به گزارش خبرنگار ایرنا علی فرخنده روز دوشنبه در آیین اختتامیه کنگره ملی ابنحسام خوسفی در دانشگاه بیرجند افزود: به دلیل قرابتی که با هند در حوزه فرهنگی با شاعر آیینی و شیعی این خطه یعنی ابن حسام خوسفی داریم امیدواریم در آینده نزدیک شاهد ارتباط فرهنگی با هندوستان باشیم.
وی ادامه داد: در گام نخست برگزاری یک رویداد فاخر در مرکز فرهنگی هندوستان و سفارتخانه این کشور در تهران و در گام دوم در دانشگاه حیدرآباد به عنوان مرکز ایالت دکن هندوستان پیشنهاد میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی تاکید کرد: امیدواریم که رایزنی فرهنگی هند در جلسه امروز این دعوت ما رو لبیک گوید ما نیز آماده هستیم این نگاه کلان رو با جدیت پیگیری کنیم.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی خاستگاه پدران علم، مفاخر و مشاهیری زبانزدی است عنوان کرد: بسیاری از مسائل را خارج مرزها بهتر از مراکز و داشتههای ما میدانند لذا باید برای معرفی مشاهیر و مفاخر استان بیشتر تلاش شود.
فرخنده یادآور شد: از سال گذشته به منظور تقویت هویت ایرانی اسلامی در بین نسل جوان و نوجوان و پاسداشت مفاخر، برنامهای در دستور کار بنیاد مفاخر کشور و استان قرار گرفت و در چهار بخش تدوین شد.
وی ادامه داد: سال گذشته چهارمین دفتر انجمن مفاخر کشور در خراسان جنوبی راهاندازی و طرح از خوسف تا طوس مطرح شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی افزود: بعد از تهیه پیش نویس اولیه این طرح، برای بزرگداشت ابن حسام خوسفی نخستین کنگره ملی ابن حسام در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به برگزاری کنگره ابن حسام خوسفی در چهار بخش هنری، علمی پژوهشی، فرهنگی و اختتامیه گفت: بخش علمی همایش به دانشگاه بیرجند سپرده شد و ۱۲۰ مقاله از دانشگاههای معتبر کشور به دبیرخانه علمی همایش ارسال شد و ۸۰ مقاله پذیرفته و منتشر خواهد شد.
فرخنده با اشاره به اینکه بخش فرهنگی کنگره ابن حسام خوسفی با دبیری جهات دانشگاهی استان برگزار شد گفت: برگزاری جشنواره ملی شعر آیینی به میزبانی شهر خوسف برگزار و ۴۰۰ اثر به دبیرخانه این همایش در بخش فرهنگی رسید.
وی با بیان اینکه امیدواریم مسیر پرفروغ ابن حسام خوسفی استمرار پیدا کند تصریح کرد: کارگاههایی آموزشی بهویژه در شهرستانهای سرایان، قاین و بیرجند با حضور ۲۵۰ نفر از نوجوانان و جوانان برگزار شد در حالیکه چشمانداز ما ۱۸۰ نفر بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی عنوان کرد: در بخش هنری مستندی در خصوص زندگینامه ابن حسام خوسفی تهیه و امروز از آن رونمایی میشود.
وی افزود: همچنین برای نخستینن بار توسط استاد اسماعیلی مود ۲۰۰ بیت از ابیات برگزیده ابن حسام خوسفی کتابت شد و در قالب کتاب لؤلؤ مکنون رونمایی می شود.
فرخنده ادامه داد: همچنین ۳۰ اثر تصویرنگاری از متن ابیات ابن حسام خوسفی در مدح امام علی (ع) تهیه شده و در پایان مراسم رونمایی خواهد شد.
وی از انجام نورپردازی مقبره ابن حسام خوسفی توسط اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خبر داد و افزود: همچنین بهسازی محوطه و فضای اطراف مقبره نیز در دستور کار قرار دارد و تمام تلاش ما رقم خوردن برنامهای فاخر و در خور شأن ابن حسامخوسفی است.
فرخنده با اشاره به دیپلماسی فرهنگی با بیان اینکه تمرکز ما تنها بر جغرافیای خراسان جنوبی نبوده است گفت: با اجرای برنامههای متنوع بدون شک در انتهای کنگره به خروجیهای مفیدی خواهیم رسید.
وی از چاپ دیوان ابنحسام خوسفی در قالب ۱۰۰ نسخه برای نخستین بار خبر داد و اظهار کرد: این کتب در اختیار کتابخانههای عمومی استان قرار میگیرد تا همه نسلها از ظرفیت برجسته این شاعر بزرگ استان بهرهمند شوند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی تاکید کرد: مقام معظم رهبری در بیانیه ۲ هزار شهید خراسانجنوبی در سال ۱۳۹۷ از این استان به عنوان دیار علم و ایمان نام بردهاند لذا باید برای معرفی و شناساندن مفاخر استان به کشور و جهان گام ویژهای برداریم.
نظر شما