفروشی ها را به عنوان موسسات فرهنگی در نظر بگیرند.

مدیرکل فرهنگ و اشاد اسلامی فارس: کتابگردی روشی برای آگاهی از مشکلات کتابفروشی‌هاست

عضو هیئت مدیره اتحادیه کتابفروشان و ناشران فارس اضافه کرد: بسیاری از کتابفروشی‌های شیراز در اماکن استیجاری فعال هستند و در سال های اخیر که شهرداری اقدام به صدور مجوز فعالیت در بخش مسکونی کرده، هزینه اجاره بها در این بخش مسکونی افزایش یافته و بسیاری از کتابفروشی‌ها را با مشکل مواجه کرده است.

درخشان گفت: مشکل دیگر کتابفروشی‌ها، سرمایه است و در چند سال اخیر که توان مالی کتابفروشی‌ها کاهش یافته، می‌توان با اختصاص تسهیلات بانکی کم بهره، آنها را در حل مشکلات یاری کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha