به گزارش خبرنگار موسیقی ایرنا، دومین نمایشگاه صنعت موسیقی روز سهشنبه- ۲۹ آبان ماه- با حضور جلال ذکایی رئیس نمایشگاه، محمد رمضان رئیس هیات مدیره و خزانهدار صنف صوت و تصویر، تلفن همراه و لوازم جانبی و آلات موسیقی تهران، فردین خلعتبری موسیقیدان و آهنگساز، محسن شریفیان آهنگساز، نویسنده، نوازنده نیانبان و سرپرست گروه «لیان» بوشهر و جمعی دیگر از هنرمندان، فعالان حوزه موسیقی در مرکز نمایشگاهی برج میلاد افتتاح شد.
جلال ذکایی در این آیین ضمن خوشامدگویی به شرکتکنندگان در این نمایشگاه اظهارداشت: امسال علی رغم اینکه دو سالن برای نمایشگاه اختصاص داده و شاید به نظر برسد که تعداد غرفهها کاهش پیدا کرده است، در صورتی که سال گذشته میزبان ۷۶ غرفه بودیم و امسال میزبان ۱۰۳ غرفه هستیم و تعداد غرفهها از لحاظ کمی و کیفی ارتقا پیدا کرده است.
وی گفت: همه میدانیم که کار موسیقی، کار سخت و پیچیدهای است. با تمام سختیها این نمایشگاه برپا شده است و این روند با کمک هنرمندان ادامه پیدا خواهد کرد و امیدواریم سال آینده پربارتر و در شرایط بهتری خدمتتان باشیم.
محمد رمضان رئیس هیات مدیره و خزانهدار صنف صوت و تصویر، تلفن همراه و لوازم جانبی و آلات موسیقی تهران نیز در این آیین گفت: شاکریم که امسال توانستیم با حمایت اعضای صنف موسیقی دومین نمایشگاه صنعت موسیقی را برگزار کنیم.
وی گفت: نمایشگاه ویترین صنف است، یعنی زمانی که میخواهید نتیجه کارتان را به مردم ارائه دهید،در قالب نمایشگاه اثرتان را ارایه کنید. نمایشگاه نشان میدهد که چه قدرت، انسجام و پشتکاری دارید.
رئیس هیات مدیره و خزانهدار صنف صوت و تصویر، تلفن همراه و لوازم جانبی و آلات موسیقی تهران افزود: اعضای صنف ما، از فرهیختهترین افراد و بسیار تلاشگر هستند، کسانی که وارد این صنف میشوند، ۹۰ درصد عاشق این حوزه هستند و ۱۰ درصد دنبال کسب و کار هستند، تمام افرادی که در نمایشگاه هستند با عشق، هنر دست و فکرشان را ارایه کردند.
رمضان ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این نمایشگاه بیان کرد: این نمایشگاه چندین بار به دلایلی به تعویق افتاد و در نهایت برگزار شد و امیدواریم سال آینده پربارتر و پرشورتر این نمایشگاه را برگزار کنیم.
وضعیت موسیقی مناسب نیست
فردین خلعتبری آهنگساز نیز در ادامه این آیین گفت: ۴۵ سال است که وضعیت موسیقی کشور مناسب نیست و در شرایطی است که توسط هنرمندان موسیقی و خارج از حوزه دولت و حکومت به فعالیت خود ادامه بدهد. ۴۵ سال است که هنرمندان ایستادند و حکوت به جای اینکه حمایت کند، نظارت میکند.
وی گفت: اگر حکومت در این مدت خواسته کاری برای موسیقی انجام دهد، هدایت کرده است، موسیقی و هنر نیاز به هدایت حکمران ندارد، کسی نمیتواند بگوید هنرمند چگونه باشد، چون هنرمند باید خارج از ضابطه رفتار کند تا امر هنری اتفاق بیفتد.
خلعتبری با اشاره به برگزاری دومین نمایشگاه صنعت موسیقی افزود: این رویداد توسط بخش خصوصی برگزار میشود و بزرگترین افتخار موسیقی کشور این است که نمایشگاه صنعت موسیقی توسط بخش خصوصی و بدون حمایت مالی دولت و شهرداری برگزار میشود.
