مرتضی صفری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مهاباد اظهار کرد: با انعقاد طرح جامع مطالعات غار آبی تاریخی سهولان و روستای سهولان طی ماه های آینده یک بسته کامل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از این غار آماده شده و برای چشم انداز آینده استفاده خواهد شد.
وی اضافه کرد: تلاش می کنیم مطالعات دقیقی از وضعیت فعلی و سایر ظرفیت های بالقوه آن دیده و زیرساخت های گردشگری و رفاهی را در سطح غار علیصدر همدان ارتقا و توسعه دهیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی با بیان اینکه مهاباد یکی از شهرهای گردشگرپذیر منطقه است، افزود: هم اکنون ۲ هتل در این شهرستان آماده افتتاح بوده و یک هتل دیگر نیز طی سال آینده با هدف توسعه فضاهای اقامتی و گردشگری به بهره برداری خواهد رسید.
به گزارش ایرنا، غار آبی سهولان در مهاباد به عنوان دومین غار آبی کشور یکی از جاذبههای منحصربفرد تاریخی و تفریحی استان آذربایجان غربی است که نظر هر گردشگر و بازدید کنندهای به عظمت و زیبایی آن جلب میشود.
غار سَهولان در روستایی به همین نام در ۴۲ کیلومتری جنوب شرقی شهر مهاباد در مسیر جاده برهان و نزدیکی روستای «عیسی کند» میان ۲ شهرستان مهاباد و بوکان واقع شده که از سمت بوکان نیز تا سهولان ۲۵ کیلومتر فاصله دارد.
غار آبی تاریخی سهولان از دیدنیترین غارهای کشور است که هر ساله گردشگران و بازدیدکنندگان بسیاری برای دیدن این مکان زیبا به این منطقه سفر کرده و از جاذبههای شگفت انگیز غار بازدید میکنند.
این غار ۲ هکتار مساحت دارد و با ۲ ورودی مجزا دارای ۱۷۸ و ۱۰۷ پله پرپیچ و خم است که گردشگران را در عمق ۳۰ متری زمین میهمان دوره «کرتاسه» از دوره دوم زمین شناسی در میلیونها سال پیش میکند.
هوای خنک و صاف داخل غار، غارنوردی دلپذیری را نوید میدهد البته با نزدیک شدن به عمق زمین و کف غار فشار هوا افزایش یافته و از مقدار اکسیژن کاسته میشود، رطوبت هوا به ۷۸ درصد میرسد، دمای هوا نیز ۱۵ تا ۱۷ درجه سانتیگراد است که راه رفتن و پیمودن پلهها را برای افراد مسن و کودکان دشوار میسازد.
نظر شما