محسن پدرام فر روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: یکم دسامبر مطابق با ۱۰ آذرماه روز جهانی اچ آی وی است که با ابلاغ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کمپین اچ آی وی آغاز شده و تا ۲۰ آذرماه ادامه دارد.
وی افزود: طی این مدت، کمپین اطلاعرسانی و نمونهگیری در مکانهای پرخطر اجرا میشود و تیمهای سیار به حاشیه شهر و مکانهای پرخطراعزام میشوند.
مسوول واحد بیماریهای واگیر مرکز بهداشت دزفول گفت: مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری واقع در پشت مصلای نمازجمعه در خیابان شهدای مهراب به اچ آی وی اختصاص دارد و به کیتهای سریع، پزشک آموزش دیده این بیماری، کارشناس مامایی، روانشناس و کارشناس بهداشتی مجهز است.
بیشترین ابتلا به اچ آی وی از طریق روابط جنسی است
پدرام فر بیان کرد: بر اساس آمارهای کشوری و دزفول، ابتلا به ایدز، بیشتر از طریق روابط جنسی پرخطر و محافظت نشده است که عموما در قشری که روابط خارج از چارچوب خانوادگی دارند رخ میدهد این در حالی است که سالهای گذشته، بیشترین آمار مبتلایان به ایدز از طریق اعتیاد تزریقی بود.
ایدز، مرحله نهایی درگیرشدن با ویروس اچ آی وی است
مسوول واحد بیماری های واگیر مرکز بهداشت دزفول گفت: این تصور که ویروس اچ آی وی منجر به بیماری ایدز میشود تصوری نادرست و ایدز، مرحله نهایی این بیماری عفونی است؛ این ویروس مانند هر ویروس دیگری میتواند از راههای مشخص وارد بدن انسان شود و فرد را آلوده کند.
وی با بیان اینکه این ویروس ممکن است از طریق تماس با خون آلوده از راههای جنسی محافظت نشده و یا سوزن آلوده سرایت کند، تصریح کرد: آلوده شدن به ویروس اچ آی وی پایان زندگی نیست چنانچه فرد به این ویروس آلوده شود در صورت شناسایی و ارایه داروهای رایگان میتوانیم شدت این ویروس را در بدن فرد آلوده به قدری کاهش دهیم تا چرخه انتقال ویروس در سطح جامعه کاهش دهیم.
پدرام فر به افرادی که مشکوک به این ویروس هستند و احتمال میدهند به این ویروس گرفتار شدهاند، توصیه کرد به مراکز جامع سلامت مراجعه کنند و آزمایشهای لازم را انجام دهند؛ در صورت مثبت بودن آزمایش، درمان آغاز میشود تا بیمار طول عمر طولانی داشته باشد.
مسوول واحد بیماریهای واگیر مرکز بهداشت دزفول تاکید کرد: نتیجه آزمایشها محرمانه خواهد ماند و عرضه دارو به صورت رایگان انجام خواهد شد.
به گزارش ایرنا، اول دسامبر مطابق با دهم آذر به نام روز جهانی ایدز نامگذاری شده است؛ در این روز جوامع با یکدیگر هم پیمان میشوند تا در امر کنترل بیماری مشارکت داشته باشند.
طبق اعلام رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، حدود ۴۴ هزار و ۱۰۵ نفر در ایران مبتلا به HIV هستند، تا پایان ۶ماه اول سال ۱۴۰۳، از بین افراد مبتلا به HIV که شناسایی، ثبت و گزارش شدهاند، ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفر زنده هستند.
۷۳ درصد مبتلایان در گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال قرار دارند.
علت ۱۰ درصد از موارد ابتلا، اعتیاد تزریقی و ۶۵.۲ درصد از موارد ابتلا به دلیل روابط جنسی بوده است.
نظر شما