این آهنگساز بیان کرد: براین اساس به کسانی که در این نمایشگاه شرکت میکنند، فشار مالی وارد میشود و نهاد برگزارکننده سود میبرد اما باز هم از کسانی،که در نمایشگاه حضور پیدا کردند. متشکریم، جای گروههایی که سال گذشته حضور داشتند و اکنون به دلایلی نیستند، خالی است و امیدواریم که سال بعد حضور داشته باشند، علی رغم اینکه برخی تلاش میکنند موسیقی را سرکوب کنند، هنرمندان موسیقی حضور دارند و پای کار ایستادند.
محسن شریفیان آهنگساز، نوازنده نیانبان و سرپرست گروه لیان بوشهر نیز در این آیین با ابراز خرسندی از برگزاری نمایشگاه صنعت موسیقی اظهارداشت: این شرایط فعلی خیلی به ما بدهکار است، هنرمندان موسیقی و نوازندگان طی این سالها سختیهای زیادی کشیدند حتی اجازه ورود ساز به فرودگاه را هم نداشتیم و با مجوز سازها را حمل میکردیم و در برنامهها اجرا میکنیم.
وی گفت: از برگزاری این نمایشگاه متشکرم و شرایط خوبی است که مردم با ساز و موسیقی آشنا شوند و هنرمندان نیز میتوانند با یکدیگر در تعامل و ارتباط باشند و اگر تکنیکی در ساخت ساز داشته باشند، میتوانند اینجا ارائه دهد
شریفیان افزود: برگزاری این نمایشگاه سختیهای زیادی داشته و ما هم چنین شرایطی داشتیم و نام آن را همدلی عالی موسیقی گذاشتیم یعنی کنار هم باشیم تا به هر طریقی که شده این نمایشگاه را برپا کنیم.
این آهنگساز بیان کرد: با این وجود متاسفانه در نمایشگاهی که منتسب به موسیقی، در غرفهای که به این موضوع اختصاص داده شده از ما خواستند که اجرای موسیقی نداشته باشیم، در این شرایط، در غرفهای موسیقی جنوبی را اجرا میکنیم و امیدواریم علاقهمندان از آن بهرهمند شوند.
در ادامه گروه موسیقی لیان بوشهر، قطعهای را اجرا کرد که بسیار مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، نمایشگاه صنعت موسیقی با در برگرفتن گروههای کالایی شامل تولیدکنندگان و عرضهکنندگان سازهای موسیقی، آموزشگاههای موسیقی، مراکز پژوهشی حوزه موسیقی، ناشران موسیقی، استودیوهای ضبط صدا، استارتآپهای موسیقی، ناشران کتابهای موسیقی، عرضهکنندگان لوازم صوتی و صدابرداری و سایر حوزههای مرتبط، در تلاش است مرجع مهمی در فعالیتهای صنفی این حوزه در سال باشد.
شرکتکنندگان در این نمایشگاه متشکل از انجمنها و آموزشگاههای موسیقی، انتشارات در حوزه موسیقی، کنسرواتوار، تولیدکنندگان، واردکنندگان و فروشگاهای سازهای سنتی بومی ایرانی، سازهای بومی خارجی، سازهای مدرن، سازهای کوبهای، بادی، زهی و... هستند.
همچنین تولیدکنندگان و فروشگاههای اکسسوری، کیفهای حمل، میزهای دیجی، کوک ساز، نگهدارنده و پایههای ساز و... و تولیدکنندگان پوست و چرم مخصوص ساخت سازها و مصنوعات چرمی حمل ساز، سیستم صوتی، دیجی، اسپیکر، استودیوی صدا، تجهیزات صدابرداری، هنگ درام، کالیمبا، چنگ رومی، و... ساز آرامش، پرکاشن، کاخن، گیتار، پیانو، دف، تمپک، تار، سه تار، عود، کمانچه، قانون، باقلاما و... از جمله حاضران در این نمایشگاه هستند.
دومین نمایشگاه صنعت موسیقی تا ۲ آذر از ساعت ۱۲ تا ۲۰ در محل مرکز نمایشگاهی برج میلاد تهران میزبان علاقهمندان است.
نخستین دوره نمایشگاه صنعت موسیقی دی ماه سال گذشته در محل مجموعه نمایشگاهی برج میلاد تهران برگزار شد.
نظر شما